Řemeslo patří k nepostradatelné výrobní činnosti a manuální dovednosti prováděné především ručně, ale také s pomocí strojů a specializovaných nástrojů a pomůcek. Patří sem nejen lidová řemesla, ale i řemesla jako kovářství, krejčovství, zámečnictví, truhlářství, hodinářství, řeznictví, pekařství, zednictví, klempířství, malířství a další řemesla.

Zámečnické práce a výroba ocelových konstrukcí, Hranice
Zámečnické práce na zakázku dle projektových dokumentací, ocelové konstrukce, schodiště, zábradlí vyrábí firma VODO TOPO – Zdeněk Olborth z Hranic.
Dřevovýroba, dřevěné kabelové bubny klasické nebo s ocelovou obručí
Stolárna Santo se sídlem v Hranicích se specializuje na dřevovýrobu, ve které se převážně zaměřují na dřevěné kabelové bubny klasické nebo s ocelovou obručí.
Zakázková strojírenská výroba, stroje a náhradní díly na míru, precizní CNC obrábění
Kompletní služby v oblasti kovoobrábění poskytuje společnost STROJÍRNY OLŠOVEC s.r.o. z Olšovce. Dokážeme odlít, svařit a vyrobit produkt dle specifických potřeb každého zákazníka.
Protikorozní ochranu a dekorativní vzhled výrobků vám zajistí galvanické zinkování
Protikorozní ochranu, dekorativní vzhled, otěruvzdornost nebo tvrdost vašich výrobků zajistí galvanické zinkování - obraťte se na firmu FESTA SERVIS v Olomouci, kde se touto službou zabývají.
Stoly z cívek, dekorativní kabelové bubny, cívky originálně vybaví váš interiér
Pokud si lámete hlavu jak jednoduše a originálně vybavit interiér, tak Vás firma Stolárna Santo, a.s. určitě mile překvapí - stoly z cívek, dekorativní kabelové bubny a cívky jsou nyní trendem.
Nástrojárna, konstrukce a výroba vstřikovacích forem plastových dílů, zpracování návrhu
Výrobou vstřikovacích forem pro sériovou produkci i prototypové plastové díly se zabývá energicky se rozvíjející společnost Mürdter Dvořák, nástrojárna, spol. s r.o. se sídlem v Olšanech u Prostějova.
Kvalitní zámečnická výroba, stavební buňky, kontejnery, ocelové dveře, posuvná vrata, okna
Malé konstrukce i velké ocelové celky vyrábí zámečnictví GROZA s.r.o. z Olomouce. Poskytujeme kompletní služby v oblasti svařování, pálení, řezání, tváření plechů i zakružování profilů.
Topenářské, plynařské a vodoinstalatérské práce, trubky, kotle, radiátory, Šumperk
Profesionální instalatérské činnosti zajišťuje společnost MONTPLAST-ITPV s.r.o. z Šumperku. Poradíme si s menšími i většími zakázkami od rozvodů vody až po revize.
MONTPLAST-ITPV s.r.o.
Ploché a šikmé střechy, výstavba a rekonstrukce, Olomouc
Ploché a šikmé střechy, komplexní řešení pro nové střechy i rekonstrukci, vazníky, krovy, dodávku řeziva realizuje IZOTECH MORAVIA, spol. s r.o., Olomouc.
Galvanické zinkování a dekorování kovů na zakázku - ochrana kovů s profesionálním přístupem
Olomoucká firma FESTA SERVIS s.r.o. se zabývá galvanickým zinkováním, dekorováním kovů nebo práškovým lakováním. S profesionálním přístupem a za pomocí špičkových strojů.
Tuzemská a mezinárodní autodoprava a jeřábnické práce
Firma RAPAStav s.r.o. v Prostějově se zaměřuje nejen na mezinárodní a vnitrostátní autodopravu, ale také vám zajistí kompletní jeřábnické práce autojeřábem.
Městský mobiliář - výroba čekáren a autobusových zastávek od ryze české firmy
Cestující hromadnou dopravou nemusí čekání na autobus trávit ve starých, pokreslených čekárnách. Je tu totiž firma Čekárny – bus (Zábřeh), která se zaměřuje na výrobu čekáren a autobusových zastávek.
