Do oblasti energetických surovin patří především nerosty jako uhlí, ropa, zemní plyn a uran, z kterých se získává další energie pro účely vytápění, výroby elektrické energie a pohonných hmot. Jejich zpracování a další využití i formou polotovarů nachází uplatnění i v dalších odvětvích průmyslu jako chemický, strojírenský či stavební.

Povrchová úprava, výroba odlitků, pryskyřicové modely
Rodinná firma s ryze českým kapitálem Slévárna ANAH Prostějov s.r.o. se zabývá tradiční výrobou pryskyřicových modelů, odlitků ze šedé litiny a také povrchovou úpravou.
Plastový materiál pro inženýrské sítě, prodej a kompletní instalace
Prodej a instalace plastového materiálu potřebného k připojení vodovodních sítí, odvodňovacích a odpadních systémů od společnosti Plast Trade CZ, s.r.o. z Olomouce.
Výroba a oprava modelů – nové a stávající modelové zařízení
SLÉVÁRNA ANAH Prostějov je rodinná firma, která se specializuje na tradiční výrobu odlitků ze šedé litiny a nových modelových zařízení (modelů).
Dřevěné kabelové bubny na zakázku od spolehlivé české firmy
Stolárna Santo, a.s. je spolehlivá zavedená česká firma, která se zaměřuje na dřevěné kabelové bubny - výrobu zajistí pro tuzemský i zahraniční trh.
Výroba odlitků ze šedé litiny pro strojírenský, automobilový a stavební průmysl
Slévárna ANAH Prostějov s.r.o. je tradiční výrobce odlitků ze šedé litiny. Odlitky vyrobí pro strojírenský, automobilový i stavební průmysl. Působíme v celé České republice i zahraničí.
Výroba a montáž dřevěných příhradových vazníků,  příhradové konstrukce z jednotlivých tyčových prvků Uničov
Výroba a montáž dřevěných příhradových vazníků, příhradové konstrukce z jednotlivých tyčových prvků, rychlá výstavba dřevostaveb, dřevěné montované domy - VARIO VILA s.r.o. Uničov
VARIO VILA s.r.o. Dřevostavby na klíč
Dřevěné lisované brikety do kamen, kotlů i krbů - výroba, prodej
Využíváte-li pro topení kamna, kotel nebo krb a přemýšlíte jaké topivo zvolit aby bylo levné a také ekologické, tak si pořiďte dřevěné lisované brikety od firmy Stolárna Santo (Hranice, Přerov, Zlín).
Prodej štěrku a písku - rozvoz sypkých materiálů
Prodej štěrku a písku vám zajistí Velocha Josef. Rozvoz sypkých materiálů vám zajistí v Hranicích na Moravě a okolí.
Dřevovýroba, dřevěné kabelové bubny klasické nebo s ocelovou obručí
Stolárna Santo se sídlem v Hranicích se specializuje na dřevovýrobu, ve které se převážně zaměřují na dřevěné kabelové bubny klasické nebo s ocelovou obručí.
Hnědé, černé uhlí a palivové dříví s dopravou až domů - prodej
Pokud potřebujete uhlí nebo palivové dříví a nevíte na koho se obrátit, pak se obraťte na Josefa Velochu, který vám vše zajistí s dopravou do Hranic, Lipníka, Přerova i Oder.
Široký výběr práškových barev - práškové barvy za skvělé ceny a s doručením do 24 hodin
Firma FESTA SERVIS spol. s.r.o. se zabývá prodejem práškových barev, které nabízí v širokém spektru barev, za skvělé ceny a s dodací lhůtou do 24 hodin.
Laboratorní chemikálie, zkoumadla a farmaceutické suroviny špičkové kvality
FAGRON a.s. jako tradiční výrobce a dodavatel laboratorních chemikálií, zkoumadel a farmaceutických surovin ve špičkové kvalitě je tu pro Vás více než 20 let!
Keramické pancíře – speciální pancéřové ochranné systémy
Speciální ochrana osob, majetku a vozidel. Představujeme keramické pancíře společnosti CeramTech Czech republic s.r.o. v Šumperku.
Nástrojárna, konstrukce a výroba vstřikovacích forem plastových dílů, zpracování návrhu
Výrobou vstřikovacích forem pro sériovou produkci i prototypové plastové díly se zabývá energicky se rozvíjející společnost Mürdter Dvořák, nástrojárna, spol. s r.o. se sídlem v Olšanech u Prostějova.
Sběrna a výkup železa, barevných kovů a šrotu
Nový sběrný dvůr, kde odkoupí Váš přebytečný šrot, železo a další kovy, najdete v okolí Hranic na Moravě a Lipníku nad Bečvou v Hranicích na Moravě ve firmě Josef Velocha – Prodej pevných paliv.
Kontejnerová doprava - prodej kameniva, převoz sypkých materiálů
Pokud potřebujete kontejnerovou dopravu, pak kontaktujte společnost Josef Velocha se sídlem v Hranicích, která vám zajistí převoz sypkých materiálů nebo odvoz suti i do Lipníka nad Bečvou.
CeramTec keramické materiály - technická keramika od expertů na keramiku
Technická keramika je považována za jeden z nejefektivnějších materiálů naší doby. Firma CeramTec Czech Republic s.r.o. je expertem na výrobu keramických materiálů.
Prodej uhlí a palivového dříví všeho druhu rychle a s dovozem až domů
Potřebujete uhlí nebo palivové dříví na zimu a chcete si ho nechat přivézt až domů? V tom případě kontaktujte Velochu Josefa!
Prodej a přeprava sypkého i stavebního materiálu, zemní, výkopové a demoliční práce
Bohatý sortiment kameniva a sypkých hmot Vám poskytne firma Jana Maštalířová Prodej písku a kameniva z Prostějova. Různé druhy písků pro účely betonování, na omítky i pískoviště.
Speciální technická keramika pro automobilový průmysl, elektroniku i zdravotnictví
Společnost CeramTec se sdílem v Šumperku vyrábí speciální technickou keramiku pro automobilový průmysl, elektroniku i zdravotnictví- je součást mezinárodní skupiny CeramTec.
Dřevní moučka pro chemický, kosmetický i zbrojní průmysl a výrobu dřevoplastů
Perspektivní surovinou pro výrobu dřevoplastů a také pro chemický, kosmetický i zbrojní průmysl je dřevní moučka - jejím největším producentem v České republice je společnost WoodflourMill, a.s..
Prodej, dodávky a plnění technických plynů
Firma MARAKOU s.r.o. se zaměřuje na prodej technických plynů a směsí pro technické či potravinářské využití.
Speciální technická keramika, keramický kompozit CeramTec
Vyspělou, speciální a technickou keramiku nové generace vyvíjí společnost CeramTec Czech republic - využívá především keramický kompozit CeramTec.
Keramické výrobky - kluzné a těsnící kroužky, kluzná ložiska
Hledáte-li partnera pro výrobu, dodávku kluzných a těsnící kroužků nebo ložisek, pak se obraťte na firmu CeramTec, která je dodavatelskou a prodejní organizací v oblasti vyspělých keramických výrobků.
Dřevoplast WPC - atraktivní materiál pro výrobu terasy, střechy, fasády i plotu
Dřevoplast WPC je atraktivní materiál pro terasy, střechy, fasády i ploty. Na jeho výrobu se zaměřuje společnost WoodflourMill, a.s., která je největším producentem dřevní moučky v České republice.