Vysoký důraz se v posledních letech klade nejen na samotnou likvidaci odpadu včetně likvidace ekologické, ale i na jeho třídění a recyklaci. O následný odvoz odpadů, roztřídění, zpracování a efektivní likvidaci včetně recyklace se postarají specializované firmy.

Čištění průmyslových potrubí, Troubsko
Společnost PRŮTOČNÍK, s.r.o. poskytuje široký servis v oblasti čištění průmyslových potrubí v soukromé i firemní sféře.
Výkup železných a neželezných kovů, zpracování kovů, kovošrot
Sběr, výkup železných a neželezných kovů, zpracování kovů, výkup litiny, oceli, měď, elektrokabely, mosaz, bronz a další provádí firma IB - MET s.r.o.
IB - MET s.r.o. Zpracování železa a neželezných kovů
Odborníci na sběr a výkup kovového odpadu a železných, barevných i neželezných kovů
Na sběr a výkup kovového odpadu, železných, barevných i neželezných kovů, se zaměřuje společnost Trojek, a.s. ve Veselí nad Moravou, dostupné i pro zákazníky z Uherského Hradiště a blízkého okolí.
Trojek, a.s. Veselí nad Moravou
Výkup aut a autovraků - ekologická likvidace vozidel
Výkup autovraků a nepojízdných aut včetně jejich ekologické likvidace provádí provozovna firmy OPAMETAL s.r.o. ze Znojma. Vraky automobilů jsou rozebrány na díly či zcela recyklovány.
OPAMETAL s.r.o. Kovošrot a sběrné suroviny Znojmo
Profesionálové v oblasti výkupu, prodeje i zpracování kovového odpadu barevných kovů
Výkup, prodej a zpracování kovového odpadu barevných kovů zajistí společnost TROJEK s.r.o. na pobočce v Hodoníně. Jedná se o největší průmyslové šrotaře v celé České republice.
Trojek, a.s. Bzenec
Třídění a lisování druhotných surovin včetně jejich prodeje pro další zpracování
Díky moderní technice provádí firma Hamburger Recycling CZ s.r.o. třídění a lisování druhotných surovin, které využívají využíván slévárny a ocelárny k dalšímu zpracování.
Hamburger Recycling CZ s.r.o. Provozovna Sběrné suroviny
Sběr a výkup papíru –  vlnitá lepenka, staré noviny a časopisy a další
Sběrný dvůr Kovošrot Hensl v Boskovicích vykupuje kromě železa a barevných kovů i papír. Odkoupíme vlnitou lepenku, staré noviny a časopisy a další druhy starého papíru.
Kovošrot Hensl s.r.o.
Kovošrot – výkup, doprava a zpracování kovového odpadu
Kovošrot IB – MET s.r.o. z Hrušovan nad Jevišovkou, to je výkup, doprava a zpracování kovového odpadu za skvělé ceny. Šetřete životní prostředí, vykupujeme železné i barevné kovy.
IB - MET s.r.o. Zpracování železa a neželezných kovů
Zajištění odpadového hospodářství pro obce, města a podnikatelské subjekty
O kompletní odpadové hospodářství pro obce, města i podnikatelské subjekty na Hodonínsku se postará firma TESPRA Hodonín. Zajistíme svoz, sběr a likvidaci odpadu.
TESPRA Hodonín, s.r.o. Technické služby a sběrný dvůr
Pronájem a přistavení  kontejnerů na odvoz zeminy, stavební suti z rekonstrukce i demolice
Pronájem a přistavení kontejnerů na odvoz zeminy, stavební suti z rekonstrukce i demolice zajišťuje firma Boš spol. s.r.o. nedaleko Znojma.
BOŠ spol. s r.o.
Výkup papíru - zpracování, lisování papíru a PE fólií
Firma OPAMETAL s.r.o. působící na Znojemsku se zabývá ekologickou likvidací kovošrotu a výkupem papíru, starých novin, lepenky. Proces zpracování spočívá v lisování vykoupeného papíru a PE folií.
OPAMETAL s.r.o. Kovošrot a sběrné suroviny Znojmo
Odběr vzorků biologických složek, sledování a hodnocení ekologického stavu vod Brno, analýzy
Odběr vzorků biologických složek, sledování a hodnocení ekologického stavu vod Brno, testování, měření a analýzy v oblasti životního prostředí.
