Základní školy zajišťují vzdělávání žáků od první do deváté třídy a jedná se o povinnou školní docházku začínající ve věku 6 let. Můžete si vybrat základní školy státní, soukromé, běžné, speciální, alternativní, integrované, církevní. Součástí škol jsou také školní jídelny, družiny i zájmové kroužky a kromě učení i různé další aktivity.

Klasické gymnázium Modřany a základní škola, s.r.o. Praha, pro žáky se specifickými poruchami učení
Klasické gymnázium Modřany a základní škola, s.r.o. Praha, pro žáky se specifickými poruchami učení, soukromá škola, komplexní středoškolské vzdělání, základní vzdělání.
ZŠ a MŠ Zákolany je ideálním místem pro Vaše dítě
ZŠ a MŠ pod Budčí v Zákolanech nedaleko Kladna. Propojenost mateřské a základní školy, prvky Montessori pedagogiky, angličtina už od školky, kvalitní vzdělávání i umístění v krásné přírodě.
Základní škola a Mateřská škola pod Budčí, Zákolany, přísp.org.
Základní škola a mateřská škola Měčín, tělocvična a hřiště s umělým povrchem, jídelna, družina
Základní škola a mateřská škola Měčín, tělocvična a hřiště s umělým povrchem, školní jídelna, komplexní základní vzdělání od 1. po 9. třídu, zájmové kroužky.
Základní škola a mateřská škola Frýdek-Místek, šachová školička, odborné učebny, družina
Základní škola a mateřská škola Frýdek-Místek, Elektronická žákovská knížka, šachová školička, judo, keramika, odborné učebny, družina, školní jídelna, zahrada v blízkosti lesa na okraji města.
Základní škola, Hradec Králové - bezbariérový přístup Pouchov, keramická dílna, internet
Základní škola, Hradec Králové - bezbariérový přístup Pouchov, keramická dílna, internet, multimediální učebna jazyků, počítačová učebna s dataprojektorem, víceúčelové atletické hřiště.
Základní škola, Hradec Králové - Pouchov, K Sokolovně 452
Základní škola a Mateřská škola Braňany, moderní vybavení, předškolní vzdělávání, družina
Základní škola a Mateřská škola Braňany, moderní vybavení, předškolní vzdělávání, družina, školní jídelna, základní vzdělání od 1. do 9. třídy.
Základní škola, družina i pro děti ve 4. a 5. ročníku Vysoké Mýto, enviromentální výchova, kroužky
Základní škola, družina i pro děti ve 4. a 5. ročníku Vysoké Mýto, enviromentální výchova, zájmové kroužky, zkušení pedagogové, dostupnost v centru města, budova družiny s vlastní zahradou.
Základní škola Vysoké Mýto
Základní škola Štěpánov, okres Olomouc, škola s družinou a zájmovými kroužky
Základní škola Štěpánov, okres Olomouc, škola s družinou a zájmovými kroužky, komplexní základní vzdělání, nepovinná výuka náboženství.
Základní škola Štěpánov, okres Olomouc, příspěvková organizace
Individuální vzdělávání žáků se specifickými výukovými potřebami i žáků nadaných
Základní vzdělání, individuální plán, práce s asistentem pedagoga nebo individuální příprava nadaných žáků v Praktické škole a Základní škole Lysá nad Labem.
Vzdělávání žáků se specifickými poruchami učení a chování
Základní vzdělávání žáků se specifickými poruchami učení a chování, ADHD, individuální vzdělávací plán pro každého na ZŠ Pohodová v Ostravě.
Základní škola, Ostrava-Výškovice, s.r.o.
Základní vzdělání se zaměřením na angličtinu a informatiku
Základní vzdělávání s rozšířenou výukou angličtiny, výpočetní techniky, Montessori třidy na prvním stupni na ZŠ Polabiny v Pardubicích.
Studium designu, sochařství, restaurování, malby a fotografování
Design, malbu, sochařství či restaurování a jiné umělecko-průmyslové obory zakončené maturitou vyučuje střední škola Zámeček v Plzni.
