Krajské, městské a obecní úřady zastávají důležitou funkci pro danou oblast, která spočívá v podávání informací obyvatelům, plnění úkolů uložených radou či zastupitelstvem, pomáhání výborům a komisím, udržování pořádku a podobně. Součástí těchto úřadů jsou i další odbory a organizační složky, například Městská policie, knihovna či Požární ochrana.

Obec Stružná na Karlovarsku, aktivní vesnice, součást svazku obcí Slavkovský les
Klidné místo k bydlení disponující vlastní hasičskou zbrojnicí, zrekonstruovanou obřadní síní i školkou naleznete v obci Stružná. Vesnice s bohatým kulturním i sportovním životem.
Obec Stružná, menší vesnice v blízkosti Doupovských hor a lázeňského města Karlovy Vary
Obec Stružná je malebná vesnice v Karlovarském kraji obklopena lesy a loukami, které jsou ideálním místem pro odpolední procházky, odpočinek a načerpání potřebné energie.
Obec Stružná s historií výroby porcelánu a kamenosochařskými památkami i zámkem
Obec nedaleko Karlových Varů významná zámkem i sochou sv. Jana Nepomuckého, taková je vesnice Stružná. Menší osada, jejíž historie sahá až do 14. století.
Obec Srní, horské středisko v centru Národního parku Šumava, proslavené romány Karla Klostermanna
Typickou šumavskou architekturu z 18. století najdete v malé vesničce na Šumavě, v obci Srní. Dochované jsou zde nejen roubené chalupy, ale také tradiční kostel Nejsvětější trojice.
Obec Přítluky, vesnice na Pálavě, kulturní život a turistika
Obec Přítluky a Nové Mlýny se nachází na Pálavě v okrese Břeclav. Vesnice s bohatým kulturním, společenským a turistickým životem, rozhlednou, kostelem a přírodními krásami.
Mladějov na Moravě s kulturním životem i pamětihodnostmi
Mladějov na Moravě, vesnice v Pardubickém kraji v okrese Svitavy s bohatým kulturním životem i pamětihodnostmi, úzkorozchodnou železnicí a průmyslovým muzeem.
Obec Milíkov s kaplí sv. Anny a rozhlednou na úpatí hory Kozubová Beskydech
Obec Milíkov je menší vesnice nacházející se západně od Jablunkova patřící do Chráněné krajinné oblasti Beskydy. Obec s hustými lesy a výhledem na okolní hory i pánev Jablunkovského průsmyku.
Pohořelice, město s Farním kostelem sv. Jakuba, architektonickou dominantou města v gotickém stylu
Město Pohořelice Městský úřad Pohořelice je menší obec významná nejen svými archeologickými nálezy, ale rovněž přírodními podmínkami a pestrým kulturním i společenským životem.
Obec Bernardov, vesnice se zemědělskou tradicí i bohatou historií, ležící na úpatí Železných hor
Obec Bernardov je malebná vesnice ležící poblíž Kutné Hory, jejíž první zmínka sahá až do roku 1680. Menší obec se zajímavou historií, kterou dokládá místní zvonička i památník padlých hrdinů.
Obec Bdín na Rakovnicku s bustou J. A. Komenského, Přírodní park Džbán
Obec Bdín v okrese Rakovník, s bustou Jana Amose Komenského a zvoničkou, se nachází v krásné přírodě Přírodního parku Džbán mezi CHKO Křivoklátsko a České středohoří.
Město Jičín, CHKO Český ráj, turistika, rekreace, památková rezervace
Město Jičín v Královohradeckém kraji je jako brána do Českého ráje, ideální místo pro turistiku, rekreaci, poznání městské památkové rezervace, historických objektů.
Obec Zdounky, vesnice na Kroměřížsku s malebným zámeckým parkem, vyhlášenou kulturní památkou
Malé městečko s historií sahající až do roku 1358, taková je obec Zdounky u Kroměříže. Vesnice s mnoha historickými zajímavostmi, školou, kulturním domem, knihovnou i kinem.
Obec Lipová na Přerovsku, součást mikroregionu Moštěnka, vesnice na úpatí Hostýnských vrchů
Zavítejte do údolí řeky Bystřičky a poznejte krásy malebné obce Lipová, jež se nachází nedaleko okresního města Přerov. Navštivte vesnici s mnoha spolky a vyhlášenou rodinnou pálenicí slivovice.
Obec Teplička - historie a současnost
Propojení historie a současnosti obce Teplička se odráží jak v rozložení architektury samotné obce, tak v jejím okolí. Poznejte i Vy osud této obce a navštivte místa bývalých Sudet.
Město Sedlčany s okolní rozmanitou krajinou a sítí cyklotras
Město Sedlčany v Povltaví s okolní rozmanitou krajinou, historickými památkami, sítí cyklotras, rybníky, zámkem, kostelem, muzeem, hvězdárnou a sportovními areály.
Obec Vortová – kulturní dům, pořádání akcí, Silvestr
Vezměte své přátelé a známé a přijďte pobýt v našem kulturním domě v obci Vortová a to nejen na Silvestra.
Obecní úřad Teplička
Obecní úřad obce Teplička, která se nachází nedaleko Karlových Varů informuje na svých internetových stránkách pravidelně své obyvatele o dění v obci, vyhláškách i usnesení zastupitelstva.
Obec Lety, Šerkov a Pukňov, okres Písek, historické památky
Obec Lety je členem Dobrovolného svazku obcí severního Písecka, nachází se zde historické a přírodní zajímavosti, bohatý kulturní život, turistika nedaleko nádrže Orlík.
Obec Líšnice na Šumpersku, kultura, sport, turistika, památky
Obec Líšnice v okrese Šumperk s bohatým kulturním a sportovním životem, přírodními krásami a historickými památkami nedaleko CHKO Litovelské Pomoraví.
Navštivte Břeclav, město s mnoha pamětihodnostmi, zámkem s vyhlídkovou věží, synagogou, muzeem
Poznejte jižní Moravu v její plné kráse a vydejte se do Břeclavi, města, jehož nedílnou součástí jsou nejen cyklostezky, památky UNESCO a víno, ale především spousta tradičních folklórních akcí.
Obec Křelovice
Obec Křelovice ležící v malebné krajině nedaleko Plzně se pyšní fungující samosprávou, bohatým kulturním životem, fungující infrastrukturou a spokojenými obyvateli.
Horšovský Týn, město v údolí Radbuzy s historickým centrem s měšťanskými domy
Poznejte na vlastní oči krásy města Horšovský Týn a vydejte se na dlouhou pouť historií, která začíná hradem a končí zámkem, který je po zásluze nazýván skutečnou renesanční perlou.
Obec Teplička
Již z 15. století pochází první zmínka o obci Teplička, která má svůj název odvozený od říčky Teplé, v jejímž malebném údolí se nachází.
Choceň, město v parku, park ve městě, místo jedinečné svými přírodními podmínkami i kulturou
Navštivte malebné město Choceň ležící v podhůří Orlických hor a poznejte jeho přírodní krásy a historické památky. Pro naše návštěvníky máme připraveno mnoho turistických zajímavostí.
Město Hrušovany nad Jevišovkou s mnoha památkami a s bohatou sítí cyklotras
Kochejte se okolní přírodou ze sedla Vašeho kola a seznamte se s místními pamětihodnostmi, jež se nachází v obci Hrušovany nad Jevišovkou. Kulturní i sportovní akce pro všechny věkové kategorie.