Krajské, městské a obecní úřady zastávají důležitou funkci pro danou oblast, která spočívá v podávání informací obyvatelům, plnění úkolů uložených radou či zastupitelstvem, pomáhání výborům a komisím, udržování pořádku a podobně. Součástí těchto úřadů jsou i další odbory a organizační složky, například Městská policie, knihovna či Požární ochrana.

Obec Částkov, Maršovy Chody a Pernolec, kostel sv. Anny, zámek, Velká pouť
Obec Částkov spolu s obcemi Maršovy Chody a Pernolec leží v Plzeňském kraji poblíž města Tachov. Z historických pamětihodností můžete navštívit kostel sv. Anny či zámek.
Obec Zdětín, Středočeský kraj, člen Svazku obcí Dolního Pojizeří
Obec Zdětín naleznete ve Středočeském kraji poblíž města Benátky nad Jizerou, Obec se zařadila do Svazku obcí Dolního Pojizeří. Dominantou obce je gotický kostel Všech Svatých.
Obec Polerady, Středočeský kraj, zemědělská výroba v Polabské nížině
Obec Polerady se rozprostírá v Polabské nížině v okrese Praha-východ. V obci se nachází čtyři chráněné památné stromy a barokní boží muka. Okolí obce je protkáno turistickými trasami.
Rekreace, turistika, cykloturistika, okres Tábor, jižní Čechy
Stále ještě hledáte ideální místo, kde strávit dovolenou? Dáváte přednost rekreaci v české přírodě? Pak neváhejte a navštivte malebnou obec Pojbuky v jižních Čechách, v okrese Tábor.
Obec Lejšovka, okres Hradec Králové, Mikroregion Černilovsko
Obec Lejšovka se nachází v Polabí, nedaleko okresního města Hradec Králové. Obec se zařadila do Mikroregionu Černilovsko a je významná díky sportovnímu areálu a památkám v okolí.
Obec Študlov, Pardubický kraj, okres Svitavy, Českomoravská vrchovina
Obec Študlov leží v Pardubickém kraji v okrese Svitavy, na hranici s krajem Jihomoravským. Krásná oblast na okraji Českomoravské vrchoviny s historickými památkami v okolí.
Obec Staré Hobzí a osady, Jihočeský kraj, památky, turistika
Obec Staré Hobzí a osady se nachází na břehu řeky Moravská Dyje, v Jihočeském kraji, v okrese Jindřichův Hradec. Obec je významná díky památkám, historii a turistice v pěkné přírodě.
Obec Číměř a osady, okres Jindřichův Hradec, památky, turistika
Obec Číměř a osady leží v Jihočeském kraji, v okrese Jindřichův Hradec, v přírodním parku Česká Kanada. Velkou dominantou jsou zde památky, příroda, stezky pro turisty.
Obec Pšánky, Královohradecký kraj, Mikroregion Nechanicko, rybářský spolek
Obec Pšánky se nachází v Královohradeckém kraji a je součástí Mikroregionu Nechanicko. V obci naleznete hostinec, rybníky, selská stavení, sochy a zvoničku.
Cykloturistika střední Čechy - Obec Hrusice, kraj Josefa Lady
Milovníci cykloturistiky, historie a příznivci autora Josefa Lady si přijdou na své při návštěvě obce Hrusice, která se nachází ve středních Čechách v okrese Praha-východ.
Městys Křemže a osady, okres Český Krumlov, uprostřed CHKO Blanský les
Městys Křemže a osady leží v Jihočeském kraji v okrese Český Krumlov, uprostřed CHKO Blanský les. Turisticky velmi zajímavá obec díky přírodním a historickým památkám.
Městys Křemže
Obec Zbuzany, okres Praha – západ, přírodní a historické památky, turistika
Obec Zbuzany, leží ve Středočeském kraji v okres Praha – západ, a je významná především pro přírodní, kulturní a historické památky, kaple sv. Alžběty, automuzeum Praga.
