Řemeslo patří k nepostradatelné výrobní činnosti a manuální dovednosti prováděné především ručně, ale také s pomocí strojů a specializovaných nástrojů a pomůcek. Patří sem nejen lidová řemesla, ale i řemesla jako kovářství, krejčovství, zámečnictví, truhlářství, hodinářství, řeznictví, pekařství, zednictví, klempířství, malířství a další řemesla.

Ohýbání výrobků z plechu s vysokou přesností a libovolným úhlem ohybu
HON-KOVO s.r.o. je strojírenská firma z Opavy, která nabízí ohýbání výrobků z plechu s vysokou přesností a libovolným úhlem ohybu.
Pálení laserem - CNC přesné řezání tvarových výpalků z plechu
Pálení laserem, řezání výpalků z plechu, výroba složitých tvarových plechových výrobků, kvalitní řezné hrany na CNC strojích od firmy HON -KOVO v Opavě, která vyrábí kovové součásti a komponenty.
Náhrobky - výroba nových a renovace starých náhrobků za výhodné ceny
Společnost Kamenictví Škrobánek P+R se zabývá výrobou a renovaci starých náhrobků v Opavě. Vše nabízí za výhodné ceny.
Kamenictví Škrobánek Náhrobky a pomníky Opava
Elektrické podlahové a stropní vytápění domu a bytu - instalace, pravidelná revize
O elektrické podlahové a stropní vytápění v domě či bytě se vám postará naše firma ELEKTROPLUS Grusman s.r.o. z Opavy. Zajišťujeme instalaci, servis a pravidelnou revizi ve stanovených lhůtách.
ELEKTROPLUS Grusman s.r.o.
Zakázková kovovýroba a kovobrábění - kvalitní zpracování výrobků
Zakázkovou kovovýrobu a kovoobrábění Vám poskytne naše společnost Roman Mička, se sídlem v Opavě, kde nabízí kvalitní zpracování výrobků.
Roman Mička Umělecké zámečnictví Opava
Urnové hroby a pomníky - materiály té nejvyšší kvality
Kamenictví Škrobánek P+R se sídlem v Opavě Vám nabízí výrobu kvalitních urnových hrobů a pomníků z prvotřídních materiálu té nejvyšší kvality.
Kamenictví Škrobánek Náhrobky a pomníky Opava
Vodohospodářské a dopravní stavby, inženýrské sítě, zemní a betonářské práce, Ludgeřovice
Kompletní terénní úpravy i zemní práce provádí společnost STAVBY Škrobánek s.r.o. z Ludgeřovic v okresu Opava. Dobře odvedená práce pomocí moderní stavební a manipulační techniky.
Strojní omítky, rychle z certifikovaných materiálů, Opavsko
Strojní omítky do interiéru i exteriéru, izolační, sádrové, hliněné, vápenocementové provádí společnost PFB strojní omítky s.r.o., okres Opava.
Geodetická a projekční kancelář, znalecké posudky v oboru katastru nemovitostí, Opava
Vyměření pozemků a další činnosti na poli katastru nemovitostí poskytuje společnost GEOPORT, s.r.o. sídlící v Opavě. Kompletní geodetické služby v Moravskoslezském a Olomouckém kraji.
Žulové stěnové teplovodní topení Kashmir gold - vytápění přírodním kamenem
Žulové stěnové teplovodní topení Kashmir gold nabízí naše společnost BETON. A KAMEN. AUG-FRED, která působí v okolí Opavy a Ostravy. Jedná se o stěnové vytápění přírodním kamenem.
BETON. A KAMEN. AUG-FRED Schlischka & Wollný
Pasířství, restaurování, umělecké kovářství  - kvalitní zpracování materiálu
Pasířství, restaurování a umělecké kovářství poskytuje společnost Roman Mička, se sídlem v Opavě, která Vám kvalitně zpracuje kovový materiál.
Roman Mička Umělecké zámečnictví Opava
Fasádnické práce - nátěr i zateplení, kompletní nové omítky kvalitně dle Vašich požadavků
Kvalitní fasádnické práce od firmy Nowický David, Vám zajistí kompletní péči o Váš dům, včetně nových omítek, nátěru či zateplení rodinných či panelákových staveb v okolí Opavy a Ostravy.
Výrobky z přírodního a umělého kamene - spolehlivé kamenictví
Výrobou a prodejem výrobků z umělého i přírodního kamene se zabývá společnost Kamenictví Škrobánek P+R se sídlem v Opavě, která má k dispozici materiály té nejvyšší kvality z tuzemska i zahraničí!
