Základní školy zajišťují vzdělávání žáků od první do deváté třídy a jedná se o povinnou školní docházku začínající ve věku 6 let. Můžete si vybrat základní školy státní, soukromé, běžné, speciální, alternativní, integrované, církevní. Součástí škol jsou také školní jídelny, družiny i zájmové kroužky a kromě učení i různé další aktivity.

Základní škola a Mateřská škola Loučná nad Desnou, odborné učebny, hřiště, venkovní posilovna
Základní škola a Mateřská škola Loučná nad Desnou nabízí svým žákům řadu kurzů, projektů a činností, spolupracujeme s odborníky a rodiči.
Základní devítileté vzdělávání pro děti od šesti let
Základní vzdělání od 1. – 9. třídy, školní klub, školní družina, jídelna i mateřská škola. ZŠ a MŠ Střítež nad Ludinou v okrese Přerov je škola pro všechny.
Základní škola a mateřská škola Střítež nad Ludinou, příspěvková organizace
Základní škola a mateřská škola Louka, okres Hodonín, moderně a funkčně zařízené třídy
Základní škola a mateřská škola Louka, okres Hodonín, jsme malotřídní škola s pěti ročníky ve třech třídách, jejíž součástí je školní družina a školní jídelna.
Vzdělávání dětí od šesti let v ZŠ Pelhřimov
Široká nabídka volitelných předmětů i zájmových kroužku v ZŠ Pelhřimov na ul. Komenského 1465. Nejkvalitnější základní vzdělání pro děti od 1. – 9. třídy.
Základní škola Zdechovice, školní vzdělání od 1. do 5. třídy, nabídka různých zájmových kroužků
Základní škola Zdechovice, okres Pardubice poskytuje vzdělání žákům I. stupně základní školy - od 1. až 5. ročníku.
Základní škola v městě Příbor Moravskoslezský kraj
Nabídka základního devítiletého vzdělání, nejkvalitnější poskytovatel vzdělání v Moravskoslezském kraji, moderní základní škola s odbornými učebnami a sportovním zázemím.
Základní škola Npor.Loma Příbor Školní 1510 okres Nový Jičín, příspěvková organizace
Svazek škol Údolí Desné, MŠ, první a druhý stupeň ZŠ
ZŠ a MŠ Údolí Desné podporuje všestranný rozvoj žáků i učitelů. Kvalitní vzdělání pro Vaše děti, ale i radost z učení a optimální podmínky pro to, aby děti rozvíjeli své možnosti.
Základní škola a Mateřská škola Údolí Desné
Základní škola Stříbro, devítiletá školní docházka, komplexní vzdělání pro 1. a 2. stupeň
Základní škola Stříbro, Mánesova 485, příspěvková organizace zajišťuje kvalitní vzdělání pro děti od první až po devátou třídu.
Základní škola a mateřská škola Kostelec, okres Hodonín, vzdělání pro první stupeň od 1. do 5. třídy
Naše základní škola a mateřská škola v Kostelci nabízí předškolní a základní vzdělání pro první stupeň od 1. do 5. třídy.
Základní škola Pardubice-Polabiny, výuková metoda Montessori, velký výběr zájmových kroužků
Škola se nachází na severním okraji Pardubic na sídlišti Polabiny a v současné době patří mezi největší pardubické základní školy.
Střední škola a základní škola Žamberk, vzdělání žáků se speciálními vzdělávacími potřebami
Střední škola a základní škola Žamberk poskytuje základní vzdělání a střední vzdělání v odborném učilišti a praktické škole.
Střední škola a základní škola Žamberk
Základní škola a mateřská škola Černotín, počítačové učebny, kroužky, školní družina, angličtina
Naše škola poskytuje komplexní základní vzdělání pro první až pátou třídu základní školy, předškolní vzdělání v mateřské školce.
Všeobecné základní vzdělávání pro nadané i handicapované děti
Devítiletá Základní škola Jana Wericha v Praze 6 poskytuje kvalitní vzdělávání pro nadané děti i děti se speciálními výukovými potřebami – s dyslexií či s tělesným postižením.
Základní a mateřská škola v okrese Tachov
Vzdělávací zařízení pro děti předškolního a školního věku do 5. třídy, profesionální a individuální vzdělávací přistup, kulturní akce, družina a jídelna – Mateřská škola a Základní škola Halže.
Základní škola a Mateřská škola, Lovčice, okres Hradec Králové, malotřídní škola rodinného typu
Jsme malotřídní škola rodinného typu a naší součástí je také školní družina a jídelna - Základní škola a Mateřská škola, Lovčice, okres Hradec Králové.
Malotřídní základní škola s rodinou atmosférou
Základní vzdělávání od první do páté třídy v malotřídní základní škole v Otvovicích v okrese Kladno. Alternativní vzdělávání žáků, školní jídelna a družina.
Základní škola od 1. do 5. třídy ve vesnici Ořech na okraji Prahy
Základní vzdělaní pro děti do páté třídy, základní škola ve vesnici Ořech, kvalitní studium s profesionálním personálem, školní družina, nespočet zájmových kroužků a aktivit, rodinná atmosféra.
Poskytovatel základního vzdělání, okres Brno – venkov
Nejlepší základní vzdělání se spoustou aktivit pro děti do 5. třídy – Základní škola a mateřská škola Syrovice, okres Brno – venkov, příspěvková organizace.
Základní škola a mateřská škola Syrovice,  okres Brno - venkov, příspěvková organizace
Základní škola Stříbro, devítiletá základní škola, komplexní vzdělání pro 1. a 2. stupeň
Základní škola Stříbro, devítiletá základní škola, komplexní vzdělání pro 1. a 2. stupeň, školní jídelna, školní družina.
Základní škola Kojetín, nejkvalitnější vzdělaní od 1. do 9. třídy
Devítiletá základní škola v Kojetíně v Olomouckém kraji, nejmodernější učebny, rozsáhlá nabídka kurzů a zájmových kroužků.
Základní škola Kojetín, náměstí Míru 83, okres Přerov
Soukromá základní umělecká škola Praha, příprava žáků na uměleckopedagogické zaměření
Soukromá základní umělecká škola Praha, příprava žáků na uměleckopedagogické zaměření, studium konzervatoře, hudební obor, výtvarný obor, keramika.
Základní škola a Mateřská škola Pražská, Znojmo, vzdělání od 1. po 9. třídu, odborné učebny
Základní škola a Mateřská škola Pražská, Znojmo, vzdělání od 1. po 9. třídu, odborné učebny, Mateřská škola Pramínek pro děti od dvou let, návštěva zajímavých akcí.
Základní škola Sokolov, poskytovatel toho nejkvalitnějšího vzdělání pro vaše ratolesti
Základní škola Sokolov – to je kompletní zajištění výuky pro 1. a 2. stupeň a mnoho možností rozvoje a volnočasových aktivit pro vaše děti!
Základní škola Sokolov, Švabinského 1702
Mateřská škola, základní škola, Gymnázium, výuka v českém a anglickém jazyce
Nadstandartní vzdělávací program vyučován v českém a anglickém jazyce již od první třídy v Gymnázium, základní a mateřská škola Hello s.r.o. – Ostrava-Poruba.
Devíti ročníková Základní škola zaměřená na výuku sportu
Základní vzdělávání ideální pro milovníky sportu, s nově zrekonstruovanou kuchyňkou, žákovskými dílnami a školní zahradou - Základní škola v Chodově.