Přistavení kontejnerů na odvoz odpadu, stavebního odpadu a suti
Kontejnery na odvoz suti a stavebního odpadu a odpadu vzniklého při vyklízení a následný odvoz odpadu na příslušné místo zajišťuje v okolí Znojma a Jemnice firma BOŠ spol.
BOŠ spol. s r.o.
Kompletní odpadové hospodářství – svoz, výkup, recyklace, likvidace odpadu
Kompletní odpadové hospodářství zajišťuje v okolí Hustopečí firma Hamburger Recycling CZ s.r.o. Postaráme se o svoz, likvidaci, recyklaci, třídění i likvidaci odpadu.
Hamburger Recycling CZ s.r.o. Provozovna Sběrné suroviny
Likvidace odpadů živočišného původu - spolehlivé služby v oblasti kafilérie
Spolehlivé služby v oblasti kafilérie provádí společnost AGRIS spol. s r.o. z Brna. Zabýváme se šetrnou likvidací odpadů živočišného původu, zajistíme odstranění těl uhynulých zvířat.
Přistavení kontejneru na odpad, stavební suť včetně odvozu odpadu
O přistavení kontejneru na odpad a stavební suť se v okolí Boskovic postará firma Kovošrot Hensl. Zajistíme i odvoz naplněného kontejneru.
Kovošrot Hensl s.r.o.
Ochrana životního prostředí a ekologické poradenství
Poradenství v oblasti ochrany životního prostředí a ekologické poradenství nabízí v Brně a jeho okolí společnost Ing. Jaromír Pokoj
Zapůjčení kontejnerů na sběr odpadů
Zapůjčení kontejnerů na kovové odpady a jejich přistavení na stanovené místo v dohodnutém čase zajistí v okolí Brna a Pohořelic společnost HULMAN-kovošrot s.r.o.
HULMAN - kovošrot s.r.o.
Ekologická likvidace vozidel a autovraků - rychle, spolehlivě a zdarma
Na ekologickou a bezpečnou likvidaci vozidel a autovraků se specializuje AutoEkoŠrot z Lysovic u Vyškova. Auta zlikvidujeme rychle, spolehlivě a zdarma.
AutoEkoŠrot Martin Hrubý
Hydraulické nůžky ŽĎAS - úspora energií s nižším dopadem na životní prostředí
Zpracování jakéhokoliv kovového odpadu pomocí nových hydraulických nůžek značky ŽĎAS Vám zajistí firma HULMAN kovošrot s hlavním sídlem v Pohořelicích.
HULMAN - kovošrot s.r.o.
Kafilérie, výroba a prodej krmiv, masokostní a krevní moučka
Veterinární asanace, kafilérie, zpracování živočišného odpadu, výroba a prodej krmiv, masokostní a krevní moučky, kafilerního tuku realizuje AGRIS spol. s r.o.
Spolehlivá kontejnerová přeprava sypkých materiálů, odvoz a likvidace odpadů
Kontejnerovou přepravou, odvozem i likvidací odpadů, jako je stavební suť, se zabývá společnost Štambacher s.r.o. se sídlem ve Velkých Pavlovicích, nedaleko Břeclavi.
Kovošrot – služby pro firmy produkující kovové odpady
Služby pro firmy produkující kovové odpady zajišťuje v Pohořelicích a jejich širokém okolí společnost HULMAN-kovošrot s.r.o., významný zpracovatel kovového odpadu.
HULMAN - kovošrot s.r.o.
Hydrogeologické posudky a průzkumy, ekologie, hodnocení vlivu staveb, ekologické audity
Kompletní služby v oblasti ekologie, hydrogeologie a vodního hospodářství poskytuje společnost ENVI-AQUA, s.r.o. z Brna. Provádíme preventivní a kontrolní opatření včetně realizací.
Ekologie, posuzování vlivů na životní prostředí, poradenství
Ekologické audity, autorizované posuzování vlivů na životní prostředí EIA a SEA, poradenství v oblasti chemických látek, odpadů, vody zajišťuje Ing. Jaromír Pokoj, okres Blansko.