Čekárny - bus Vendula Kyščiaková  zámečnictví
Plynové spotřebiče, kotle, revize plynových zařízení, Prostějovsko
Montáž a servis plynových spotřebičů, kotlů, bojlerů, revize a opravy plynových zařízení, plynové instalace, rozvody realizuje Pavel Puda, Prostějovsko.
Městský mobiliář od čekáren až po ukazatele, koše, lavičky a cedule
Jednotný městský mobiliář pro obce i města nabízí společnost Čekárny – bus Zábřeh (Šumperk). Vyrábíme čekárny, ukazatele i další městský mobiliář, který zajistí pohodlí všem občanům i návštěvníkům.
Čekárny - bus Vendula Kyščiaková  zámečnictví
Galvanovna - povrchové úpravy kovů a galvanické zinkování
Specialistou na povrchové úpravy kovů a galvanické zinkování je Prostějovská firma GALVA , která tyto technologie využívá především na technicky a konstrukčně náročnější díly.
GALVA s.r.o. Povrchová úprava kovů
Stavební a řemeslné práce, kompletní stavební rekonstrukce bytů, zateplování fasád
Kompletní rekonstrukce rodinných domů, bytů a jiných průmyslových staveb Vám zajistí KONYTECH s.r.o. ze Šternberka. Provádíme veškeré práce od elektromontáží po vodoinstalace.
Elektromontážní práce, slaboproudové a silnoproudové elektroinstalace, osvětlení
O kompletní výstavbu a opravy elektroinstalací u rodinných domů i jiných budov se postará firma Elektropráce Spáčil s.r.o. z Olomouce. Zajistíme osvětlení historických památek i sportovních hřišť.
Klimatizace Panasonic pro domácnosti, kanceláře i komerční prostory
Komplexní řešení systému klimatizace Panasonic pro domácnosti, kanceláře a komerční prostory zajišťuje v okolí Olomouce, Prostějova a Přerova společnost BLUE TRADE s.r.o.
BLUE TRADE, s.r.o.
Svařování hliníku, nerezu i oceli - tenkostěnné, tlustostěnné
Tenkostěnné i tlustostěnné svařování hliníku, nerezu a oceli vám zajistí zkušená společnost ABA Šumperk !
Dřevěné dekorativní bubny, stoly z cívek - originální doplněk interiéru
Zaručeným trendem současnosti jsou dekorativní bubny nebo-li stoly z cívek, které vytvoří originální a netradiční doplněk vašeho interiéru - Stolárna Santo vám dekorativní bubny vyrobí na zakázku.
Stavební rekonstrukce domů, průmyslových objektů a kulturních památek, okres Šumperk
Kompletní stavební práce, rekonstrukce rodinných domů i jiných nemovitostí Vám zajistí stavební firma Milan Skopal – stavebnictví z Hrabenova na Šumpersku.
Instalatér, vodoinstalatérské práce, rozvody vody
Vodoinstalatérské práce a rozvody vody vám zajistí instalatér Aleš Jarýn v Šumperku.
Vodoinstalatérské, topenářské a plynařské práce na Přerovsku, rozvody podlahového topení
Vaši Vodu, topení či plyn můžete s klidným svědomím svěřit do rukou zkušené firmy Zdeněk Olborth z Hranic na Přerovsku. Zajistíme veškeré instalatérské, topenářské i plynařské práce.
Opravy, servis a revize pracovních strojů, elektrospotřebičů a elektrozařízení
Opravy a revize strojních zařízení, jako jsou pracovní stroje, elektrospotřebiče a elektrozařízení poskytuje v okolí Olomouce společnost AMS-intes s.r.o. z Litovle.
Kompletní klempířské, pokrývačské a tesařské práce, rekonstrukce střech
Rekonstrukce a opravy šikmých střech na klíč, kompletní klempířské, pokrývačské a tesařské práce, pokládku střešní krytiny, oplechování realizuje Ladislav David - Střechy na klíč, Olomouc.