Krajské, městské a obecní úřady zastávají důležitou funkci pro danou oblast, která spočívá v podávání informací obyvatelům, plnění úkolů uložených radou či zastupitelstvem, pomáhání výborům a komisím, udržování pořádku a podobně. Součástí těchto úřadů jsou i další odbory a organizační složky, například Městská policie, knihovna či Požární ochrana.

Město Osečná  v Libereckém kraji, Lázně Kundratice, Čertova zeď, Sousoší Tří svatých, kostel
Město Osečná v Libereckém kraji, Lázně Kundratice, Čertova zeď, Sousoší Tří svatých, Kostel sv. Víta, Mariánský sloup, kapličky.
Obec Lety u Písku Jihočeský kraj, Návesní kaple, Boží muka, člen Dobrovolného svazku obcí
Obec Lety u Písku Jihočeský kraj, Návesní kaple, Boží muka, člen Dobrovolného svazku obcí, pomník padlým ve světové válce, Romský památník.
Obec Vatín v kraji Vysočina, okres Žďár nad Sázavou, náves s kaplí, hokejový klub HC Vatín
Obec Vatín v kraji Vysočina, okres Žďár nad Sázavou, náves s kaplí, hokejový klub HC Vatín, Kaple Panny Marie Bolestné, kaplička za vesnicí, Boží muka.
Obec Střelice u Brna, Jihomoravský kraj, kostel Nejsvětější Trojice, podzemní chodby, 20 křížů
Obec Střelice u Brna, Jihomoravský kraj, kostel Nejsvětější Trojice, podzemní chodby, 20 křížů v obci a okolí, Socha svatého Jana z Nepomuku, Kamenné sousoší Nejsvětější Trojice.
Minimuzeum Lovečkovice a Rozhledna Náčkovice - skvělý tip na výlet
Rádi byste podnikli zajímavý výlet, ale nevíte kam? Právě pro Vás máme tip na výlet do Minimuzea Lovečkovice a na Rozhlednu Náčkovice.
Městys Brodek v Olomouckém kraji, okres Prostějov, Zámek Brodek, park, kašna, sochy
Městys Brodek v Olomouckém kraji, okres Prostějov, zámek Brodek, Farní kostel Povýšení svatého Kříže, zámecký park, kašna v předzámčí, síň tradic, zahradní pavilon.
Městys Brodek u Prostějova
Městys Bobrová v kraji Vysočina, Žďár nad Sázavou, Muzeum panenek, socha sv. Jana Nepomuckého
Městys Bobrová v kraji Vysočina, Žďár nad Sázavou, Muzeum panenek, socha sv. Jana Nepomuckého, Bílkův mlýn, kostel sv. Petra a Pavla, kostel sv. Markéty.
Statutární město Zlín, Zlínský kraj, muzeum obuvi, hudební festivaly, ZOO, zámek, památník Bati
Statutární město Zlín, Zlínský kraj, Obuvnické muzeum, Památník Tomáše Bati, Muzeum jihovýchodní Moravy, Zoologická zahrada Zlín, Zoo a zámek Lešná, Filmové ateliéry, Baťův mrakodrap.
Město Dačice v Jihočeském kraji, pomník kostky cukru, zámek Dačice, muzeum, kostel sv. Vavřince
Město Dačice v Jihočeském kraji, pomník kostky cukru, empírový zámek Dačice, Městské muzeum a galerie, kostel sv. Vavřince, Letecké muzeum Viléma Götha, kostel sv. Antonína Paduánského.
Podhorské město na úpatí Krušných hor -  obec Horní Jiřetín
Poznáváte rádi nová zajímavá místa? Rádi bychom Vám dali tip na prohlídku podhorského města na úpatí Krušných hor a to obec Horní Jiřetín.
Město Horní Jiřetín
Město Velké Bílovice v Jihomoravském kraji, Břeclav, Velké Pavlovice
Město Velké Bílovice v Jihomoravském kraji, Břeclav, Velké Pavlovice, vinařské sklepy, Kaplička na Hradišťku, Kostel Narození Panny Marie, Habánské sklepy.
