Řemesla a řemeslné práce tvoří důležitou součást také strojírenského průmyslu. Z pestré nabídky strojírenských řemesel si můžete vybrat odborníky na kovoobrábění, zámečnictví, kování, sváření, soustružení, broušení, vrtání, frézování, a to jak v profesionálních dílnách, tak i ve strojírenských výrobních závodech.

Nástrojárna, vstřikovací formy, lisování plechů
Vývoj a výrobu nástrojů, přípravků a jednoúčelových strojů nabízí nástrojárna MATRIX s.r.o. v Jasenici u Vsetína. Lisujeme plastové i plechové výrobky, válcujeme plechové i hliníkové profily.
Povrchová úprava kovů práškovou technologií, komaxitování Zlín
Zvýšit odolnost kovů lze vhodnou povrchovou úpravou. Firma METAL-PS z Otrokovic na Zlínsku provádí povrchové úpravy kovů práškovou technologií-komaxitování.
Zpracování, plošné pálení, řezání plechů 2D laserem
Firma METAL-PS z okresu Zlín je vybavena 2D laserem pro plošné pálení, řezání plechů. Má široké využití při zpracování plechů z oceli, nerezi, hliníku, mosazi a mědi.
Přesné robotické svařování - metodami Top Tig, Plazma Tig, Mig Mag, laserem
Firma MRB Sazovice je vybavena pro přesné robotické svařování metodou Mig/Mag, Plazma Tig, Top Tig a laserem. Využívá roboty Motoman Yaskawa. Najdete nás v obci Sazovice, nedaleko Zlína a Kroměříže.
Malosériová, zakázková zámečnická výroba - strojní, stavební zámečnictví
Společnost XAN 89 s.r.o. je zámečnictví s dlouholetou tradicí. Naším oborem je strojní a stavební zámečnictví, malosériová i zakázková výroba. Působíme především v regionu Zlínský kraj, Kroměříž.
XAN 89 s.r.o. Strojní zámečnictví Kroměříž
3D laser - trojrozměrné, laserové řezání plechu, trubek, jeklů, profilů
Společnost MRB Sazovice má k dispozici nový 3D laser Rapido pro trojrozměrné, laserové řezání plechu, hutních profilů, trubek, jeklů. Klientelu máme převážně v regionu Kroměříž, Zlínský kraj.
CNC tváření, formování plechů - výroba dílů z nerezu, hliníku a oceli
CNC tváření a formování plechů provádí společnost METAL-PS spol. s r.o. z okresu Zlín. Vyrábíme přesné plechové díly z nerezu, hliníku a oceli pomocí nejmodernějších tvářecích technologií.
Tváření plechů, ohraňování, vysekávání, děrování na CNC strojích
Firma METAL-PS z okresu Zlín je vybavena pro CNC tváření plechů. Provádí ohraňování, vysekávání, děrování na CNC strojích.
Prášková lakovna Zlín-komaxitování, práškové lakování kovů
Povrchová úprava kovů zvýší jejich odolnost. Prášková lakovna firmy METAL-PS Otrokovice provádí komaxitování-práškové lakování kovů pro zájemce z regionu Zlín.
Výroba forem - vstřikovací formy pro plasty, vypěňované materiály
Hlavní činností společnosti Frema a.s. Zlín je výroba forem. Výroba je zaměřena na vstřikovací formy pro plasty a vypěňované materiály, dále na vulkanizační a propařovací formy.
Kovonástroje - výroba speciálních nástrojů na obrábění kovů
Speciální kovonástroje vyrábí společnost VYDONA s.r.o. z regionu Zlínský kraj. Nástroje na obrábění kovů vyrábíme dle potřeb zákazníka.
Volná místa, pozice frézař kovů, formař, konstruktér, obsluha CNC, programátor CAD aplikací - náborový příspěvek, bonus
Aktuálně ve firmě Frema a.s. Zlín probíhá nábor zaměstnanců, kteří získají náborový příspěvek 30.000,- Kč. Volná místa jsou na pozice frézař kovů, formař, konstruktér, obsluha CNC, programátor CAD.
