Krajské, městské a obecní úřady zastávají důležitou funkci pro danou oblast, která spočívá v podávání informací obyvatelům, plnění úkolů uložených radou či zastupitelstvem, pomáhání výborům a komisím, udržování pořádku a podobně. Součástí těchto úřadů jsou i další odbory a organizační složky, například Městská policie, knihovna či Požární ochrana.

Obec Lhota pod Radčem na Rokycansku, vesnice památkové zóny se stavbami lidové architektury
Obec Lhota pod Radčem je malebná vesnička nedaleko Rokycan, významná nejen svými lidovými chalupami, usedlostmi a roubenými domky, ale také díky okolní panenské přírodě Křivoklátské vrchoviny.
Obec Nezamyslice na Klatovsku, naučná stezka s odkazem na bohatou historii a přírodní památky
Příjemné putování poblíž zříceniny Prácheň, vhodné jak pro pěší, tak cykloturisty, zažijete díky tematické naučné stezce vedoucí z Velkých Hydčic do obce Nezamyslice na Klatovsku.
Město České Velenice
Jihočeské město České Velenice je místem, kde občané a turisté naleznou veškeré potřebné zázemí ke spokojenému životu nebo relaxačnímu pobytu.
Město České Velenice
Obec Lovečkovice, turistická oblast na Litoměřicku, České středohoří
Obec Lovečkovice je turistická oblast na Litoměřicku, která se nachází uprostřed CHKO České středohoří. Nad obcí z krajiny vystupuje druhá nejvyšší hora oblasti zvaná Sedlo.
Obec Kamenný Újezd na Rokycansku, vesnice s bohatou tradicí, kulturním i sportovním životem
Malá vesnička v Plzeňském kraji s tradičními velikonočními trhy, úspěšným divadelním spolkem a spolkem dobrovolných hasičů, taková je obec Kamenný Újezd na Rokycansku.
Obec Podbrdy, vesnička na Berounsku s tradičním nočním výlovem rybníka a hasičským spolkem
Podbrdy je malebná vesnička rozprostírající se nedaleko Brdské vrchoviny, ideální turistické místo vhodné k odpočinku v tiché a pusté krajině plné lesů, řek a kopců.
Obec Seletice, rodiště Františka Kordače, prvního občanského pražského arcibiskupa
Obec Seletice je malebná vesnice poblíž města Nymburk, která si svou historií a panenskou přírodou získá srdce nejednoho návštěvníka. Obec s řadou kulturních, sportovních i společenských akcí.
Obec Osice, součást mikroregionu Urbanická Brázda, rodiště Františka Škroupa
Obec Osice spolu s přidruženými obcemi Trávníky a Polizy najdete v Královohradeckém kraji a náleží do mikroregionu Urbanická Brázda. Turistickým lákadlem se stala síň rodáka Františka Škroupy.
Městský úřad České Velenice
Městský úřad České Velenice poskytuje obyvatelům města praktické informace o dění ve městě, chystaných změnách a úpravách, nebo možnost vyřízení osobních úředních věcí.
Město České Velenice
Obec Kraselov v Šumavském podhůří s turisticky zajímavým místem Boží kameny
Obec Kraselov a osady se rozléhají v Šumavském podhůří v okrese Strakonice. Nachází se zde spousta turistických zajímavostí jako Boží kameny, Mladonické vrchy, kostel a tvrz.
Turistická lokalita Ladův kraj, památník Josefa Lady - Obec Hrusice
Obec Hrusice leží ve Středočeském kraji v turistické lokalitě Ladův kraj s Památníkem Josefa Lady s jeho obrazy a ilustracemi, cyklotrasy, přírodní a historické památky.
České Velenice
Malebné město České Velenice ležící v Jihočeském kraji nabízí svým obyvatelům, návštěvníkům a turistům mnoho kulturních příležitostí ke společenskému i každodennímu životu.
