Krajské, městské a obecní úřady zastávají důležitou funkci pro danou oblast, která spočívá v podávání informací obyvatelům, plnění úkolů uložených radou či zastupitelstvem, pomáhání výborům a komisím, udržování pořádku a podobně. Součástí těchto úřadů jsou i další odbory a organizační složky, například Městská policie, knihovna či Požární ochrana.

Obec Sedlnice, oblast s vybudovanou sítí cyklotras, možnost sportovního rybaření
Nejstarší vesnici na Příborsku, bohatou historii i zámecký park s kulturním areálem naleznete v obci Sedlnice v okrese Nový Jičín. Aktivní obec s mnoha kulturními i sportovními akcemi.
Obec Čeladná, turistická oblast uprostřed Moravskoslezských Beskyd s golfovým hřištěm
Ideální místo pro odpočinek, ať už na golfovém hřišti či v lázních Vám poskytne moderní obec Čeladná u Frýdku-Místku, která svým návštěvníkům nabízí celou škálu služeb na nejvyšší světové úrovni.
Obec Vražné, součást chráněné krajinné oblasti Poodří, začátek Přírodního parku Odersko
Poznejte krásy historické moravsko-slezské zemské hranice a navštivte obec Vražné z okresu Nový Jičín. Menší vesnice s mnoha významnými historickými památkami a okolní panenskou přírodou.
Kulturní život a rozvoj obce Strašnov – klidné bydlení blízko Prahy
Malebné okolí obce Strašnov, dobrá dostupnost z hlavního města Prahy, oblíbené kulturní akce a neustálý rozvoj služeb a infrastruktury činí z naší obce atraktivní místo pro bydlení.
Obec Strašnov
Praha 22 – moderní infrastruktura, historické památky i přírodní rezervace
Městská část 22 zahrnující do svého území Uhříněves, Pitkovice a Hájek u Uhříněvsi nabízí občanům moderní infrastrukturu a kulturní programy, historické památky i malebné prostředí přírodní rezervace.
Městská část Praha 22
Obec Jedlová, vesnice na českomoravském pomezí, historie, příroda
Obec Jedlová se nachází v okrese Svitavy na českomoravském pomezí s bohatou historií, neporušenou přírodou, kostelem a bývalými lázněmi s léčivým pramenem.
Obec Jedlová
Obec Zdíkov, vesnice na Prachaticku s malebným zámeckým parkem
Obec Zdíkov a osady se nachází na hranicích CHKO Šumava v okrese Prachatice. Jsou zde přírodní a historické památky, zámek s parkem, kaple, kostel, vyhlídková místa, cyklotrasy.
Chvaletice, místo pro milovníky cykloturistiky v rovinatém Polabí a výletů do podhůří Železných hor
Obec Chvaletice je bývalé hornické město ležící na rozhraní Chvaletické pahorkatiny a Pardubické kotliny. Toto nevelké město je ideálním místem pro příznivce lehce zvlněné polabské krajiny.
Obec Smolnice na Lounsku, s památnou lípou a barokním kostelem s románskou věží
Obec Smolnice je vesnice nacházející se nedaleko města Louny a místo s důležitým historickým významem. V obci se nachází řada památek, jsou to Wiehlova vila, kaple na návsi či kamenný kříž.
Obec Vitice, vesnice v okrese Kolín, s bohatým společenským a kulturním životem
Obec Vitice je malá vesnice ve Středočeském kraji významná svým gotickým kostelem sv. Šimona a Judy s původní dřevěnou zvonicí. Obec se stala v minulosti důležitým dějištěm bitvy U Lipan.
Obec Klec, vhodné místo pro rekreaci a turistiku v blízkosti jihočeských rybníků
Obec Klec je malá vesnice ležící nedaleko města Jindřichův Hradec. Jedná se o typickou jihočeskou obci, v jejímž okolí se nachází řada rybníků, ale také hrad, který se řadí ke kulturním památkám ČR.
