Krajské, městské a obecní úřady zastávají důležitou funkci pro danou oblast, která spočívá v podávání informací obyvatelům, plnění úkolů uložených radou či zastupitelstvem, pomáhání výborům a komisím, udržování pořádku a podobně. Součástí těchto úřadů jsou i další odbory a organizační složky, například Městská policie, knihovna či Požární ochrana.

Obec Zdounky na Kroměřížsku, vesnice s bohatým kulturním životem a mnoha zájmovými spolky
Obec Zdounky je malá vesnice nacházející se ve Zlínském kraji v evropsky významné lokalitě Chřiby. Kouzelná obec s moderním aquacentrem s bazénem se slanou vodou, saunou i vířivkou.
Obec Věžná, vesnice v údolí říčky Nedvědičky, rekreační oblast
Obec Věžná je tvořena ze tří částí a nachází se nedaleko Bystřice pod Perštejnem. Vesnice leží v údolí říčky Nedvědičky a je tvořena i rekreační oblastí s chatami.
Velký Vřešťov na Královédvorsku, ráj pro rybáře, turisty, autokemp
Městys Velký Vřešťov na Královédvorsku je rájem pro rybáře u Velkovřešťovského rybníku s autokempem, turistické a historické zajímavosti, krásná příroda.
Město Raspenava na Liberecku, turistická oblast v podhůří Jizerských hor s ryzí přírodou
Město Raspenava je půvabná obec rozkládající se ve Frýdlantském výběžku v severních Čechách nedaleko okresního města Liberec. Menší město s přírodním parkem Peklo i mnoha zájmovými spolky.
Obec Líšnice s místní částí Vyšehorky, součást mikroregionu Mohelnicko, okres Šumperk
Obec Líšnice je malá vesnice na Šumpersku s významnou románskou památkou, kostelem Všech svatých. Vesnice s více jak stoletou tradicí sboru dobrovolných hasičů i bohatým společenským životem.
Historie obce Strašnov, okres Mladá Boleslav, první zmínky, tvrz
Dějiny obce Strašnov, okres Mladá Boleslav, první písemná zmínka z roku 1397, val v lesích z bývalé tvrze, historické budovy, kříže a krásné okolí.
Obec Strašnov
Obec Zlončice, jedna z nejstarších obcí v okrese Mělník, s parkem i přírodním biokoridorem
Přírodní park Dolní Povltaví s výskytem vzácných rostlin naleznete v obci Zlončice na Mělnicku. Vesnice s dětským hřištěm a bohatým společenským životem.
Obec Zlončice
Novogotický Kostel Navštívení Panny Marie, zajímavý architektonický klenot města Břeclav
Novogotický farní chrám, vinařské stezky a mnohem víc nabízí návštěvníkům město Břeclav v Jihomoravském kraji. V našem městě zažijete tu pravou jižní Moravu se vším, co k ní patří.
Karlova Ves, obec na Rakovnicku se starým hradem Týřov, v listnaté části CHKO Křivoklátsko
Obec Karlova Ves je malá vesnice ve Středočeském kraji nacházející se v oblasti národní přírodní rezervace Týřov. Obec s multifunkčním hřištěm, zámečkem i zříceninou.
Hrušovany nad Jevišovkou, turistická oblast v jihomoravském příhraničí s pamětihodnostmi
Hrušovany nad Jevišovkou je malé městečko ležící jen pár kilometrů od okresního města Znojmo. Obec je významná svými památkami, jako jsou barokní kostel sv. Štěpána či empírový trojkřídlý zámek.
Obec Stebno s kaplí i významným kostelem sv. Šimona a Judy, státem chráněnou kulturní památkou
Obec Stebno je malá vesnice rozprostírající se na náhorní planině Českého středohoří jen pár kilometrů od okresního města Ústí nad Labem. Ideální místo pro milovníky procházek a klidu.
