Státní správa je součástí správy veřejné a patří sem ministerstva, český statistický úřad, nejvyšší kontrolní úřad, úřad na ochranu hospodářské soutěže, dále úřady práce, živnostenské, školské, stavební, sociálního zabezpečení.Samospráva je rovněž veřejná správa, ale není řízená státem a patří sem města, obce a kraje.

Obec Kozojídky s titulem vesnice roku 2016, s kaplí sv. Martina a bohatým společenským životem
Obec Kozojídky je malebná vesnice ležící nedaleko Veselí nad Moravou významná svou bohatou kulturou, historií a aktivním udržováním lidových tradic.
Město Třemošná s bohatým kulturním a sportovním životem
Město Třemošná v Plzeňském kraji, rodiště malíře Václava Brožíka, s bohatým kulturním a sportovním životem, tělovýchovnými jednotami, cyklotrasami.
Město Chřibská, České Švýcarsko, přírodní a historické zajímavosti
Město Chřibská leží v CHKO Lužické hory a na okraji NP Českého Švýcarska. Je zde spousta zajímavostí jako lesní divadlo, muzeum Tadeáše Haenkeho, kostel, radnice či mlýn na koření.
Obec Liběšice v okrese Louny, vesnice v mikroregionu Žatecko
Obec Liběšice, vesnice v Přírodním parku Džbán, v mikroregionu Žatecko s bohatým společenským životem, historickými památkami a turistickými trasami.
Vesnice Hlohovice na Rokycansku s barokním kostelem Nejsvětější Trojice, školou i SDH
Kulturní dům, kostel i školu naleznete v malé obci Hlohovice u Rokycan. Navštivte vesnici, jejíž první písemná zmínka sahá až do 14. století, a která žije bohatým sportovním i společenským životem.
Obec Jíkev, vesnice v Polabské nížině, součást mikroregionu Nymbursko
Obec Jíkev leží na severním okraji Polabské nížiny v okrese Nymburk, která je součástí mikroregionu Nymbursko. V okolí se nachází přírodní a historické zajímavosti i atrakce.
Vesnice Tuhaň, turistická lokalita, historické a přírodní zajímavosti
Vesnice Tuhaň je turistická lokalita v CHKO Kokořínsko – Máchův kraj, nedaleko Kokořínského dolu s lidovou architekturou a historickými památkami.
Obec Lovečkovice – kulturní a společenské akce
Bohatým společenským životem žije díky mnoha kulturním akcím Obec Lovečkovice na Litoměřicku, která pořádá plesy, divadla, besedy a akce pro děti.
Turistické cíle v okolí obce Podbrdy
Vesnička Podbrdy láká turisty svým bohatým kulturním programem pro místní obyvatele i návštěvníky, ale také svou unikátní polohou nedaleko Brdské vrchoviny a zajímavými turistickými cíli v okolí.
Obec Krašlovice - historie a současnost
Malou obec Krašlovice naleznete v okrese Strakonice v Jihočeském kraji, na levém břehu řeky Blanice. Je vzdálena necelé 4 km severozápadně od Vodňan.
Vesnice Kunčice na Královéhradecku s blízkým zámkem Hrádek u Nechanic a hustými lesy
Vesnici s několika rybníky a kouzelnou krajinou naleznete v okolí malé obce Kunčice u krajského města Hradec Králové. Obec s centrem volného času, prodejnou, hostincem i fotbalovým hřištěm.
Obecní úřad obce Hospozín a Hospozínek - informace
Veškeré aktuální informace o dění v obci Hospozín a Hospozínek v okrese Kladno ve Středočeském kraji se občané dozvídají prostřednictvím Obecního úřadu a webových stránek.
Malebná obec Oselce na jižním Plzeňsku s barokním zámkem, kaplí sv. Markéty i kostelem
Obec Oselce je malá vesnice v okresu Plzeň, která svým návštěvníkům nabízí pestrou škálu historických objektů a pamětihodností. Obdivovat zde můžete barokní zámek či kapli sv. Markéty.
Lodín, vesnice na Královéhradecku, oblíbená turistická oblast s kempem a koupalištěm
Navštivte jednu z nejstarších vesnic v České republice a poznejte krásy obce Lodín s několika rozlehlými rybníky, kempem, ale také okolními hrady a zámky. Ideální místo pro všechny věkové kategorie.
Ujčov, vesnice na Vysočině v přírodním parku Svratecká hornina, ráji rybářů a sítí cyklostezek
Obec Ujčov je malá vesnice rozprostírající se nedaleko hradu Pernštejn, jejímž centrem protéká významná česká řeka Svratka. Obec má významnou historii i bohaté sportovní vyžití.
Vesnice Hořešovičky v Klobucké rovině, významné naleziště starého acheuléenu
Obec Hořešovičky je menší obec nedaleko města Slaný známá především jako unikátní naleziště velkého množství významných kamenných artefaktů pocházejících z různých časových období.
Vesnice Zálší, obec v malebné chráněné krajině Borkovických blat v jižních Čechách
Obec Zálší je typická jihočeská vesnice nacházející se nedaleko města Tábor, významná především svými selskými domy, jež v současnosti patří ke kulturním památkám ČR.
Obec Sukorady v okrese Mladá Boleslav se sochou sv. Václava
Obec Sukorady a Martinovice se rozléhají v okrese Mladá Boleslav. Jsou zde přírodní a historické zajímavosti jako památná socha sv. Václava, kovárna, pomník.
Obec Sukorady
Obec Sudoměřice u Tábora, vstupní brána do jihočeského kraje
Obec Sudoměřice u Tábora se nachází podél dálnice D3 jako vstupní brána do jihočeského kraje. Malebná krajina lesů a rybníků, cyklotrasy, přírodní a historické zajímavosti.
Obec Osice, rodiště Františka Škroupa, skladatele národní hymny
Obec Osice v okrese Hradec Králové je rodiště českého skladatele národní hymny Františka Škroupa, k jeho památce je zde zbudována pamětní síň a pomník.
Lučany nad Nisou, město na úpatí Jizerských hor, turistika
Město Lučany nad Nisou s bohatou nabídkou turistických zážitků, leží v Libereckém kraji na úpatí Jizerských hor. Nachází se zde rozhledny, chráněná území, sjezdovky.
Kamenný Újezd
Kamenný Újezd u Rokycan v Plzeňském kraji nabízí na svých nových internetových stránkách důležité kontakty a veškeré informace o dění v obci, společenských i kulturních událostech.
Obec Úbislavice - vesnice bohatá na lidovou architekturu
Obec Úbislavice se nachází v Královéhradeckém kraji, zhruba 5 km jihozápadně od Nové Paky, naleznete zde dřevěné chalupy nebo roubené domky.
Staré Město pod Sněžníkem, oblast pro rekreaci v zachovalých horských podmínkách Jeseníků
Panenská příroda obklopena strmými svahy a hustými lesy takové je Město Staré Město pod Sněžníkem. Ideální místo pro aktivní dovolenou i odpočinek v malebné horské přírodě.
Obecní úřad Kraselov
Obecní úřad Kraselov poskytuje svým občanům v úředních hodinách a prostřednictvím internetu důležité informace o dění v obci a okolí.