Obec Zlončice na Mělnicku, vesnice v přírodním biokoridoru a chráněné zóně Zlončická rokle
Nejstarší obec na Mělnicku nacházející se u pravého břehu řeky Vltavy a rozprostírající se v Přírodním parku Dolní Povltaví, taková je vesnice Zlončice ve Středočeském kraji.
Obec Zlončice
Obec Osoblaha, okres Bruntál, PP Osoblažský výběžek, historie
Obec Osoblaha, PP Osoblažský výběžek je evropsky významná chráněná lokalita s výskytem žáby kuňky ohnité, historické zajímavosti kostel, kašna, kaplička, dráha.
Obec Vápenný Podol, centrum turistického ruchu na úpatí Železných hor nedaleko Chrudimi
Obec Vápenný Podol je malá vesnice rozprostírající se na úpatí Železných hor, jejíž první zmínky jsou datovány do 13. století. Poznejte obec, kterou v minulosti navštívil J. Vrchlický či S. Čech.
Letiště Kolín - možnost výuky létání na  bezmotorových i motorových kluzácích
Nabízíme výcvik létání na bezmotorových i motorových kluzácích, ultralehkých i motorových letounech, odvážnějším pak i výcvik seskoků s padákem.
Šemnice, rekreační oblast na řece Ohři, zastávka vodáků
Obec Šemnice spolu s přidruženými osadami, je vyhledávaná rekreační oblast při řece Ohři, zastávka vodáků v Hospodě a penzionu U Dvořáků, kde se můžete utábořit.
Obec Lejšovka, pořádání volejbalových i fotbalových turnajů i tradičních rybářských závodů
Obec Lejšovka je malá a klidná vesnice nedaleko Jaroměře. V obci obklopené hustými lesy se nachází náveský rybník, knihovna a moderní sportovní areál s malým fotbalovým hřištěm.
Obec Křelovice na Plzeňsku s přidruženými vesnicemi Mydlovary, Pakoslav a Rozněvice
Obec Křelovice je malá vesnice ležící nedaleko okresního města Plzeň. V obci se nachází restaurace, prodejna potravin a knihovna. Spolkový život v obci zajišťuje SDH a TJ s vlastním fotbalovým týmem.
Obec Krašlovice a místní část Vitice, malá vesnice na Strakonicku s bohatou historií
Krašlovice je malá obec nedaleko Vodňan, jejíž původ je spojen s králem Přemyslem Otakarem II., který roku 1262 věnoval obec klášteru benediktinek. Obec se skládá ze dvou území Krašlovice a Vitice.
Obec Drnek s archeologickými nalezišti původních středověkých vsí Svídná a Humniště
Obec Drnek je malebná vesnice s velmi zajímavou historií, jež sahá až do roku 1711. Obec leží v klidné lokalitě poblíž okresního města Kladno a je obklopena panenskou přírodou.
Obec Kovčín v okrese Klatovy, s kruhovou návsí a kapličkou sv. Jana Nepomuckého
Obec Kovčín je tradiční vesnice s kruhovou návsí, uprostřed které stojí zachovalá kaplička zasvěcena sv. Janu Nepomuckému.
Obec Kovčín s blízkým Kovčínským rybníkem, největším v západních Čechách
Obec Kovčín je malebná vesnice v Plzeňském kraji, obklopena hustými lesy, zelenými loukami, kterými protéká Kovčínský a Myslivský potok.
Obec Kovčín, vesnice na Klatovsku s bohatým kulturním i společenským životem
Obec Kovčín je malá a poklidná obec, jejíž název pochází údajně od kovu, který se zde v minulosti těžil. Obec je typická svým bohatým kulturním i společenským životem a spolkem dobrovolných hasičů.
Město Kdyně
Město Kdyně se nachází nedaleko Domažlic v krásné přírodě s množstvím památek, díky kterým je zajímavým turistickým místem.
Obec Neurazy s dominantní dřevěnou zvonicí, součástí historického mikroregionu Nepomucko
Obec Neurazy je malou klidnou vesnicí poblíž Nepomuku, jež je ideálním místem pro milovníky venkovské přírody, kteří ocení okolní zvlněnou krajinu a husté lesy s tyčícími se vrcholky místních kopců.