Město České Velenice
Obec Zbytiny v prachatické kotlině, turistická oblast s cyklostezkami a lyžařským vlekem
Obec Zbytiny je malá klidná vesnice v okrese Prachatice obklopená hustými lesy plnými lesních plodin, ideální místo pro milovníky krásné přírody, vášnivé turisty a aktivní sportovce.
Obec Hospozín a osada Hospozínek s historicky cennou sýpkou a kostelem
Obec Hospozín a osada Hospozínek leží v okrese Kladno ve Středočeském kraji a nachází se zde historicky cenná sýpka s rodovým znakem Kinských, zámek, kotel, rybníky.
Rožmberk nad Vltavou, město s bohatou historií, gotickým hradem i centrem vodácké turistiky
Rožmberk nad Vltavou je atraktivní město ležící v údolí nejvýznamnější české řeky Vltavy. Místo s bohatou historií, kulturním a společenským životem, ideální pro nadšené vodáky a zamilované.
Město Horní Jiřetín, místo s Mariánskou poutní tradicí a zámkem Jezeří
Město Horní Jiřetín a jeho části je nachází v Podkrušnohoří. Je to místo s Mariánskou poutní tradicí, zámkem Jezeří, kostelem a dalšími architektonickými památkami.
Město Horní Jiřetín
Obec Rudná na Svitavsku, turistická a rekreační oblast mikroregionu Brněnec
Obec Rudná, malá vesnička na Svitavsku, jež je součástí mikroregionu Brněnec. Ideální místo pro milovníky panenské přírody a venkovského klidu v Pardubickém kraji.
Město Dolní Bousov v okrese Mladá Boleslav s pamětihodnostmi, výlety do okolí a ubytovnou
Dolní Bousov je malé město ležící v malebné krajině Českého ráje nedaleko okresního města Mladá Boleslav. Jedná se o obec se sportovní halou, koupalištěm, řadou kulturních akcí a turistických cílů.
Vinařská a ovocnářská obec Vrbice v okrese Břeclav, vinné sklepy, cyklostezky
Vinařská a ovocnářská obec Vrbice se nachází v okrese Břeclav a spadá do turistické oblasti Modré Hory, nachází se zde historické vinné sklepy, cyklostezky, kostel, kaple, Mohyla míru.
Obec Dolní Žandov, okres Cheb, PR Lipovka, Mechové údolí, CHKO Slavkovský les
Obec Dolní Žandov v okrese Cheb, přírodní rezervace Lipovka, Mechové údolí, CHKO Slavkovský les, značené turistické trasy, vývěry minerální žandovské vody, prameniště, rašeliniště.
Obec Člunek, součást přírodního parku Česká Kanada, turistika, rybníky
Obec Člunek a jeho části Kunějov a Lomy se nachází v Jihočeském kraji, součástí území je přírodní park Česká Kanada, rybníky, turistické trasy, kostel a selské usedlosti.
Město Paskov, součást regionu Slezská brána, rekreační oblast s bohatou historií
Historické město Paskov, okres Frýdek-Místek, součást regionu Slezská brána, rekreační a turistická oblast, zámek, zámecká zahrada PP Paskov, kostel, uhelný důl.
Město Paskov
Želkovice, obec v okrese Louny, s chráněnou kulturní památkou, Kostelem svatých Petra a Pavla
Želkovice, malebná vesnice ležící jen pár kilometrů od města Louny, významná svou chráněnou kulturní památkou České republiky, rotundou sv. Petra a Pavla ze 13. století.
Železný Brod, město skla a bižuterie, významná turistická oblast v údolí řeky Jizery
Železný Brod je malé historické město nedaleko Liberce významné svou výrobou jedinečného skla a bižuterie. Oblíbené místo vodáků, turistů, kterým umožňuje bohaté kulturní i sportovní vyžití.
Město Ralsko, příroda, památky, turistika, okres Česká Lípa
Město Ralsko se rozléhá v okrese Česká Lípa, turisticky významná oblast díky přírodním a historickým památkám jako CHKO Kokořínsko, meandry řeky, kostel sv. Havla, zámek.