Obec Černčice na Lounsku s památným stromem i kostelem, součást mikroregionu Perucko
Obec Černčice je malá vesnice na Lounsku s významnou dominantou v podobě kostela sv. Vavřince pocházejícího ze 12. století. V obci funguje řada spolků i kulturních a sportovních klubů.
Vesnice Kolešov, součást mikroregionu Kněževes, příroda, kultura
Vesnice Kolešov v okrese Rakovník je součástí mikroregionu Kněževes, je zde krásná příroda, Přírodní park Jesenicko, historické památky a bohatý kulturní život.
Obec Píšťany, okres Litoměřice, turistika, vodní sporty, windsurfing
Obec Píšťany v okrese Litoměřice, v CHKO České Středohoří, turistika, cyklotrasy, vodní sporty, windsurfing a rekreace u Žernoseckého jezera.
Obec Čenkov, okres Příbram, krásná příroda a bohatý kulturní život
Obec Čenkov v okrese Příbram, krásná příroda CHKO Brdy a Přírodního parku Hřebeny, cyklostezky, turistika, bohatý kulturní život a historické památky.
Krásná příroda v CHKO Šumava v malebné obci Zbytiny, turistika
Zachovalá krajina CHKO Šumava v obci Zbytiny, pohostinství, ubytování pro turisty, cyklotrasy a turistické stezky do krásných lesů a podmáčených luk.
Obec Chlumy, lesy, louky, turistická oblast okrese Plzeň – jih
Obec Chlumy v okrese Plzeň – jih se nachází v turistické oblasti Blatenská pahorkatina. Krásná příroda Chlumského lesa, turistické a cyklo trasy, historické a přírodní zajímavosti.
Obec Hornosín s kaplí sv. Floriána, místní lidovou knihovnou i hospůdkou
Prázdninovou pohodu a klid typické jihočeské vesnice Vám poskytne obec Hornosín. Obec se zajímavou historií opředenou mnoha pověstmi, SDH a vlastní obecní samosprávou.
Obec Zádolí, malá vesnice s obecním domem, knihovnou a chráněným památným stromem
Obec Zádolí je malá vesnička v okrese Ústí nad Orlicí s pouhými několika desítkami obyvatel, díky kterým je ideálním místem pro letní rekreaci a odpočinek.
Obec Kozojídky s titulem vesnice roku 2016, s kaplí sv. Martina a bohatým společenským životem
Obec Kozojídky je malebná vesnice ležící nedaleko Veselí nad Moravou významná svou bohatou kulturou, historií a aktivním udržováním lidových tradic.
Město Třemošná s bohatým kulturním a sportovním životem
Město Třemošná v Plzeňském kraji, rodiště malíře Václava Brožíka, s bohatým kulturním a sportovním životem, tělovýchovnými jednotami, cyklotrasami.
Město Chřibská, České Švýcarsko, přírodní a historické zajímavosti
Město Chřibská leží v CHKO Lužické hory a na okraji NP Českého Švýcarska. Je zde spousta zajímavostí jako lesní divadlo, muzeum Tadeáše Haenkeho, kostel, radnice či mlýn na koření.
Obec Liběšice v okrese Louny, vesnice v mikroregionu Žatecko
Obec Liběšice, vesnice v Přírodním parku Džbán, v mikroregionu Žatecko s bohatým společenským životem, historickými památkami a turistickými trasami.
Vesnice Hlohovice na Rokycansku s barokním kostelem Nejsvětější Trojice, školou i SDH
Kulturní dům, kostel i školu naleznete v malé obci Hlohovice u Rokycan. Navštivte vesnici, jejíž první písemná zmínka sahá až do 14. století, a která žije bohatým sportovním i společenským životem.
Obec Jíkev, vesnice v Polabské nížině, součást mikroregionu Nymbursko
Obec Jíkev leží na severním okraji Polabské nížiny v okrese Nymburk, která je součástí mikroregionu Nymbursko. V okolí se nachází přírodní a historické zajímavosti i atrakce.