Obec Krašlovice a Vitice leží v Jihočeském kraji v okrese Strakonice
Obec Krašlovice s obcí Vitice leží v krásné přírodě Jihočeského kraje v okrese Strakonice a je součástí dobrovolného svazku obcí Blanicko-otavský region.
Kostomlaty pod Řípem leží v Ústeckém kraji v okrese Litoměřice
Obec Kostomlaty pod Řípem se nachází v Ústeckém kraji v okrese Litoměřice, v nížinné oblasti Polabí nedaleko hory Říp. Obec je členem mikroregionu Podřípsko.
Obec Krakovany a Božec leží ve Středočeském kraji v okrese Kolín
Obec Krakovany s osadou Božec leží v Polabské nížině v okrese Kolín. Zemědělská obec je zajímavá díky historickým náboženským památkám a kultuře.
Obec Šemnice a přidružené osady leží v Karlovarském kraji v okrese Karlovy Vary
Obec Šemnice spolu s dalšími přidruženými osadami náleží do Karlovarského kraje a okresu Karlovy Vary. V obci a jejím okolí se nachází přírodní a historické památky a vodáky vyhledávaná řeka Ohře.
Obec Pluhův Žďár a přidružené obce leží v Jihočeském kraji v okrese Jindřichův Hradec
Obec Pluhův Žďár a přidružené obce Červená Lhota, Jižná, Klenov, Mostečný, Samosoly, Plasná, Pohoří leží v Jihočeském kraji v okrese Jindřichův Hradec, historické památky.
Obec Kraselov,  jižní Čechy, okres Strakonice, turistika, cykloturistika
Chystáte se na dovolenou do jižních Čech? Hledáte ideální místo pro odpočinek, turistiku a cykloturistiku v okrese Strakonice? Zavítejte do obce Kraselov v malebném podhůří Šumavy.
Obec Hoslovice leží v Jihočeském kraji v okrese Strakonice, Šumava, turistika
Obec Hoslovice a osady Hodějov a Škrobočov se nachází v Jihočeském kraji v okrese Strakonice. Krásná turistická oblast v předhůří Šumavy s místní rozhlednou a mlýnem.
Obec Seletice ležící v okrese Nymburk ve Středočeském kraji, památky, turistika
Obec Seletice, která se nachází ve Středočeském kraji v okrese Nymburk, láka turisty krásnými lesy, přírodními a historickými zajímavostmi. Obec je členem MAS Svatojiřský les.
Obec Kamenný Újezd a Kocanda leží v Plzeňském kraji v okrese Rokycany
Obec Kamenný Újezd a místní část Kocanda se nachází poblíž města Rokycany v Plzeňském kraji. Obec a její okolí nabízí přírodní krásy, lesy, rozhlednu, maloplošná chráněná území.
Obec Vortová leží v Pardubickém kraji v okrese Chrudim, člen Mikroregionu Hlinsko
Obec Vortová se nalézá v Pardubickém kraji v okrese Chrudim a je členem Sdružení obcí mikroregionu Hlinecko. Díky přírodním a historickým krásám je obec velmi zajímavá pro turisty.
Obec Žiželice leží v údolí řeky Cidliny, v okrese Kolín ve Středočeském kraji
Obec Žiželice najdete při toku řeky Cidliny ve Středočeském kraji v okrese Kolín. Pod obecní úřad spadají obce Končice, Kundratice, Hradišťko II, Zbraň a Loukonosy.
Obec Podbrdy, turistická oblast v okrese Beroun ve Středočeském kraji
Obec Podbrdy leží na okraji Brdských lesů v okrese Beroun. Obec a její okolí je bohaté na historické a přírodní zajímavosti jako jsou kapličky, hrady, zámky či chráněné krajinné oblasti.
Obec Kožlí, vesnice poblíž zámku Orlík  v Jihočeském kraji v okrese Písek, turistika
Obec Kožlí leží na břehu řeky Vltavy v jižních Čechách v okrese Písek. Turisticky zajímavá obec je členem Dobrovolného svazku obcí severního Písecka.