Do oblasti energetických surovin patří především nerosty jako uhlí, ropa, zemní plyn a uran, z kterých se získává další energie pro účely vytápění, výroby elektrické energie a pohonných hmot. Jejich zpracování a další využití i formou polotovarů nachází uplatnění i v dalších odvětvích průmyslu jako chemický, strojírenský či stavební.

Výroba plastový regranulát, kompaund, recyklace plastového odpadu
Na výrobu plastových regranulátů, kompaundů a recyklaci plastového odpadu se specializuje společnost JELÍNEK – TRADING s.r.o., která je jedním z největších tuzemských zpracovatelů plastových odpadů.
Kvalitní PP regranuláty pro vstřikování, vytlačování a další aplikace v plastikářském průmysl
Výrobou kvalitních PP regranulátů a kompaundů pro vstřikování, vytlačování a další aplikace se zabývá společnost JELÍNEK - TRADING, která na své recyklační lince v Křelově zajišťuje recyklaci plastů.
Speciální technická keramika na bázi karbidu křemíku
Speciální keramiku na bázi karbidu křemíku vám zajistí společnost CeramTec se sídlem v Šumperku.
Okrasné, přírodní kameny pro dům i na zahradu - lomový, opracovaný kámen, valouny prodej
Dodejte vaší zahradě tu správnou atmosféru. Okrasné, přírodní kameny budou ozdobou vašeho domu i zahrady - široký výběr okrasného kameniva naleznete v Olomouci u firmy Kontejnery Müller s.r.o..
Výroba svařovaných sítí na zakázku - svařované sítě v různých variantách
Společnost SITAP je výrobcem svařovaných sítí z ČR. Výroba je v různých variantách, na zakázku. Pokud tedy používáte svařované sítě, obraťte se na nás. Sídlíme v Horním Újezdu - Olomoucký kraj.
Okrasné kameny - prodej okrasných kamenů a kamenné dlažby
Firma Kontejnery Müller s.r.o. v Olomouci se zaměřuje na prodej širokého sortimentu okrasných kamenů a kamenné dlažby včetně dodávky až na vaši zahradu.
Výroba ocelové dráty, lisované a žebérkové pletivo, svařované, armovací sítě
Společnost SITAP, s.r.o. vyrábí ocelové dráty, žebérkové pletivo, lisované pletivo-jednostranně, oboustranně, svařované a armovací sítě. Sídlo i výroba je v Horním Újezdě v regionu Přerov.
Výroba ocelového drátu, armovací, svařované sítě
Ocelové dráty, armovací a svařované sítě seženete ve firmě SITAP nedaleko Přerova. Využít můžete také eshopu nebo nás jednoduše navštivte.
Svařované a armovací sítě - výroba, prodej, eshop
Chystáte-li se oplotit svůj pozemek nebo hledáte vhodné sítě pro stavební účely, pak navštivte eshop firmy SITAP, která je výrobcem ocelových drátů, pletiva a svařovaných a armovacích sítí.
Hutní materiál, železo,  plechy, trubky - prodej
Sháníte-li železo, plechy, trubky či střešní krytiny a jste z okolí Přerova, pak se obraťte na firmu Hutní materiál - Zdeněk Fojtů, kde naleznete vše potřebné.
Podlahové bezpečnostní značení - odolný podlahový nátěr
Pokud chcete předejít k poškození nátěrů, které jsou nutné pro označení manipulačních prostorů a komunikací, tak je ideálním řešením vysoce odolný podlahový nátěr od firmy Aledo s.r.o. Prostějov.
Palivové dřevo, dřevěné dubové brikety - bez obsahu přídavných látek
Společnost MOSAIC nedaleko Přerova a Hranic vyrábí a prodává dřevěné dubové brikety a palivové dřevo bez obsahu přídavných látek.
Černé, hnědé uhlí i koks s dopravou až domů - prodej
Sháníte-li černé nebo hnědé uhlí včetně zajištění dopravy, tak kontaktujte firmu Josef Velocha, který poskytuje pro okolí Přerova, Oder, Hranic i Olomouce dovoz i prodej uhlí a koksu.
Venkovní i vnitřní okenní parapety dodají vašemu domu dokonalost - výroba, montáž
Okenní parapety jsou nejen doplňkem oken, ale i estetickým prvkem. Vyberte si vnitřní i venkovní okenní parapety u firmy ROLKO BLUDOV s.r.o. v Šumperku. Vašemu domu dodají originalitu i dokonalost.
Prodej pevných paliv - palivové dřevo, černé, hnědé uhlí
Josef Velocha se zabývá prodejem kvalitních pevných paliv, palivového dřeva, černého i hnědého uhlí i briket po celé Moravě. Zakoupené palivo vám dovezou až domů.
Kovové držáky na lakované díly nejen pro lakovny - výroba na zakázku, e-shop
Společnost UVAX, s.r.o. v Šumperku vyrábí na zakázku kovové držáky na lakované díly, které jsou vhodné nejen pro lakovny. Různé druhy speciálních držáků si můžete vybrat také v e-shopu.
Stavební materiál až na místo vaší stavby - prodej a dovoz štěrku, písku, betonu
Potřebujete-li dopravit stavební materiál na místo stavby, pak jsou pro vás nejlepší volbou Kontejnery Müller z Olomouce, kde se o vše postarají-zaměřujeme se na prodej, dovoz štěrku, písku i betonu.
Kontejnerová doprava - převoz nejen sypkých materiálů
Sháníte kamenivo nebo potřebujete zajistit převoz (nejenom) sypkých materiálů - s tím vším vám poradí společnost Josef Velocha. Provádí totiž jak rozvoz sypkých materiálů, tak i odvoz suti kontejnery.
Kvalitní barvy, laky i autolaky různých značek v Šumperku - prodej
Firma Beami František Minář v Šumperku vám zajistí kvalitní barvy, laky i autolaky nejrůznějších druhů a značek.
Kamenné venkovní dlažby i schody jsou ozdobou každé zahrady i náměstí
Ozdobou každé zahrady je kvalitní kamenná dlažba a schody - firma Pe Granit, s.r.o. vám zajistí realizace v Ostravě, Brně i Olomouci včetně dodávky materiálu.
Dlaždičské práce, pokládka žulové kostky, kamenné mozaiky  z přírodního kamene
Přírodní kámen je ideálním stavebním materiálem. Dlaždičské práce a pokládku žulové kostky a kamenné mozaiky včetně dodávky materiálu pro Vás zajistí firma Pe Granit, s.r.o. v Ostravě i Olomouci.
Prodej palivového, odpadového dřeva a dřevěných briket
Potřebujete-li kvalitní a levné dřevo nebo brikety, pak společnost MOSAIC v Bělotíně nedaleko Hranic a Přerova se zaměřuje na pilařskou výrobu a prodej palivového, odpadového dřeva a dřevěných briket.
Uhlí, palivového dříví - prodej a dovoz paliva až domů
Uhlí a palivové dříví od Josefa Velochy - dovoz paliva až domů.
Přípravek pro odstranění řas, mechů, lišejníků ze střech
Trápí vás mech na vaší střeše? Společnost Sefran s.r.o. prodává speciální přípravek Mech-Stop, který je určený pro odstranění řas, mechů a lišejníků ze všech druhů střešních krytin a materiálů.
SEFRAN s.r.o.
Míchání barev na míru do interiéru i exteriéru
Chcete barvu v určitém odstínu, ale nemůžete ji nikde najít? Obraťte se na firmu Beami a nechte si ji namíchat. Jsme zde pro všechny zákazníky z okolí měst Šumperk a Olomouc.