Střední uměleckoprůmyslová škola a Základní umělecká škola Zámeček s.r.o.
Střední škola a základní škola Žamberk, učiliště, cukrář, řezník, pečovatelka, zedník, catering
Střední škola a základní škola Žamberk, učiliště, cukrář, řezník, pečovatelka, zedník, catering, domov mládeže, školní jídelna, družina, vzdělání pro žáky se speciálními vzdělávacími potřebami.
Střední škola a základní škola Žamberk
Základní škola a Mateřská škola Mimoň v Libereckém kraji
Úplné základní vzdělání včetně zajištění individuálních potřeb žáků poskytuje Základní škola a Mateřská škola Pod Ralskem 572, Mimoň, příspěvková organizace v Libereckém kraji.
Základní škola s odpočinkovou zónou, školním pozemkem, hřištěm a mnoha zájmovými kroužky
Kvalitní vzdělání od prvního do devátého ročníku zajišťuje moderní vzdělávací instituce Základní škola Nové Město nad Metují, Školní 1000, okres Náchod.
Základní škola s rozšířenou výukou angličtiny, důrazem na ekologii a programem Erasmus
Kvalitní vzdělání ve škole rodinného typu poskytuje Základní škola a mateřská škola Sněžné, příspěvková organizace z okresu Žďár nad Sázavou. Učíme a rozvíjíme děti po všech osobnostních stránkách.
Dětský domov a škola se snahou připravit děti do života.
Základní škola a speciální škola s dětským domovem se 48 lůžky, Sedlec, která nabízí plno mimoškolních aktivit a činnosti v dílnách, ateliéru, počítačové učebně či cvičné kuchyni.
Základní škola a Mateřská škola Frymburk
Základní devítiletá škola v jihočeském městysu Frymburk Vám nabízí kvalitní vzdělání pro Vaše děti. Součástí školy je mateřská škola, školní družina, jídelna i klub.
Waldorfská základní škola s ochrannou známkou registrovanou v Německu
Epochové vyučování a řada zájmových kroužků ve Waldorfské základní a mateřské škole v Ostravě, která spolupracuje s Pedagogickou fakultou Ostravské univerzity.
Základní škola Pelhřimov s řadou volitelných předmětů
Základní škola Pelhřimov, výchova a vzdělávání dětí od první do deváté třídy, široká nabídka volitelných a nepovinných předmětů, zájmových kroužků.
Základní devítiletá škola v Ostravě s rozšířenou výukou
Rozšířené vyučování matematiky, přírodopisu, fyziky, chemie a informatiky nabízí naše Základní škola Ostrava – Mariánské Hory. Zaměřujeme se také na anglický, německý a ruský jazyk.
Výuka pro žáky se speciálními vzdělávacími potřebami Praha 6
Základní škola Jana Wericha v Praze-Řepích se zaměřuje jak na žáky nadprůměrně nadané, tak i na žáky jistým způsobem handicapované. Klademe důraz na všestranný a harmonický rozvoj osobnosti žáka.
Základní škola Praha 1 se zaměřením na výuku cizích jazyků, česko-italský program pro cizince
Kvalitní vzdělávání dětí s důrazem na výuku cizích jazyků poskytuje Základní škola J. Gutha-Jarkovského sídlící na Praze 1 Nové Město. Škola pro cizince a bilingvní žáky pocházející z Itálie.
Základní škola J. Gutha-Jarkovského
Malotřídní základní škola na Turnovsku, zájmové kroužky
Malotřídní základní škola Přepeře na Turnovsku v okrese Semily, vzdělávání prvního stupně ZŠ, se školní družinou a bohatou nabídkou zájmových kroužků sportovní, výtvarných.
Základní škola rodinného typu, vzdělávání dětí do pátého ročníku, individuální přístup
Základní škola, Mírová pod Kozákovem, příspěvková organizace zajišťuje kvalitní vzdělávání s důrazem na individuální přístup. Vzděláváme děti v malém, ale příjemném a klidném kolektivu.