Kamenictví Škrobánek Náhrobky a pomníky Opava
Zateplování budov a fasád - tepelné izolace sníží náklady na topení
Naše stavební firma Nowický David provádí kompletní stavební práce, jsme odborníky na zateplování budov a fasád v Opavě a okolí. Naše tepelná izolace Vám výrazně sníží náklady na topení.
Elektroinstalace, elektro práce od spolehlivé elektromontážní firmy
Společnost SV - Elektro, s.r.o. je profesionální elektromontážní firmou s působností v okolí Opavy i Ostravy, která provádí elektromontážní a elektrikářské práce v bytech, domech a dalších objektech.
SV - Elektro, s.r.o. elektromontáže a revize
Kamenictví - kuchyňské pracovní desky, obložení krbů,
Společnost Kamenictví Škrobánek P+R se sídlem v Opavě se zabývá výrobou z přírodního i umělého kamene a zaměřuje se zejména na výrobu kuchyňských pracovních desek a krbových obkladů.
Kamenictví Škrobánek Náhrobky a pomníky Opava
Náhrobky - výroba náhrobních kamenů a rámů z přírodního kamene
Společnost BETON. A KAMEN. AUG-FRED je kamenictví působící převážně v Opavě. Jsme odborníci na zpracování přírodního i umělého kamene a vyrábíme kvalitní náhrobky i pomníky.
BETON. A KAMEN. AUG-FRED Schlischka & Wollný
Hroby a dvojhroby - kvalitní výroba náhrobků a pomníků
Společnost Kamenictví Škrobánek P+R se sídlem v Opavě se zabývá výrobou z přírodního i umělého kamene a zaměřuje se zejména na výrobu kvalitních pomníků a náhrobků.
Kamenictví Škrobánek Náhrobky a pomníky Opava
Mramorové koupelny a umyvadla - koupelnové doplňky
Mramorové koupelny a doplňky do koupelen a k umývadlům nabízí kamenictví BETON. A KAMEN. AUG-FRED, které působí v celém Moravskoslezském a Olomouckém kraji, převážně v Opavě a Ostravě.
BETON. A KAMEN. AUG-FRED Schlischka & Wollný
Posuvné stěny, které oživí interiér a ušetří místo - pro zastínění velkých ploch či předělení prostoru
Oživte interiér posuvnými stěnami, které skvělé oživí interiér. Hodí se do velkých prostor, kanceláří i domácností. Objednávejte u opavské společnosti HON-okna, dveře, s.r.o..
HON-okna, dveře, s.r.o. Výroba dřevěných oken, vchodových dveří
Nábytek na míru - kvalitní výroba nejen pro váš interiér
Stolařství VIPAMA s.r.o. z Opavy se zabývá komplexním řešením interiérů a kvalitní výrobou nábytku na míru. Realizujeme kuchyně, dřevěná schodiště, dveře i vybavení kanceláří.
VIPAMA s.r.o.
Odborná elektro montáž designových svítidel  pro hotely, restaurace, firmy i domácnosti
SpolečnostRUDOLF LANGER s.r.o. Vám zajistí odbornou elektro montáž svítidel ve Vašem objektu – ať už se jedná o restauraci, hotel, kancelář či Vaši domácnost. Působíme v okrese Opava a Nový Jičín.
RUDOLF LANGER s.r.o.
Geodetické práce v investiční výstavbě, zpracování geometrických plánů, vytyčování vlastnických hranic
Geodetické práce v katastru nemovitostí včetně zajišťování podkladů k projektování Vám poskytne společnost GEOPORT, s.r.o. z Opavy. Provádíme kvalitní geodetickou činnost při realizaci staveb.
Zajištění terénních úprav jako jsou zemní a výkopové práce
Vynikajícím partnerem v oblasti zajištění terénních úprav jako jsou zemní a výkopové práce, vám bude jistě společnost Černohorský s.r.o.. Svou činnost realizuje v oblasti Opavska i Ostravska.
ČERNOHORSKÝ s.r.o. Jeřábnické a zemní práce Opava
Elektro projekce, revize – komplexní údržba elektrických zařízení
ReSpol s.r.o. provádí veškeré revize elektrických zařízení. Firma se věnuje údržbě vysokého a nízkého napětí a zároveň se zabývá regulacemi odběru elektrické energie a kompenzacemi.
ReSpol s.r.o. Elektroinstalace Opava