Výroba vybavení interiérů, speciální, atypické prvky z nerezu do exteriéru
Zakázky na speciální, atypické prvky z nerezu do exteriéru i vybavení interiérů z kombinace různých materiálů přijímá firma SEADD Uherské Hradiště.
Kovoobrábění, CNC obrábění kovů a plastů - soustružení, frézování
Hlavní výrobní náplní ve firmě KOVOSA s.r.o. je kovoobrábění, CNC obrábění kovů i plastů - soustružení, frézování. Sídlo firmy ve Starém Městě u Uherského Hradiště.
Vstřikovací, vypěňovací, propařovací, vulkanizační formy-konstrukce, výroba forem
Ohledně konstrukce a výroby forem se můžete obrátit na firmu Frema a.s. Zlín. Výroba je zaměřena na vstřikovací, vypěňovací, propařovací, vulkanizační formy.
Stavební zámečnictví - výroba nerezového zábradlí, samonosných schodišť
Společnost KOVSTA s.r.o. Zlín působí v lokalitě Zlínský kraj v oboru stavební zámečnictví. Jde především o výrobu nerezových zábradlí a samonosných schodišť a doprovodné zámečnické práce.
Umělecký kovář - kované brány, ploty, plastiky z kovu dle předlohy, vlastního návrhu
Umělecký kovář Radek Svoboda má svoji dílnu v obci Lípa nedaleko Zlína, Vsetína. Vyrábí kované brány, ploty i plastiky podle vlastního i Vámi předloženého návrhu.
Zpracování plechů na CNC tvářecích strojích-CNC tabulové nůžky, řezací centrum
Zpracování plechů na CNC, tvářecích strojích nabízí firma METAL-PS z okresu Zlín. Pro tváření plechů máme k dispozici CNC tabulové nůžky, řezací a dělící centrum, hydraulický děrovací lis.
Designové kovové brány, branky, plotové díly - vypalované
V Zámečnictví Smolinka Kroměříž vyrábí designové kovové brány, branky i plotové díly, úprava pomocí vypalované práškové barvy. Na přání zákazníka je možné vypalovat i firemní loga.
Řezání, vypalování laserem - výroba dílů z oceli, hliníkových slitin
Společnost KOVSTA s.r.o. Zlín rozšířila strojový park o plošný laser Trumph, Řezání, vypalování laserem umožňuje docílit vysoké přesnosti a vyrobit tvarové složité díly.
Ohýbání dílů, výpalků ohraňováním na moderním ohraňovacím stroji
Společnost KOVSTA Zlín se mimo jiné zabývá ohýbáním dílů, výpalků ohraňováním K dispozici má moderní ohraňovací stroj. Působí nejen v lokalitě Zlínský kraj, ale po celé ČR. K dispozici
Vnitřní ocelové, nerezové zábradlí, zastřešení dveří-výroba
Výroba firmy SEADD je mimo jiné zaměřena na vnitřní ocelové, nerezové zábradlí i zastřešení dveří. Klientelu máme hlavně v regionu Zlín, Uherské Hradiště.
CNC obrábění na zakázku - frézování na 3-osé CNC frézce
Společnost ZAMKO provádí frézování na 3-osé CNC frézce - CNC obrábění na zakázku. Zájemci z lokality Uherský Brod, Zlínský kraj nás mohou osobně navštívit na provozu ve Vlčnově.
Umělecké kovářství, zakázková i sériová kovovýroba, originální ploty, mříže a brány
Kvalitně zpracované kovářské výrobky podle Vašich představ Vám zhotoví Kovářství Petr Andrýsek z Žeranovic u Kroměříže. Na zakázku Vám vyrobíme originální bránu, plot či krbové nářadí.
Kovoobráběcí nástrojové systémy, nástroje na dřevo a plast
Speciální nástrojové systémy na dřevo, plast a kov vyrábí společnost VYDONA z okresu Kroměříž. Kovoobráběcí, dřevoobráběcí nástroje vyrábíme dle potřeb zákazníka.