Státní správa je součástí správy veřejné a patří sem ministerstva, český statistický úřad, nejvyšší kontrolní úřad, úřad na ochranu hospodářské soutěže, dále úřady práce, živnostenské, školské, stavební, sociálního zabezpečení.Samospráva je rovněž veřejná správa, ale není řízená státem a patří sem města, obce a kraje.

Obecní knihovna Pašinka pro dospělé a mládež, veřejná knihovna s internetem a mobiliářem
Obecní knihovna Pašinka pro dospělé a mládež, veřejná knihovna s internetem a mobiliářem, nejnovější tituly z výměnné knihovny z Kutné Hory.
Městys Křemže v Jihočeském kraji, zřícenina hradu Dívčí kámen, kostel archanděla Michaela
Městys Křemže v Jihočeském kraji, zřícenina hradu Dívčí kámen, kostel archanděla Michaela, kaple sv. Voršily, chráněné přírodní rezervace.
Městys Křemže
Město u Plzně s krásnou přírodou, lesy a historickými zajímavostmi
Město Starý Plzenec nedaleko Plzně u D5. Nachází se zde naučné stezky, pamětihodnosti, chráněná území a jiné zajímavosti. Ideální místo pro bydlení i turistiku.
Město Starý Plzenec
Městys Hostomice v Ústeckém kraji – brána do Českého středohoří
Městys Hostomice leží v rozmanité přírodě Českého středohoří a náleží do mikroregionu Svornost. Pořádá se zde řada kulturní, společenských a sportovních akcí pro občany i turisty.
Obec Stebno, okres Ústí nad Labem, Kostel svatých Šimona a Judy, památné lípy, památky
Obec Stebno, okres Ústí nad Labem, Kostel svatých Šimona a Judy, památné lípy poblíž hřbitova, památky v dalších přilehlých obcí.
Obec Lešany v okrese Benešov, historie, kultura a sport
Uprostřed krásné přírody v Posázaví najdete naši malou obec Lešany. Na své si přijdou turisté, sportovci, milovníci přírody i historie.
Obec Lešany
Obec Zdounky u Kroměříže, Zlínský kraj, zámek Zdounky, rozhledna Zdenička, zámecký park
Obec Zdounky u Kroměříže, Zlínský kraj, zámek Zdounky, rozhledna Zdenička, zámecký park, myslivecké sdružení, český svaz včelařů a zahrádkářů.
Píšťany, obec na břehu Labe, ideální místo pro bydlení
Krásná příroda v okolí řeky Labe, plavba lodí, bohaté kulturní vyžití pro občany a nespočet možných aktivit pro turisty to je obec Píšťany v Ústeckém kraji.
Město Hrušovany nad Jevišovkou poblíž hranic s Rakouskem, turistická destinace, empírový zámek
Město Hrušovany nad Jevišovkou poblíž hranic s Rakouskem, turistická destinace, empírový trojkřídlý zámek, kostel sv. Štěpána, hřbitovní kaple, pomník, cyklotrasy.
Obec Tuhaň v okrese Česká Lípa, vyhlášená lidová architektura, empírová zvonice, barokní kostel
Obec Tuhaň se nachází v Libereckém kraji v okrese Česká Lípa, značené turistické stezky, v blízkosti se nachází přírodní rezervace Kostelecké bory.
Obec Malá Hraštice v okrese Příbram, vyhlášená cukrárna Stáňa, penzion U Kapličky, kostel
Obec Malá Hraštice v okrese Příbram, vyhlášená cukrárna Stáňa, penzion U Kapličky, kostel, Myslivecké sdružení Hubert Malá Hraštice.
Obec Uhřínov, okres Žďár nad Sázavou, přírodní park, ski areál Fajtův kopec, rozhledna, kostel
Obec Uhřínov, okres Žďár nad Sázavou, přírodní park, ski areál Fajtův kopec, rozhledna, kostel Povýšení sv. Kříže, Kamenné kříže, cyklostezky.
Obec Kyjov – krásná příroda Vysočiny, přírodní i kulturní památky
Malebná obec Kyjov v kraji Vysočina, chráněná území, říjnová pouť a krásná příroda v okolí, řada památek a zajímavostí nedaleko naší obce.
Město Potštát, pamětihodnosti, kulturní akce a jiné zajímavosti
Město Potštát, malebné městečko ležící v severní části okresu Přerov v Olomouckém kraji nabízí svým obyvatelům a návštěvníkům příjemně strávené dny plné zážitků a přírody.
Obec Zlončice, krásná příroda, cyklotrasy a dětská hřiště
Lesy, chráněné plochy a přírodní památky, cyklotrasy a jiné zajímavosti. To je obec Zlončice ve Středočeském kraji nedaleko Kralup nad Vltavou.
Obec Zlončice
Město Bílina s barokním zámkem Lobkowiczů, lesoparkem Kyselka a proslulou lesní kavárnou
Zajímavé historické památky i pravé gurmánské zážitky Vám poskytne lázeňské město Bílina. Město je známé svým lesoparkem Kyselka s malebnými zákoutími i proslulou lesní kavárnou.
Město Havířov s historickými a přírodními památkami
Nejmladší město v České republice – to je Statutární město Havířov. Najdete jej v Moravskoslezském kraji nedaleko Ostravy. Město s přírodními památky, pamětihodnostmi, sportovním vyžitím i zelení.
Město Kroměříž, Květná zahrada a zámek, umělecké a kulturní památky, UNESCO
Nevšední zážitky spojené s Arcibiskupským zámkem i Květnými zahradami zažijete ve městě Kroměříž. Historické centrum se pyšní řadou uměleckých a kulturních památek.
Město Kroměříž
Obec Kbel v Plzeňském kraji, kostel Všech svatých, barokní budova bývalé fary, roubená chalupa
Obec Kbel v Plzeňském kraji, kostel Všech svatých, barokní budova bývalé fary, roubená chalupa a dřevěné špýchary, archeologické naleziště.
Město Třemošná v Plzeňském kraji, příroda, lesy, turistika, železniční trať
Město Třemošná s krásnými okolními lesy ideálními pro turistiku, spolu s vodní nádrží a pamětihodnostmi nacházející se nedaleko od města Plzeň.
Malebná vesnička v západních Čechách, pamětihodnosti, umělá vodní nádrž a letní restaurace
Vesnička v Plzeňském kraji Nezvěstice, kde najdou vyžití milovníci turistiky, přírody, pamětihodností a koupání v umělé vodní nádrži.
Obec Nezvěstice
Obec Poštovice s kulturním a sportovním životem a krásnou přírodou
Malou ale malebnou obec Poštovice najdete ve Středočeském kraji v okrese Kladno. Rozkládá se v údolí podél obou břehů Vranského potoka.
Obec Střížovice u Plzně ideální pro cyklisty a turisty
Obec Střížovice se nachází jižně od krajského města Plzeň. Navštivte nás a poznejte krásnou přírodu, zdejší tradice a kulturní život či se projeďte po naučné stezce na kole.
Obec Ostrovec-Lhotka turistika, pamětihodnosti, chráněné krajinné oblasti
Malebná vesnička Ostrovec-Lhotka leží v Plzeňském kraj, okresu Rokycany, nachází se zde pamětihodnosti a krásné okolí ideální pro turistiku.
Obec Hlohovčice v Plzeňském kraji, ZOO Plzeň, hrad a zámek Horšovský Týn, přehrada Nýrsko
Obec Hlohovčice v Plzeňském kraji, ZOO Plzeň, hrad a zámek Horšovský Týn, přehrada Nýrsko, každoroční pouť, zpívání u stromečku.