Státní správa je součástí správy veřejné a patří sem ministerstva, český statistický úřad, nejvyšší kontrolní úřad, úřad na ochranu hospodářské soutěže, dále úřady práce, živnostenské, školské, stavební, sociálního zabezpečení.Samospráva je rovněž veřejná správa, ale není řízená státem a patří sem města, obce a kraje.

Obec Poštovice s kulturním a sportovním životem a krásnou přírodou
Malou ale malebnou obec Poštovice najdete ve Středočeském kraji v okrese Kladno. Rozkládá se v údolí podél obou břehů Vranského potoka.
Obec Lhota u Kladna Středočeský kraj, zvon v obci, křížový kámen, pravěké mohyly
Obec Lhota u Kladna Středočeský kraj, zvon v obci, křížový kámen, pravěké mohyly, skanzen výroby dřevěného uhlí, Ploskovská kaštanka.
Obec Malá Hraštice - vhodné místo pro pěší turistiku, cykloturistiku či posezení v cukrárně.
Rádi poznáváte a cestujete na nová místa? Obec Malá Hraštice leží v okrese Příbram ve Středočeském kraji a určitě stojí za Vaši návštěvu.
Obec Velká Buková, úřad, rozhledna okres Rakovník, přírodní rezervace Nezabudické skály
Obec Velká Buková ve Středočeském kraji, základní občanská vybavenost, turistika a zajímavé pamětihodnosti včetně rozhledny, přírodní rezervace Nezabudické skály, socha svatého Václava.
Obec Velká Buková
Město Beroun – pamětihodnosti, příroda s lesy a vodními toky
Beroun město nacházející se nedaleko hlavního města České republiky s krásnými historickými památky, hradbami, přírodou a turistickými trasami.
Obec Sány v Polabí, přírodní krásy, cyklotrasy, kultura
Nedaleko Poděbrad se v úrodné rovině nachází okouzlující Obec Sány. Dostanete se k nám vlakem i autobusem, máme řadu kulturních akcí, spolků, obecní knihovnu, a především krásnou přírodu.
Elektronická podatelna, Obecní úřad Pašinka
Nabízíme elektronickou komunikaci s naším obecním úřadem Pašinka, již nemusíte osobně docházet na úřad.
Obec Němčice s bohatou tradicí Sboru dobrovolných hasičů, součást Mikroregionu Chlum
Pestrý kulturní program i široké možnost jak trávit volný čas naleznete v obci Němčice na Mladoboleslavsku. Malá obec patřící do Mikroregionu Chlum a historií sahající až do 14. století.
Historie obce Strašnov, okres Mladá Boleslav, první zmínky, tvrz
Dějiny obce Strašnov, okres Mladá Boleslav, první písemná zmínka z roku 1397, val v lesích z bývalé tvrze, historické budovy, kříže a krásné okolí.
Obec Strašnov
Obec Zlončice, jedna z nejstarších obcí v okrese Mělník, s parkem i přírodním biokoridorem
Přírodní park Dolní Povltaví s výskytem vzácných rostlin naleznete v obci Zlončice na Mělnicku. Vesnice s dětským hřištěm a bohatým společenským životem.
Obec Zlončice
Karlova Ves, obec na Rakovnicku se starým hradem Týřov, v listnaté části CHKO Křivoklátsko
Obec Karlova Ves je malá vesnice ve Středočeském kraji nacházející se v oblasti národní přírodní rezervace Týřov. Obec s multifunkčním hřištěm, zámečkem i zříceninou.
Vesnice Kolešov, součást mikroregionu Kněževes, příroda, kultura
Vesnice Kolešov v okrese Rakovník je součástí mikroregionu Kněževes, je zde krásná příroda, Přírodní park Jesenicko, historické památky a bohatý kulturní život.
Obec Čenkov, okres Příbram, krásná příroda a bohatý kulturní život
Obec Čenkov v okrese Příbram, krásná příroda CHKO Brdy a Přírodního parku Hřebeny, cyklostezky, turistika, bohatý kulturní život a historické památky.
Obec Jíkev, vesnice v Polabské nížině, součást mikroregionu Nymbursko
Obec Jíkev leží na severním okraji Polabské nížiny v okrese Nymburk, která je součástí mikroregionu Nymbursko. V okolí se nachází přírodní a historické zajímavosti i atrakce.
Turistické cíle v okolí obce Podbrdy
Vesnička Podbrdy láká turisty svým bohatým kulturním programem pro místní obyvatele i návštěvníky, ale také svou unikátní polohou nedaleko Brdské vrchoviny a zajímavými turistickými cíli v okolí.
Obecní úřad obce Hospozín a Hospozínek - informace
Veškeré aktuální informace o dění v obci Hospozín a Hospozínek v okrese Kladno ve Středočeském kraji se občané dozvídají prostřednictvím Obecního úřadu a webových stránek.
Vesnice Hořešovičky v Klobucké rovině, významné naleziště starého acheuléenu
Obec Hořešovičky je menší obec nedaleko města Slaný známá především jako unikátní naleziště velkého množství významných kamenných artefaktů pocházejících z různých časových období.
Obec Sukorady v okrese Mladá Boleslav se sochou sv. Václava
Obec Sukorady a Martinovice se rozléhají v okrese Mladá Boleslav. Jsou zde přírodní a historické zajímavosti jako památná socha sv. Václava, kovárna, pomník.
Obec Sukorady
Obec Kbel na Kolínsku, půvabná přírodní lokalita s kostelem Nanebevzetí panny Marie
Obec Kbel je malebná vesnice ležící nedaleko okresního města Kolín významná nejen svým gotickým kostelem ze 14. století, ale především bohatou historií, která sahá již do roku 1295.
Město Beroun - Historické město 2009
Město Beroun, které leží necelých 30 od Prahy, získalo díky své nabídce kulturních akcí a historickým památkám titul Historické město 2009.
Obec Bernardov, vesnice se zemědělskou tradicí i bohatou historií, ležící na úpatí Železných hor
Obec Bernardov je malebná vesnice ležící poblíž Kutné Hory, jejíž první zmínka sahá až do roku 1680. Menší obec se zajímavou historií, kterou dokládá místní zvonička i památník padlých hrdinů.
Obec Bdín na Rakovnicku s bustou J. A. Komenského, Přírodní park Džbán
Obec Bdín v okrese Rakovník, s bustou Jana Amose Komenského a zvoničkou, se nachází v krásné přírodě Přírodního parku Džbán mezi CHKO Křivoklátsko a České středohoří.
Město Sedlčany s okolní rozmanitou krajinou a sítí cyklotras
Město Sedlčany v Povltaví s okolní rozmanitou krajinou, historickými památkami, sítí cyklotras, rybníky, zámkem, kostelem, muzeem, hvězdárnou a sportovními areály.
Kulturní život a rozvoj obce Strašnov – klidné bydlení blízko Prahy
Malebné okolí obce Strašnov, dobrá dostupnost z hlavního města Prahy, oblíbené kulturní akce a neustálý rozvoj služeb a infrastruktury činí z naší obce atraktivní místo pro bydlení.
Obec Strašnov
Obec Vitice, vesnice v okrese Kolín, s bohatým společenským a kulturním životem
Obec Vitice je malá vesnice ve Středočeském kraji významná svým gotickým kostelem sv. Šimona a Judy s původní dřevěnou zvonicí. Obec se stala v minulosti důležitým dějištěm bitvy U Lipan.