Krajské, městské a obecní úřady zastávají důležitou funkci pro danou oblast, která spočívá v podávání informací obyvatelům, plnění úkolů uložených radou či zastupitelstvem, pomáhání výborům a komisím, udržování pořádku a podobně. Součástí těchto úřadů jsou i další odbory a organizační složky, například Městská policie, knihovna či Požární ochrana.

Městský úřad Budyně nad Ohří - městská památková zóna na pravém břehu řeky Ohře
Máte rádi historii a zajímáte se o ni? Město Budyně nad Ohří se pyšní nejstarší písemnou zprávou již z roku 1173.
Pamětihodnosti Českého ráje Město Rovensko pod Troskami, Trosky, Kozákov
Ve středu Českého ráje naleznete jednu z nejpůvabnějších a nejkrásnějších oblastí město Rovensko pod Troskami.
Obec Dolní Žandov, vesnice s tradicemi, bohatým společenským životem i kulturními spolky
Stavění a kácení máje, pouť na sv. Michaela i mikulášskou nadílku každoročně pořádá nevelká obec Dolní Žandov. Společně s našimi spolky a organizacemi zajišťujeme v obci pestrý společenský život.
Město Hroznětín s řadou pamětihodností a krásnou přírodou
Město Hroznětín leží nedaleko Karlových Varů v podhůří Krušných hor, můžete zde vidět kostel, dvě sousoší a židovský hřbitov, který patří mezi nejstarší hřbitovy.
Město Suchdol nad Lužnicí v CHKO Třeboňsko s krásnou přírodou i řadou turistických tras
Město Suchdol nad Lužnicí je nevelká obec rozprostírající se v lokalitě CHKO Třeboňsko, která je známá svou ryzí přírodou, bohatými sportovními možnostmi i velmi dobrou občanskou vybaveností.
Město Vlachovo Březí s městskou památkovou zónou
Město Vlachovo Březí v Jihočeském kraji má spousty historických pamětihodností a krásnou přírodu, která je protkána řadou značených turistických i cyklistických tras.
Obec Křelovice v okrese Plzeň – sever, památky, turistika
V okrese Plzeň-sever v Plzeňském kraji se nachází malá, ale malebná obec Křelovice, která je tvořena ze čtyř katastrálních území – Křelovice, Mydlovary, Pakoslav a Rozněvice.
Obec Velké Březno, malebná oblast CHKO České středohoří se státním zámkem i pivovarem
Východně od okresního města Ústí nad Labem se nachází malá obec Velké Březno. V obci se nachází známá cyklotrasa Labská stezka i několik dalších turistických tras.
Historický vývoj obce Křelovice, památky
Malebná obec Křelovice s 241 obyvateli je rozdělena na 4 katastrální území. Má bohatou historii sahající až do roku 1483 a zajímavé pamětihodnosti.
Město Holýšov, součást Svazku Domažlicko a Mikroregionu Radbuza, Plzeňský kraj
Na pravém břehu řeky Radbuzy jihozápadně od města Plzeň leží malé město Holýšov. Nevelká obec s kinem, informačním centrem, knihovnou i kulturním střediskem.
Město Moravské Budějovice s historickými památkami a muzeem
Město Moravské Budějovice, v okrese Třebíč, má řadu pamětihodností jako zámek, muzeum, budovu radnice, kostel či kaple a kulturní a sportovní vybavení.
Strážnice historické Jihomoravské město s kulturním životem
Město Strážnice s 5500 obyvateli s bohatou historií a památkami, které stojí za navštívení. Vhodné i pro milovníky kulturních akcí a vodních radovánek.
Město Polná se čtyřmi kostely, synagogou, hradem a zámkem
Polná město v okrese Jihlava v kraji Vysočina s 5000 obyvateli a řadou historických památek. Město, které bylo vyhlášeno historickým městem roku.
Obec Horní Dubňany v mikroregionu Moravskokrumlovsko
Obec Horní Dubňany ležící v okrese Znojmo byla pravděpodobně založena ve 12. století a nachází se zde kostel či nedaleko Přírodní park Střední Pojihlaví.
Obec Pracejovice, vesnice s dětským i sportovním hřištěm a kulturním domem, okres Strakonice
Zajímavé pamětihodnosti společně s úchvatným výhledem do údolí řeky Otavy umožňuje Obec Pracejovice v okresu Strakonice. Obec je rodným místem významného politika Rudolfa Berana.
Město Beroun – pamětihodnosti, příroda s lesy a vodními toky
Beroun město nacházející se nedaleko hlavního města České republiky s krásnými historickými památky, hradbami, přírodou a turistickými trasami.
Obec Lipová-lázně na rozhraní Rychlebských hor a Hrubého Jeseníku se sportovním vyžitím
V malebné krajině Jeseníků leží horská obec Lipová-lázně. Menší obec s širokou nabídkou sportovních možností od cykloturistiky přes pěší turistiku až po zimní sporty.
Městys Stará Říše je součástí Česko-moravské subprovincie
Městys Stará Říše nacházející se v okrese Jihlava, s 620 obyvateli a s řadou historických pamětihodností – kostel, boží muka, které jsou přímo v centru obce.
Městys Stará Říše
Vesnice s vodní nádrží Mlýnice, ve které žijí dva druhy raků
Nová Ves u Chrástavy, vesnice nedaleko krajského města Liberec, nacházející se v podhůří Jizerských hor, kde je krásná příroda, historické zajímavosti.
Obec Horní Habartice, vesnice v CHKO České středohoří s hřištěm i turistickými trasami
Obec Horní Habartice je malá vesnice s dlouhou historií, kostelem sv. Jana Křtitele, knihovnou i mateřskou školou. Ideální místo pro milovníky turistiky a dalších sportovních aktivit.
Troubsko, Brno-venkov, obec s historickými zajímavostmi
Obec Troubsko s řadou historických památek, které jsou chráněny jako kulturní památky České republiky se nachází západně od moravské metropole města Brna.
Obec Troubsko
Město Luhačovice, lázně se zaměřením na léčbu dýchacího, trávicího i pohybového ústrojí
Komplexní léčebnou kúru zaměřenou na potěchu těla i duše poskytují největší moravské lázně, město Luhačovice. Procházky po lázeňské kolonádě, pití léčivých pramenů i bohatý společenský program.
Vinařské město Valtice s velkým množstvím památek a krásnou přírodou
Valtice – historické město, které je chráněno jako městská památková zóna a jeho okolí krajinná památková zóna, ideální pro milovníky přírody a vína.
Obec Olbramice, vesnice s obecní knihovnou, honebním společenstvím i řadou kulturních akcí
V Olomouckém kraji jen několik málo kilometrů od Litovle leží malá obec Olbramice. Tradiční vesnice s významnou kaplí sv. Víta, zajímavou historií i bohatým společenským životem.
Turistika a houbaření v podhůří Českého lesa
Poběžovice město s krásnou mírně kopcovitou přírodou vhodné pro turistiku, s 1600 obyvateli, které nabízí několik památek, jež stojí za navštívení.