Státní správa je součástí správy veřejné a patří sem ministerstva, český statistický úřad, nejvyšší kontrolní úřad, úřad na ochranu hospodářské soutěže, dále úřady práce, živnostenské, školské, stavební, sociálního zabezpečení.Samospráva je rovněž veřejná správa, ale není řízená státem a patří sem města, obce a kraje.

Obec Drnek v okrese Kladno se středověkým archeologickým nalezištěm
Archeologické naleziště tvrziště a zaniklou ves Humniště a Svídná, kapličku a výbornou dostupnost k okolním památkám skýtá obec Drnek ve Středočeském kraji v okrese Kladno.
Obec Želkovice s novorománským kostelem s rotundou v Českém středohoří
Novorománský kostel svatého Petra a Pavla se zachovalou rotundou a sochu svatého Josefa můžete navštívit v malebné obci Želkovice v Českém středohoří.
Obec Hospozín s vysokou občanskou vybaveností
Kostel Stětí sv. Jana s cenným oltářem, pomník obětem boje 2. světové války, sýpka s rodovým znakem rodiny Kinských, kapli sv. Jana Nepomuckého můžete shlédnout v obci Hospozín na Kladensku.
Obec Lodín s moderním koupalištěm a možností ubytování
Obec Lodín v Královéhradeckém kraji, vzdálená jen 17 km od města Hradec Králové, nabízí nevšední zážitky na nově zbudovaném moderním koupališti s ubytováním.
Město Dolní Bousov je atraktivní oblast Českého ráje pro turisty a cykloturisty
Barokní kostel sv. Kateřiny, barokní mariánský sloup, empírová radnice, koupaliště, turistické a cykloturistické trasy se nachází v městečku Dolní Bousov v atraktivní oblasti Českého ráje.
Obec Neurazy s cyklostezkou a přírodním parkem Plánický hřeben
Obcí Neurazy v okrese Plzeň-Jih prochází udržovaná cyklostezka, po které můžou cyklisté navštívit přírodní park Plánický hřeben, kostel sv. Martina, dřevěnou zvonici či letní kino.
Obec Všetaty v těsné blízkosti CHKO Křivoklátsko vyniká nedotčenou krajinou
Nedotčenou krajinou se třemi rybníky a dostatkem stromů a zeleně na svém území disponuje obec Všetaty u Rakovníka, ležící v těsné blízkosti Chráněné krajinné oblasti Křivoklátsko.
Na oživení kulturních tradic pomocí masopustního průvodu láká Horní Bělá na Plzeňsku
Obec Horní Bělá na Plzeňsku svým návštěvníkům připomíná české tradice za pomoci masopustních průvodů i dochovaných architektonických památek.
Obec Všestary s vysokou občanskou vybaveností láká na bohatý kulturní život.
Vysokou občanskou vybaveností, bohatým kulturním životem a turistickými zajímavostmi vyniká obec Všestary, sedm kilometrů západním směrem od krajského města Hradec Králové.
Klidné rezidenční bydlení ve Strašnově v těsné blízkosti Mladé Boleslavi
Obec Strašnov nabízí vysokou občanskou vybavenost a klidné prostředí vhodné pro rezidenční bydlení v těsné blízkosti Mladé Boleslavi.
Obec Strašnov
Odbor kultury, sportu, školství, bytový odbor Nový Jičín
Město Nový Jičín má odbor kultury, sportu, školství a také bytový odbor - zajišťuje a realizuje různé akce a vyžití.
Staňte se členy OHK Most
Cílem úřadu OHK Most je poskytovat profesionální informační servis a sdružovat podnikatele.
Rozsvícení Vánočního stromu, Vánoční trhy Zlín, Otrokovice
Město Otrokovice Vás zve na již tradiční rozsvícení vánočního stromu a vánočního osvětlení. Přijďte si zazpívat koledy pod vánočním stromkem nebo si jen dát punč či grilované speciality. Akce se bude konat 30.listopadu 2012. Zároveň s touto akcí Vás srdečně zveme i na vánoční trhy, které se budou konat 14. a 15. prosince 2012 vždy od ...