Základní školy zajišťují vzdělávání žáků od první do deváté třídy a jedná se o povinnou školní docházku začínající ve věku 6 let. Můžete si vybrat základní školy státní, soukromé, běžné, speciální, alternativní, integrované, církevní. Součástí škol jsou také školní jídelny, družiny i zájmové kroužky a kromě učení i různé další aktivity.

Základní škola Jana Wericha – všestranné vzdělání pro nadané i handicapované děti
Základní škola Jana Wericha v Praze 6 je zaměřena na výuku a vzdělání dětí s přihlédnutím k individuálním potřebám každého žáka.
Waldorfská škola, MŠ a ZŠ a příprava pro předškoláky Ostrava
Waldorfská škola pro šťastné děti, MŠ a ZŠ Ostrava s waldorfskou přípravkou pro předškoláky, výuka v epochách, individuální přístup, družina, jídelna, zájmové kroužky.
Dětský domov se základní školou, jídelnou a sportovišti na Příbramsku
Dětský domov, základní škola, jídelna, tělocvična, hřiště na Příbramsku, celoroční provoz s komplexní péčí a citlivým přístupem pro děti se zanedbanou výchovou.
Základní škola, Brno, Botanická 70, příspěvková organizace
Základní škola v Brně Botanická, se zaměřením na sport, atletiku, cizí jazyky, individuální přístup, interaktivní výukou s moderními technologiemi, vzdělávání od první do sedmé třídy.
Základní škola v Praze, sportovní třídy a výuka cizích jazyků
Základní devítiletá škola Marjánka v Praze Břevnově se sportovními třídami, fotbal, gymnastika, evropskými třídami s kvalitní výukou cizích jazyků, angličtiny, němčiny, francouzštiny a ruštiny.
Základní umělecká škola Hostinné, hudební, taneční a výtvarný obor
Základní umělecká škola Hostinné, okres Trutnov nabízí vzdělávání v hudebních, tanečních a výtvarných oborech, hře na hudební nástroje, zpěvu, malování, modelování.
Základní škola Praha 1 s výukou v česko-italských třídách
Základní devítiletá škola J. Gutha-Jarkovského, Praha 1 s výukou italštiny v česko-italských třídách, sportovní a divadelní zájmovými kroužky, výměnné pobyty, družina, jídelna.
Základní škola J. Gutha-Jarkovského
Základní škola v Hořovicích se Sportovním střediskem mládeže
Základní devítiletá škola v Hořovicích v okrese Beroun se Sportovním střediskem mládeže, zájmovými kroužky, bazénem, tělocvičnou, hřištěm, jídelnou, družinou a odbornými učebnami.
Základní vzdělávání dětí s lehkým mentálním postižením - ŠKOLA PRO VŠECHNY
Základní vzdělání pro všechny bez rozdílu Vám zajistí Základní škola Straškov - Vodochody, okres Litoměřice, příspěvková organizace. Rodinné prostředí s klasickými i speciálními třídami.
Soukromá střední odborná škola a gymnázium, Staňkov, okres Domažlice
Nevíte si rady kam po základní škole? Nechce se Vám chodit do školy každý den? Jsme soukromá střední odborná škola a gymnázium s denní i dálkovou formou studia.
Soukromá Střední odborná škola a Gymnázium BEAN, s.r.o.
Základní škola s rozšířenou výukou informatiky a výpočetní techniky, Pardubice
Máte-li doma dítě s pozitivním vztahem k digitálním technologiím a počítačům obecně, zapište ho na Základní školu Pardubice-Polabiny, Družstevní 305 s rozšířenou výukou informatiky.
Základní umělecká škola, ZUŠ Pečky, obor hudební, výtvarný, literárně dramatický i taneční
Ať už Vaše dítě baví kreslení, muzicírování či tanec, rozvíjejte jeho talent a dopřejte mu kvalitní umělecké vzdělání, jež poskytuje Základní umělecká škola, Pečky, Barákova 700 z okresu Kolín.
Základní škola Praha 6 - výuka respektující speciální vzdělávací potřeby žáků
Vybíráte základní školu pro své dítě? Výuka Základní školy Jana Wericha v Praze 6 respektuje potřeby žáků se speciálními vzdělávacími potřebami, handikepem nebo nadprůměrnou inteligencí.
Základní škola v Brně zaměřující se na sport, výuku cizích jazyků a interaktivní technologie
Brněnská základní škola s výukou od 1. do 7. ročníku, se zaměřením na cizí jazyky, sport a vzdělávání pohybově nadaných žáků. Aktivně využíváme interaktivní technologie a moderní výukové pomůcky.
Základní umělecká škola, jež poskytuje základní vzdělání ve výtvarném a hudebním oboru
Soukromá základní umělecká škola se sídlem na Praze 5 nabízí studium různých hudebních a výtvarných oborů. Jsme Škola pro radost a radost z umění je to, co chceme, aby každý žák prožíval s námi.
Základní škola Straškov - Vodochody, vzdělávání dětí i se speciálními vzdělávacími potřebami
Základní škola Straškov - Vodochody, okres Litoměřice poskytuje kvalitní vzdělávání a třídy i pro děti se speciálními vzdělávacími potřebami, provoz školní družiny a jídelny.
Základní škola pro 1. stupeň s řadou volnočasových aktivit, Přistoupim v okrese Kolín
Základní škola Přistoupim v okrese Kolín zajišťuje vzdělání 1. stupeň s řadou volnočasových aktivit. Provozujeme školní jídelnu, školní družinu a pořádáme výlety, školy v přírodě.
Základní a mateřská škola s rozšířenou výukou tělesné výchovy, Praha 5 Košíře
Základní a mateřská škola Weberova Praha 5 - Košíře nabízí vzdělávání s rozšířenou výukou tělesné výchovy, světových jazyků. V areálu se nachází plavecký bazén, sportovní hala.
Základní škola, Mateřská škola, ZŠ, MŠ, jídelna, Stráž nad Nežárkou
Dorostly Vaše děti do věku, kdy je třeba přemýšlet o vhodné a kvalitní mateřské či základní škole? Svěřte své ratolesti do naší péče. Jsme Základní a Mateřská škola Stráž nad Nežárkou.
Základní škola s rozšířenou výukou jazyků, tělesné a hudební výchovy, Praha
Základní škola Marjánka s rozšířenou výukou cizích jazyků, tělesné výchovy se zaměřením na gymnastiku či kopanou, hudební výchovy v Praze 6.
Základní škola a mateřská škola Tyršova, Praha 5, kvalitní vzdělávání
Bezbariérová základní škola a mateřská škola Tyršova v Praze 5 nabízí kvalitní vzdělávání a výchovu pro děti předškolního a školního věku.
Základní a Mateřská škola s kvalitním vzděláním v moderně vybavených učebnách
Kvalitní vzdělání v moderně vybavených učebnách, velkou kapacitu, širokou nabídku kroužků i spolupráci se zahraničními školami žákům poskytuje Základní a Mateřská škola Jince v okrese Příbram.
Základní škola Dubí 2 s bohatou historií a výběrem vzdělávacích, kulturních a sportovních aktivit.
Základní škola Dubí 2 v okrese Teplice vychovává děti ke zdravému a zodpovědnému životu pomocí celé řady vzdělávacích, kulturních a sportovních aktivit.
Všestranný a harmonický rozvoj žáka v Základní škole Jana Wericha v Praze
Základní škola Jana Wericha v Praze podporuje všestranný a harmonický rozvoj žáků nadprůměrně nadaných i žáků jistým způsobem znevýhodněných.