Krajské, městské a obecní úřady zastávají důležitou funkci pro danou oblast, která spočívá v podávání informací obyvatelům, plnění úkolů uložených radou či zastupitelstvem, pomáhání výborům a komisím, udržování pořádku a podobně. Součástí těchto úřadů jsou i další odbory a organizační složky, například Městská policie, knihovna či Požární ochrana.

Kraselov, okres Strakonice
Obec Kraselov se nachází v malebné krajině v Šumavském podhůří v okrese Strakonice a zve své návštěvníky k výletům do okolí a návštěvě nedalekých památek.
Obec Lety, Šerkov a Pukňov, okres Písek, historické památky
Obec Lety je členem Dobrovolného svazku obcí severního Písecka, nachází se zde historické a přírodní zajímavosti, bohatý kulturní život, turistika nedaleko nádrže Orlík.
Obec Zdíkov, vesnice na Prachaticku s malebným zámeckým parkem
Obec Zdíkov a osady se nachází na hranicích CHKO Šumava v okrese Prachatice. Jsou zde přírodní a historické památky, zámek s parkem, kaple, kostel, vyhlídková místa, cyklotrasy.
Obec Klec, vhodné místo pro rekreaci a turistiku v blízkosti jihočeských rybníků
Obec Klec je malá vesnice ležící nedaleko města Jindřichův Hradec. Jedná se o typickou jihočeskou obci, v jejímž okolí se nachází řada rybníků, ale také hrad, který se řadí ke kulturním památkám ČR.
Obec Krašlovice a místní část Vitice, malá vesnice na Strakonicku s bohatou historií
Krašlovice je malá obec nedaleko Vodňan, jejíž původ je spojen s králem Přemyslem Otakarem II., který roku 1262 věnoval obec klášteru benediktinek. Obec se skládá ze dvou území Krašlovice a Vitice.
Město České Velenice
Jihočeské město České Velenice je místem, kde občané a turisté naleznou veškeré potřebné zázemí ke spokojenému životu nebo relaxačnímu pobytu.
Město České Velenice
Městský úřad České Velenice
Městský úřad České Velenice poskytuje obyvatelům města praktické informace o dění ve městě, chystaných změnách a úpravách, nebo možnost vyřízení osobních úředních věcí.
Město České Velenice
Obec Kraselov v Šumavském podhůří s turisticky zajímavým místem Boží kameny
Obec Kraselov a osady se rozléhají v Šumavském podhůří v okrese Strakonice. Nachází se zde spousta turistických zajímavostí jako Boží kameny, Mladonické vrchy, kostel a tvrz.
České Velenice
Malebné město České Velenice ležící v Jihočeském kraji nabízí svým obyvatelům, návštěvníkům a turistům mnoho kulturních příležitostí ke společenskému i každodennímu životu.
Město České Velenice
Obec Zbytiny v prachatické kotlině, turistická oblast s cyklostezkami a lyžařským vlekem
Obec Zbytiny je malá klidná vesnice v okrese Prachatice obklopená hustými lesy plnými lesních plodin, ideální místo pro milovníky krásné přírody, vášnivé turisty a aktivní sportovce.
Rožmberk nad Vltavou, město s bohatou historií, gotickým hradem i centrem vodácké turistiky
Rožmberk nad Vltavou je atraktivní město ležící v údolí nejvýznamnější české řeky Vltavy. Místo s bohatou historií, kulturním a společenským životem, ideální pro nadšené vodáky a zamilované.
Obec Člunek, součást přírodního parku Česká Kanada, turistika, rybníky
Obec Člunek a jeho části Kunějov a Lomy se nachází v Jihočeském kraji, součástí území je přírodní park Česká Kanada, rybníky, turistické trasy, kostel a selské usedlosti.
Rekreace, turistika, cykloturistika, okres Tábor, jižní Čechy
Stále ještě hledáte ideální místo, kde strávit dovolenou? Dáváte přednost rekreaci v české přírodě? Pak neváhejte a navštivte malebnou obec Pojbuky v jižních Čechách, v okrese Tábor.
Obec Staré Hobzí a osady, Jihočeský kraj, památky, turistika
Obec Staré Hobzí a osady se nachází na břehu řeky Moravská Dyje, v Jihočeském kraji, v okrese Jindřichův Hradec. Obec je významná díky památkám, historii a turistice v pěkné přírodě.
Obec Číměř a osady, okres Jindřichův Hradec, památky, turistika
Obec Číměř a osady leží v Jihočeském kraji, v okrese Jindřichův Hradec, v přírodním parku Česká Kanada. Velkou dominantou jsou zde památky, příroda, stezky pro turisty.
Městys Křemže a osady, okres Český Krumlov, uprostřed CHKO Blanský les
Městys Křemže a osady leží v Jihočeském kraji v okrese Český Krumlov, uprostřed CHKO Blanský les. Turisticky velmi zajímavá obec díky přírodním a historickým památkám.
Městys Křemže
Obec Krašlovice a Vitice leží v Jihočeském kraji v okrese Strakonice
Obec Krašlovice s obcí Vitice leží v krásné přírodě Jihočeského kraje v okrese Strakonice a je součástí dobrovolného svazku obcí Blanicko-otavský region.
Obec Pluhův Žďár a přidružené obce leží v Jihočeském kraji v okrese Jindřichův Hradec
Obec Pluhův Žďár a přidružené obce Červená Lhota, Jižná, Klenov, Mostečný, Samosoly, Plasná, Pohoří leží v Jihočeském kraji v okrese Jindřichův Hradec, historické památky.
Obec Kraselov,  jižní Čechy, okres Strakonice, turistika, cykloturistika
Chystáte se na dovolenou do jižních Čech? Hledáte ideální místo pro odpočinek, turistiku a cykloturistiku v okrese Strakonice? Zavítejte do obce Kraselov v malebném podhůří Šumavy.
Obec Hoslovice leží v Jihočeském kraji v okrese Strakonice, Šumava, turistika
Obec Hoslovice a osady Hodějov a Škrobočov se nachází v Jihočeském kraji v okrese Strakonice. Krásná turistická oblast v předhůří Šumavy s místní rozhlednou a mlýnem.
Obec Kožlí, vesnice poblíž zámku Orlík  v Jihočeském kraji v okrese Písek, turistika
Obec Kožlí leží na břehu řeky Vltavy v jižních Čechách v okrese Písek. Turisticky zajímavá obec je členem Dobrovolného svazku obcí severního Písecka.
Obec Záblatí a přilehlé osady v okrese Prachatice v Jihočeském kraji
Obec Záblatí u Prachatic a přilehlé osady Horní Záblatí, Řepešín, Hlásná Lhota, Saladín, Křišťanovice, Albrechtovice, Zvěřenice se nachází v okrese Prachatice v Jihočeském kraji.
Obec Slaník na břehu řeky Otavy s vodáckým kempem
Vodácký kemp u sjízdné řeky Otavy, pohostinství a celou řadu sportovních a kulturních akcí naleznete v obci Slaník nedaleko okresního města Strakonice.