Krajské, městské a obecní úřady zastávají důležitou funkci pro danou oblast, která spočívá v podávání informací obyvatelům, plnění úkolů uložených radou či zastupitelstvem, pomáhání výborům a komisím, udržování pořádku a podobně. Součástí těchto úřadů jsou i další odbory a organizační složky, například Městská policie, knihovna či Požární ochrana.

Město Vrchlabí – ideální pro letní turistiku i zimní nadšence na sjezdovkách
Velké množství historických a turistických památek, které stojí za navštívení a velké množství upravených sjezdovek na zimní vydovádění na lyžích či běžkách.
Obec Jedlá v lokalitě s řadou pramenů, svahových bučin i vzácných rostlin, Havlíčkův Brod
Místo se svahovými bučinami i meandrujícím potokem Bystřice, taková je obec Jedlá. Lokalita s řadou pramenů s čistou vodou, významnými památkami i mnoha zajímavými místy.
Památky, koupaliště, kulturně-společenské dění
Město Zbýšov ležící v Jihomoravském kraji s 3800 obyvateli je město plné památek, společenských akcí a turistiky a krásné rozmanité přírody.
Obec Pomezí na Poličsku, památný kostel, kultura
V těsné blízkosti s městem Polička sousedí v Pardubickém kraji malá obec Pomezí, jejíž první písemné zmínky pocházejí ze 13. století. V současné době žije v obci asi 1200 obyvatel.
Město Lom, vyhledávaná lokalita pro stavbu rodinných domů s mnoha kulturními památkami
Na hranicích okresů Most a Teplice leží malebné město Lom, jehož historie je úzce spojena s těžbou hnědého uhlí. Obec je významná svými kulturními památkami a pamětihodnostmi.
Město Modřice, sportovní vyžití, cyklotrasy, kulturní akce
V těsné blízkosti moravské metropole Vás srdečně přivítá město Modřice. Město s cyklistickou stezkou Brno-Vídeň, bohatým kulturním či sportovním vyžitím i nákupním areálem Olympia Brno.
Obec Doloplazy, součást mikroregionu Němčicko se zámkem s parkem i víceúčelovým hřištěm
Vesnice s knihovnou, pohostinstvím i prodejnou potravin, taková je obec Doloplazy v okresu Prostějov. Území Doloplaz a Poličky je součástí Hornomoravského úvalu s nadmořskou výškou do 256 m. n. m.
Historie a vznik obce Kraselov v podhůří Šumavy
V malebné krajině jižních Čech v okrese Strakonice najdete obec Kraselov, o jejímž vzniku a historii se více dozvíte na našich stránkách.
Obec Veselá, pahorkatina v blízkosti CHKO Český Ráj s místními spolky i lidovými tradicemi
Obec Veselá je malá vesnice v okresu Semily s pouhými dvěma sty obyvateli. Obec si zakládá na svých tradičních lidových zvycích i kulturním a společenském životě.
Město Domažlice, kultura, památky, turistika
Město Domažlice v západních Čechách patří k největším turistickým lákadlům této oblasti především díky kultuře, památkám a krásné krajině.
Město Jilemnice, brána do Krkonošského Národního parku
Město Jilemnice ležící v podhůří Krkonoš je turisticky významné díky historickým památkám a sportovnímu vyžití v běžkařském lyžování, plavání v krytém bazénu.
Boskovice město kultury, památek a krásné přírody
Krásné město ležící v severní části Moravského krasu obklopené lesy Drahanské vrchoviny – to jsou Boskovice – centrum kultury, památek i přírodních zajímavostí.
Město Trutnov s městskou památkovou zónou, muzeem Podkrkonoší a hudebním festivalem
Důležitým obchodním a turistickým centrem ve východních Krkonoších je od nepaměti Trutnov, město opředené bohatou historií, obklopené malebnou přírodou a známé svými hudebními festivaly.
Městys Chudenice, zajímavá příroda, památky, turistika
Městys Chudenice v Plzeňském kraji je plné zajímavých památek a krásné přírody, která láká turisty řadou cyklotras po nichž zavítáte k NPP Americká zahrada a zámku.
Obec Sány v Polabí, přírodní krásy, cyklotrasy, kultura
Nedaleko Poděbrad se v úrodné rovině nachází okouzlující Obec Sány. Dostanete se k nám vlakem i autobusem, máme řadu kulturních akcí, spolků, obecní knihovnu, a především krásnou přírodu.
Elektronická podatelna, Obecní úřad Pašinka
Nabízíme elektronickou komunikaci s naším obecním úřadem Pašinka, již nemusíte osobně docházet na úřad.
Obec Konecchlumí s barokním kostelem, tvrzí a kulturním životem
V Královéhradeckém kraji, asi 10 km od Jičína, Vás přivítá obec Konecchlumí se spoustou kulturních a společenských akcí. Obec je tvořena ze dvou částí – Konecchlumí a Kamenice.
Krašlovice, obec v okrese Strakonice, krásná krajina, turistika
V malebné krajině jižních Čech najdeme malou obec Krašlovice, která láká turisty, cykloturisty i vodáky. Spousty zajímavostí a památek v okolí.
Obec České Velenice s česko-rakouským komunitním centrem FENIX i kulturním domem Beseda
Město České Velenice je malá obec rozprostírající se na území českého příhraničního regionu jižní Čechy. Obec je významná svou česko-rakouskou spoluprací, díky níž pořádá řadu kulturních akcí.
Město České Velenice
Obec Smidary, rodiště spisovatele Jiřího Šotoly a MUDr. Babáka, zakladatele VŠ v Brně
Na soutoku řeky Cidliny a Javorky se nalézá malá obec Smidary patřící do okresu Hradec Králové. Vesnice je významná svou řadou historických památek i bohatým společenským životem.
Obec Bartoušov na Vysočině, kulturní a sportovní život, památky
Obec Bartoušov v okrese Havlíčkův Brod na Vysočině je vesnice s bohatým kulturním i sportovním životem, historickými památkami, rybníky a značenými turistickými trasami.
Obec Srní, horské středisko v centru Národního parku Šumava s hustou sítí lyžařských stop
Ideální podmínky pro pěší turistiku i cykloturistiku nabízí obec Srní na Šumavě. Oblíbená turistická oblast proslavená trilogií Pod jezevčí skálou i romány Karla Klostermanna.
Obec Bor u Skutče, vesnice v přírodní rezervaci Toulovcovy maštale, známá turistická oblast
Obec Bor u Skutče je malá vesnice v okresu Chrudim, pro své husté lesy oblíbená především u sběračů borůvek a houbařů. Obec je bohatě protkaná sítí cyklostezek i turistických cest.
Obec Němčice s bohatou tradicí Sboru dobrovolných hasičů, součást Mikroregionu Chlum
Pestrý kulturní program i široké možnost jak trávit volný čas naleznete v obci Němčice na Mladoboleslavsku. Malá obec patřící do Mikroregionu Chlum a historií sahající až do 14. století.
Obec Ostrovec - Lhotka s unikátní soustavou čtyř mlýnů a nádhernou přírodou, lokalita filmařů
Vesnice s rekreačními objekty, prodejnou smíšených potřeb i mysliveckým sdružením naleznete v obci Ostrovec-Lhotka u Rokycan. Obec s malebnou krajinou a svědomitě udržovanými domky i chalupami.