Do oblasti energetických surovin patří především nerosty jako uhlí, ropa, zemní plyn a uran, z kterých se získává další energie pro účely vytápění, výroby elektrické energie a pohonných hmot. Jejich zpracování a další využití i formou polotovarů nachází uplatnění i v dalších odvětvích průmyslu jako chemický, strojírenský či stavební.

Výroba, prodej plastových profilů - podlahové lišty, umělé lajny, profily nábytkářské, těsnící, kontejnerové
Jednou z aktivit firmy Fatra a.s. je i výroba a prodej plastových profilů - např. podlahové lišty, umělé lajny, nábytkářské, těsnící profily. Plastové profily vyrábí v závodě nedaleko Zlína.
Čalounické tkaniny, nepromokavé látky, šusťákoviny - velkoobchod, prodej
Společnost Worldtex CZ Zlín je velkoobchod s metrovým textilem. Prodej je zaměřen i na čalounické tkaniny a nepromokavé šusťákoviny na kočárky, tašky, altány, bazény nebo houpačky.
Dřevovýroba, prodej stavebního, konstrukčního řeziva
V Malenovické pile Zlín má dřevovýroba dlouholetou tradici. Výroba je zaměřena na různé druhy stavebního, konstrukčního řeziva - na prodej dřevěné hranoly, prkna, fošny, střešní latě.
Malenovická pila, s.r.o. Výroba, prodej řeziva Zlín
Prahové a přechodové lišty PRINZ - pro bezbariérové vstupy a plovoucí podlahy i koberce
Na prahové a přechodové lišty PRINZ pro bezbariérové vstupy, plovoucí podlahy i koberce se specializuje společnost OKENTĚS spol. s.r.o.
Výroba, prodej technických plastů, plastových polotovarů - technické díly z UHMW-PE 1000
Významný český výrobce a prodejce technických plastů, plastových polotovarů z UHMW-PE je firma ALIMAX s.r.o. Kroměříž. Technické díly z UHMW-PE 1000 mají široké uplatnění.
Kamenný koberec v exteriéru - mramorový kamínek v různých barvách
Společnost JK Kámen Kroměříž pokládá kamenný koberec v exteriéru, na výběr mramorový kamínek v různých barvách. Realizují i náročnější zakázky, působí v lokalitě Zlínský, Olomoucký kraj, Brno.
Přírodní, kamenná podlaha-na balkon, terasu, do vjezdu, pod pergolu
Firma JK Kámen dodá kamennou podlahu na balkon, terasu, do vjezdu i pod pergolu. Kamenná podlaha je beze spár, má snadnou údržbu. Působíme v regionu Zlín, Brno, Olomouc.
Podlahové lišty a prahy na míru - dekorativní a čisté ukončení přechodu mezi podlahou a stěnou
Pro čisté ukončení přechodu mezi podlahou a stěnou jsou nejlepším řešením podlahové lišty a prahy, které vám zajistí na míru společnost HARMONIE DESIGN ve Vsetíně.
Prodej hutního materiálu - železa, plechů, trubek, jeklů, tažené, profilové oceli
Zámečnictví Smolinka Kroměříž se mimo jiné zabývá prodejem hutního materiálu - železa, plechů, trubek, jeklů, tažené a profilové oceli.
Kamenný koberec na míru - litá podlaha z kamínků
Litá podlaha z kamínků má široké využití v interiéru i exteriéru a je velmi praktická. V regionu Zlínský, Olomoucký kraj se ohledně realizace obraťte na firmu JK Kámen - dodá kamenný koberec na míru.
Výroba práškových plastů recyklací plastových odpadů
Firma Melbax plastic z regionu Kroměříž se zaměřuje na výrobu práškových plastů. Práškové plasty získané recyklací plastových odpadů z výroby jsou určeny k prodeji v ČR i do zahraničí.
Napěněné polystyrenové kuličky - plnící materiál pro sedací pytle a vaky
Napěněné polystyrenové kuličky jsou vhodné jako plnící materiál pro sedací pytle nebo vaky. Na jejich výrobu se specializuje společnost SEPAS a.s., která sídlí nedaleko Vsetína.
