Státní správa je součástí správy veřejné a patří sem ministerstva, český statistický úřad, nejvyšší kontrolní úřad, úřad na ochranu hospodářské soutěže, dále úřady práce, živnostenské, školské, stavební, sociálního zabezpečení.Samospráva je rovněž veřejná správa, ale není řízená státem a patří sem města, obce a kraje.

Obec Hospozín s vysokou občanskou vybaveností
Kostel Stětí sv. Jana s cenným oltářem, pomník obětem boje 2. světové války, sýpka s rodovým znakem rodiny Kinských, kapli sv. Jana Nepomuckého můžete shlédnout v obci Hospozín na Kladensku.
Město Dolní Bousov je atraktivní oblast Českého ráje pro turisty a cykloturisty
Barokní kostel sv. Kateřiny, barokní mariánský sloup, empírová radnice, koupaliště, turistické a cykloturistické trasy se nachází v městečku Dolní Bousov v atraktivní oblasti Českého ráje.
Obec Všetaty v těsné blízkosti CHKO Křivoklátsko vyniká nedotčenou krajinou
Nedotčenou krajinou se třemi rybníky a dostatkem stromů a zeleně na svém území disponuje obec Všetaty u Rakovníka, ležící v těsné blízkosti Chráněné krajinné oblasti Křivoklátsko.
Klidné rezidenční bydlení ve Strašnově v těsné blízkosti Mladé Boleslavi
Obec Strašnov nabízí vysokou občanskou vybavenost a klidné prostředí vhodné pro rezidenční bydlení v těsné blízkosti Mladé Boleslavi.
Obec Strašnov