Město Velké Bílovice
Obec Lhota u Kladna Středočeský kraj, zvon v obci, křížový kámen, pravěké mohyly
Obec Lhota u Kladna Středočeský kraj, zvon v obci, křížový kámen, pravěké mohyly, skanzen výroby dřevěného uhlí, Ploskovská kaštanka.
Obec Malá Hraštice - vhodné místo pro pěší turistiku, cykloturistiku či posezení v cukrárně.
Rádi poznáváte a cestujete na nová místa? Obec Malá Hraštice leží v okrese Příbram ve Středočeském kraji a určitě stojí za Vaši návštěvu.
Obec Velká Buková, úřad, rozhledna okres Rakovník, přírodní rezervace Nezabudické skály
Obec Velká Buková ve Středočeském kraji, základní občanská vybavenost, turistika a zajímavé pamětihodnosti včetně rozhledny, přírodní rezervace Nezabudické skály, socha svatého Václava.
Obec Velká Buková
Město Tovačov se stejnojmenným zámkem a s 96m nejvyšší věží v Česku.
Rádi byste o víkendu na výlet, ale ještě nevíte kam? Nevadí! Dáme Vám tip na prohlídku města Tovačov se stejnojmenným zámkem a s 96m nejvyšší věží tzv. Spanilá v Česku.
Město Stárkov je městskou památkovou zónou, zájmové spolky, turistika, památky
Město Stárkov je městskou památkovou zónou obklopené chráněnou krajinnou oblastí Broumovska, zájmové spolky, turistika, památky, radnice a další.
Z historie obce Křelovice - první písemná zmínka o obci pochází z roku 1379.
Obec Křelovice se nachází v okrese Pelhřimov v Kraji Vysočina. Žije zde 340 obyvatel. První písemná zmínka o obci pochází již z roku 1379.
Město Rychvald - množství tipů pro turistiku, volný čas a Vaší zábavu
Město Rychvald se nachází v Moravskoslezském kraji v okrese Karviná o rozloze 1 704 hektarů s 7 500 obyvateli v nadmořské výšce 220 metrů. Nabízí mnoho tipů pro turistiku, volný čas a Vaší zábavu.
Památky města Jaroměřice nad Rokytnou
Město Jaroměřice Nad Rokytnou se řadí mezi nejnavštěvovanější památky Vysočiny, navštivte Státní zámek Jaroměřice nad Rokytnou nebo muzeum.
Pamětihodnosti obce Mnichov, okres Domažlice
Obec Mnichov se nachází v jižním Českém lese v údolí potoka Pivoňky, zhruba 2 km jihozápadně od města Poběžovice.
Obec Přehořov - nepřeberné možnosti rekreace, turistiky a sportu v Jihočeském kraji
Obec Přehořov se nachází 3,5 km jihovýchodně od Soběslavi v okrese Tábor v Jihočeském kraji.
Obec Mirkovice, obecní úřad, knihovna, sportovní hřiště, levné ubytování
Obec Mirkovice Jihočeský kraj, možnost levného ubytování, obecní úřad, knihovna, sportovní hřiště, pohostinství.
Obec Josefův Důl - ideální místo v Jizerských horách pro výlety cyklistické, pěší i lyžařské
Josefův Důl - dříve Josefsthal se nachází v údolí řeky Kamenice v Jizerských horách, 120 km od Prahy o rozloze 22 km2, součástí dříve samostatné obce Dolní Maxov, Antonínov a Karlov.
Turistické zajímavosti obce Oselec v Plzeňském kraji, barokní architektura, zámek
Vydejte se poznat v obci Oselce barokní architekturu, projděte se anglickým parkem nebo procházkou na Markétin vrch minete památnou oseleckou lípu s obvodem kmene 525 cm.
Město Ledvice  - poklidné město v oblasti Krušných hor a Podkrušnohoří
Město Ledvice se nachází v okrese Teplice, v ústeckém kraji v oblasti Krušných hor a Podkrušnohoří v nadmořské výšce 204m. První písemná zmínka o Ledvicích pochází již z roku 1209.