Polystyrenové vánoční výlisky - věnečky, zvonky, koule k výrobě dekorací
Z polystyrenových výlisků ve tvaru věnečku, zvonku nebo koule vytvoříte krásné vánoční dekorace - na výrobu a prodej těchto polystyrenových výlisků se specializuje firma SEPAS a.s.
Ocelové produkty - plechy, tyče, trubky, stavební ocel, svařované kari sítě
Společnost SURMAT Uherské Hradiště dodává ocelové produkty - plechy, tyče, trubky, stavební ocel, svařované kari sítě. Mimo to je na prodej i ucelený sortiment produktů z nerezové oceli a hliníku.
Kamenný, mramorový koberec, kamínek-na zem, stěny, strop
Firma JK Kámen Kroměříž pokládá kamenný, mramorový koberec v interiéru i exteriéru. Kamínek lze aplikovat na zem, stěny i strop. Působíme po celé ČR - často v okrese Zlín, Olomouc.
Skleněná textilní vlákna - textilní výrobky ze skla
Společnost RAYMOND GROUP, s.r.o. se sídlem ve Vsetíně se zabývá výrobou textilních výrobků a tkanin ze skleněných vláken.
Ocelové trubky kalibrované, profily svařované, ocelová páska - velkoobchod hutního materiálu
Společnost CZ FERRO - STEEL je velkoobchod hutního materiálu. Sídlo je v obci Napajedla nedaleko Zlína. Na prodej ocelové trubky kalibrované, svařované profily, ocelová páska, tyčová ocel.
Odlévání, slévání hliníku, hliníkové odlitky - slévárna hliníku
Odléváním a sléváním hliníku a výrobou hliníkových odlitků se zabývá slévárna Al-odlitky, s.r.o. ve Starém Městě u Uherského Hradiště.
Hutní materiál, ocelové tyče, plechy, válcové profily, jekle-velkoobchod
Dodávky hutního materiálu v regionu Zlínský kraj zajišťuje firma JANSPO Zlín. Velkoobchodně i maloobchodně prodáváme ocelové tyče, plechy, válcové profily, jekle.
Ochranné prostředky na dřevo - impregnace, lazury, oleje, ochrana dřeva
Ochrana dřeva v exteriéru je důležitá, proto je nutné používat ochranné prostředky na dřevo. U firmy WB Lacke CZ Zlín pořídíte impregnace, lazury, oleje na dřevo zn. ADLER.
Speciální tkaniny ze skleněného vlákna, rovingové tkaniny
Speciální tkaniny ze skleněného vlákna a rovingové tkaniny vyrábí společnost RAYMOND GROUP, s.r.o., která je specialistou ve svém oboru. V oblasti výroby tkanin a pásů ze skleněných vláken a rovingu působíme již řadu let a na základě získaných zkušeností jsme schopni zákazníkům nabídnout profesionální výrobu těchto materiálů - speciální, ...
Realizace teplovody, horkovody, parovody-venkovní rozvody tepla
Venkovní rozvody tepla realizuje po celé ČR firma Pipemont z regionu Zlín. Dodáme na klíč teplovody, horkovody, parovody.
Skleněné, rovingové pásky, textilie, tkaniny ze skleněných vláken
Společnost RAYMOND GROUP, s.r.o. s dlouholetou tradicí v oblasti výroby tkanin a pásů ze skleněných vláken a rovingu zákazníkům exkluzivně nabízí profesionální výrobu těchto materiálů. Skleněné a rovingové tkaniny a technické textilie jsou maximálně vhodné např. pro výrobce lodí, hokejek, laminátových trubek a potrubí, tyčí, surfařských prken ...
Konstrukce, dodávky normalií pro výrobu forem
Firma EUROFORM a.s. nabízí konstrukce a dodávky normalií pro výrobu forem, normalizované díly pro výrobu nástrojů. Sídlo máme v Chropyni - okres Kroměříž, Zlínský kraj.
Dřevěná schodišťová madla, dřevěné zábradlí-výroba na zakázku
Stolařství Smetana z Podolí u Uherského Hradiště vyrábí na zakázku dřevěná schodišťová madla z masivu, která slouží jako zábradlí. Působíme v regionu Zlínský kraj.