Krajské, městské a obecní úřady zastávají důležitou funkci pro danou oblast, která spočívá v podávání informací obyvatelům, plnění úkolů uložených radou či zastupitelstvem, pomáhání výborům a komisím, udržování pořádku a podobně. Součástí těchto úřadů jsou i další odbory a organizační složky, například Městská policie, knihovna či Požární ochrana.

Židlochovice, město se starou vinařskou tradicí a předvánočním pochodem rakouských čertů
Židlochovice, menší město poblíž Brna, typické pěstováním vinné révy a dalších ovocných stromů. Město, které je v současnosti pověstné svým předvánočním rejem pravých rakouských čertů.
Pohořelice, historické město nabízející bohatý kulturní, turistický i sportovní život
Pohořelice, atraktivní město pro bydlení, jež nabízí široké spektrum kulturního, turistického i sportovního vyžití. Město, významné svým chovem ryb a vzácnými archeologickými nálezy.
Moravská Třebová, město nabízející bohatý kulturní i sportovní život, okres Svitavy
Obdivuhodné město Moravská Třebová, jež si získá srdce nejednoho turisty svou bohatou historií, kulturním i sportovním životem. Město, které nezná nudu a dokáže potěšit všechny Vaše smysly.
Zámek Moravská Třebová, významná renesanční památka z 13. století s bohatou nabídkou expozic
Zámek Moravská Třebová patří k nejvýznamnějším památkám ve střední Evropě. Poznejte životní styl tehdejší doby a pronikněte do zákoutí mučírny či tajemství elixíru života.
Město Moravská Třebová, centrum Moravskotřebovska a Jevíčska, regionu s malebnou krajinou
Moravská Třebová, menší město ležící na pomezí Čech a Moravy, které nabízí široké spektrum šancí pro osobní rozvoj, potěšení všech smyslů, ale i příležitostí pro sport, turistiku a ekonomický rozvoj.
Obec Přítluky, rekreační oblast v dosahu Novomlýnských nádrží
Obec Přítluky, rekreační a turistická oblast poblíž Novomlýnských nádrží, CHKO Pálava a Lednicko-valtického areálu. Turistické cesty, vodní sporty, vinařství, kultura a folklor je naší součástí.
Obec Chlístovice, místo s bohatým kulturním i sportovním životem a romantickou turistikou
Obec Chlístovice, malá vesnice vzdálená jen 12 km od Kutné Hory, příznačná svou romantickou krajinou, jež svádí k výletům a dlouhým procházkám. Ideální místo pro milovníky turistiky a historie.
Obec Korytná, podjavořinská obec ležící ve středu Bílých Karpat, součást Zlínského kraje
Korytná je malebnou vesnicí, nacházející se v chráněné krajinné oblasti Bílých Karpat, vzdálenou pouze několik kilometrů od Uherského Brodu. Je obklopena harmonickou přírodou, jež stojí za zhlédnutí.
Obec Rataje u Kroměříže, oblast Chřibských lesů, možnost turistiky i kulturního vyžití
Obec Rataje u Kroměříže, Popovice a Sobělice leží v oblasti Chřibských lesů v okrese Kroměříž. Turistický významná obec díky značeným trasám, památkám a kulturnímu vyžití.
Město Brandýs nad Labem-Stará Boleslav, kultura, sport, cykloturistika, výlety
Město Brandýs nad Labem-Stará Boleslav, okres Praha – východ, je místo pro kulturu, sportovní vyžití, cykloturistiku, výlety a poznání památek a přírody.
Vesnické muzeum Želechovice, obec s historií a archeologickým nalezištěm v okrese Olomouc
Obec Želechovice s historií, archeologickým nalezištěm, kaplí sv. Cyrila a Metoděje, Vesnickým muzeem Želechovice se nachází poblíž města Uničov v okrese Olomouc.
Sběrný dvůr Ostrožská Nová Ves, velkoobjemový odpad, zpětný odběr elektrospotřebičů
Sběrný dvůr Ostrožská Nová Ves, odběr velkoobjemového a nebezpečného odpadu, zpětný odběr elektrospotřebičů, kontejnery na tříděný odpad plast, papír, sklo.
