Krajské, městské a obecní úřady zastávají důležitou funkci pro danou oblast, která spočívá v podávání informací obyvatelům, plnění úkolů uložených radou či zastupitelstvem, pomáhání výborům a komisím, udržování pořádku a podobně. Součástí těchto úřadů jsou i další odbory a organizační složky, například Městská policie, knihovna či Požární ochrana.

Vesnice Tuhaň, turistická lokalita, historické a přírodní zajímavosti
Vesnice Tuhaň je turistická lokalita v CHKO Kokořínsko – Máchův kraj, nedaleko Kokořínského dolu s lidovou architekturou a historickými památkami.
Obec Lovečkovice – kulturní a společenské akce
Bohatým společenským životem žije díky mnoha kulturním akcím Obec Lovečkovice na Litoměřicku, která pořádá plesy, divadla, besedy a akce pro děti.
Turistické cíle v okolí obce Podbrdy
Vesnička Podbrdy láká turisty svým bohatým kulturním programem pro místní obyvatele i návštěvníky, ale také svou unikátní polohou nedaleko Brdské vrchoviny a zajímavými turistickými cíli v okolí.
Obec Krašlovice - historie a současnost
Malou obec Krašlovice naleznete v okrese Strakonice v Jihočeském kraji, na levém břehu řeky Blanice. Je vzdálena necelé 4 km severozápadně od Vodňan.
Vesnice Kunčice na Královéhradecku s blízkým zámkem Hrádek u Nechanic a hustými lesy
Vesnici s několika rybníky a kouzelnou krajinou naleznete v okolí malé obce Kunčice u krajského města Hradec Králové. Obec s centrem volného času, prodejnou, hostincem i fotbalovým hřištěm.
Obecní úřad obce Hospozín a Hospozínek - informace
Veškeré aktuální informace o dění v obci Hospozín a Hospozínek v okrese Kladno ve Středočeském kraji se občané dozvídají prostřednictvím Obecního úřadu a webových stránek.
Malebná obec Oselce na jižním Plzeňsku s barokním zámkem, kaplí sv. Markéty i kostelem
Obec Oselce je malá vesnice v okresu Plzeň, která svým návštěvníkům nabízí pestrou škálu historických objektů a pamětihodností. Obdivovat zde můžete barokní zámek či kapli sv. Markéty.
Lodín, vesnice na Královéhradecku, oblíbená turistická oblast s kempem a koupalištěm
Navštivte jednu z nejstarších vesnic v České republice a poznejte krásy obce Lodín s několika rozlehlými rybníky, kempem, ale také okolními hrady a zámky. Ideální místo pro všechny věkové kategorie.
Ujčov, vesnice na Vysočině v přírodním parku Svratecká hornina, ráji rybářů a sítí cyklostezek
Obec Ujčov je malá vesnice rozprostírající se nedaleko hradu Pernštejn, jejímž centrem protéká významná česká řeka Svratka. Obec má významnou historii i bohaté sportovní vyžití.
Vesnice Hořešovičky v Klobucké rovině, významné naleziště starého acheuléenu
Obec Hořešovičky je menší obec nedaleko města Slaný známá především jako unikátní naleziště velkého množství významných kamenných artefaktů pocházejících z různých časových období.
Vesnice Zálší, obec v malebné chráněné krajině Borkovických blat v jižních Čechách
Obec Zálší je typická jihočeská vesnice nacházející se nedaleko města Tábor, významná především svými selskými domy, jež v současnosti patří ke kulturním památkám ČR.
Obec Sukorady v okrese Mladá Boleslav se sochou sv. Václava
Obec Sukorady a Martinovice se rozléhají v okrese Mladá Boleslav. Jsou zde přírodní a historické zajímavosti jako památná socha sv. Václava, kovárna, pomník.
Obec Sukorady
Obec Sudoměřice u Tábora, vstupní brána do jihočeského kraje
Obec Sudoměřice u Tábora se nachází podél dálnice D3 jako vstupní brána do jihočeského kraje. Malebná krajina lesů a rybníků, cyklotrasy, přírodní a historické zajímavosti.
Obec Osice, rodiště Františka Škroupa, skladatele národní hymny
Obec Osice v okrese Hradec Králové je rodiště českého skladatele národní hymny Františka Škroupa, k jeho památce je zde zbudována pamětní síň a pomník.
Lučany nad Nisou, město na úpatí Jizerských hor, turistika
Město Lučany nad Nisou s bohatou nabídkou turistických zážitků, leží v Libereckém kraji na úpatí Jizerských hor. Nachází se zde rozhledny, chráněná území, sjezdovky.
Kamenný Újezd
Kamenný Újezd u Rokycan v Plzeňském kraji nabízí na svých nových internetových stránkách důležité kontakty a veškeré informace o dění v obci, společenských i kulturních událostech.
Obec Úbislavice - vesnice bohatá na lidovou architekturu
Obec Úbislavice se nachází v Královéhradeckém kraji, zhruba 5 km jihozápadně od Nové Paky, naleznete zde dřevěné chalupy nebo roubené domky.
Staré Město pod Sněžníkem, oblast pro rekreaci v zachovalých horských podmínkách Jeseníků
Panenská příroda obklopena strmými svahy a hustými lesy takové je Město Staré Město pod Sněžníkem. Ideální místo pro aktivní dovolenou i odpočinek v malebné horské přírodě.
Obecní úřad Kraselov
Obecní úřad Kraselov poskytuje svým občanům v úředních hodinách a prostřednictvím internetu důležité informace o dění v obci a okolí.
Kraselov, okres Strakonice
Obec Kraselov se nachází v malebné krajině v Šumavském podhůří v okrese Strakonice a zve své návštěvníky k výletům do okolí a návštěvě nedalekých památek.
Události a akce Míčov - zajímavé události a akce v obci Míčov a blízkém okolí
Malebná obec Míčov pořádá pro své zájemce zajímavé události a akce, události a akce pro děti i dospělé.
Obec Kbel na Kolínsku, půvabná přírodní lokalita s kostelem Nanebevzetí panny Marie
Obec Kbel je malebná vesnice ležící nedaleko okresního města Kolín významná nejen svým gotickým kostelem ze 14. století, ale především bohatou historií, která sahá již do roku 1295.
Město Paskov, zámecký areál, součást regionu Slezská brána
Město Paskov v Moravskoslezském kraji s památkově chráněným zámeckým areálem, zrekonstruovaným zámkem s kapličkou a muzeem, součást regionu Slezská brána.
Město Paskov
Město Beroun - Historické město 2009
Město Beroun, které leží necelých 30 od Prahy, získalo díky své nabídce kulturních akcí a historickým památkám titul Historické město 2009.
Horní Jiřetín, bohatý kulturní i sportovní život, památky a turistika
Horní Jiřetín, město na úpatí Krušných hor v okrese Most s bohatým společensko-kulturním i sportovním životem, historickými památkami a turistickými stezkami.
Město Horní Jiřetín