Obec Ostrožská Nová Ves, obec Chylice, bohatý sportovní a kulturní život
Obec Ostrožská Nová Ves, obecní úřad pro obec Chylice, vesnice s bohatým sportovním, kulturním a folklorním životem se souborem Novovešťan, pumptrack sportovištěm.
Turistická a rekreační oblast Ostrožská Nová Ves, sirnaté lázně, Slovácké moře
Turistická a rekreační oblast Ostrožská Nová Ves, sirnaté lázně, Slovácké moře, přírodní koupaliště, cyklotrasy, NS Včelařská, PP Lázeňský mokřad, kostel sv. Václava, kaple.
Břeclav, turistická a rekreační oblast, cyklostezky, kultura a dobré víno
Město Břeclav, turistická a rekreační oblast jižní Moravy, cyklostezky, historické památky, zámek, přírodní zajímavosti, kultura, folklor a dobré víno.
Město Hrušovany nad Jevišovkou v okrese Znojmo, krajina jižní Moravy, cyklotrasy, památky
Město Hrušovany nad Jevišovkou se rozprostírá na jižní Moravě v okrese Znojmo. Je zde spousta přírodních i historických zajímavostí jako kostel, zámek, lesní zámeček či blízké CHKO Pálava.
Obec Vražné, okres Nový Jičín, historie, příroda, kultura, sport
Obec Vražné spolu s místními částmi leží v okrese Nový Jičín mezi CHKO Poodří a Přírodním parkem Oderské vrchy. Nachází se zde rodný dům a muzeum Johanna Gregora Mendela.
Město Abertamy, rekreace, turistika, cykloturistika, lyžařská oblast Krušné hory
Město Abertamy a Hřebešná leží v okrese Karlovy Vary a nachází se zde skiareál, naučné stezky, štoly. Historicky hornické město navštivte za účelem rekreace, turistiky či sportu.
Obec Jenišov, Pod Rohem, okres Karlovy Vary, historie, příroda
Obec Jenišov a Pod Rohem leží v okrese Karlovy Vary a jsou součástí několika sdružení obcí. V obci a jejím blízkém okolí naleznete velmi zajímavá místa.
Město Beroun, CHKO Český kras a Křivoklátsko, turistika, sport, rekreace
Město Beroun se nachází 30 kilometrů od Prahy mezi CHKO Český kras a Křivoklátsko. Zajímavá rekreační oblast pro vyznavače historie, kultury, sportu či přírody.
Město Kdyně a přidružené obce, okres Domažlice, Plzeňský kraj
Město Kdyně a přidružené obce se nachází v krásné přírodě Plzeňského kraje v okrese Domažlice. Turistický velmi zajímavé město pro kulturní, historické a přírodní památky.
Obec Sedlnice, kraj Moravskoslezský, okres Nový Jičín, kultura, památky
Obec Sedlnice naleznete v Moravskoslezském kraji v okrese Nový Jičín. Je zde krásná příroda, historické památky, bohatý kulturní život, cyklotrasa a KIC SNĚŽENKA.
Obec Čeladná, okres Frýdek-Místek, historické a přírodní zajímavosti
Obec Čeladná leží v Moravskoslezském kraji v okrese Frýdek-Místek. Naleznete zde spousty historických a přírodních zajímavostí, kostel, kapli, jeskyni, golfové hřiště a lázně.
Město Benátky nad Jizerou, Staré Benátky, Nové Benátky, Dražice, Kbel
Město Benátky nad Jizerou a jeho části Staré Benátky, Nové Benátky, Dražice, Kbel se nachází v okrese Mladá Boleslav a je zde spousty historických zajímavostí.
Městská část Praha 22, Uhříněves, Pitkovice, Hájek u Uhříněvsi
Městská část Praha 22 je tvořena částmi Uhříněves, Pitkovice, Hájek u Uhříněvsi a náleží do obvodu Prahy 10. Jsou zde zajímavé historické i přírodní památky, které doporučujeme navštívit.
Městská část Praha 22