Krajské, městské a obecní úřady zastávají důležitou funkci pro danou oblast, která spočívá v podávání informací obyvatelům, plnění úkolů uložených radou či zastupitelstvem, pomáhání výborům a komisím, udržování pořádku a podobně. Součástí těchto úřadů jsou i další odbory a organizační složky, například Městská policie, knihovna či Požární ochrana.

Obec Strýčice, okres České Budějovice, kostel sv. Petra a Pavla, starý mlýn, místní muzeum
Obec Strýčice v okrese České Budějovice je malá vesnička, která nabízí pro místní i přespolní aktivity pro volný čas.
Obec Hrejkovice jižní Čechy, roubené stavby se selskými štíty, hrad Zvíkov, zámek Orlík nad Vltavou
Hrejkovice jsou malá vesnice v jižních Čechách poblíž Milevska, skoro na dohled Orlíka a Zvíkova.
Město Dačice – krásná příroda, pamětihodnosti a kulturní akce
Malebná krajina, řada výletních cílů, historických památek, kultury a četných sportovišť. To jsou Dačice, město v okrese Jindřichův Hradec nedaleko Telče.
Obec Nová Pec okres Prachatice , ukázka plavení dřeva, naučná Medvědí stezka, nádrž Lipno
Dříve dřevařská osada, dnes obec rekreačního charakteru Nová Pec se nachází v chráněné krajinné oblasti Šumava na horním konci Lipenské přehrady.
Obec Čepřovice, obecní úřad, mateřská škola, prodejna potravin, restaurace, dětské hřiště
Na úpatí Bavorské vrchoviny nedaleko Volyně se rozkládá malebná obec Čepřovice. V typicky jihočeské vesnici naleznete obecní úřad, prodejnu potravin, mateřskou školu, restauraci i dětské hřiště.
Obec Čepřovice
Malá obec Pracejovice nedaleko Strakonic v Jihočeském kraji
Chcete poznat malebné místo v okrese Strakonice? Navštivte malou obec Pracejovice, která se nachází jen půl hodiny od města Písek v Jihočeském kraji a ukrývá ideální místo pro život.
Neotřelé místo pro život – malebná obec v krásné jihočeské přírodě
Obec Krašlovice, obec se 158 obyvateli v okrese Strakonice, půl hodiny cesty z Českých Budějovic. Malá obec nedaleko řeky Blatnice, turistické místo vhodné pro cyklisty, vodáky a nadšené cestovatele.
Malebné městečko na rakousko-českých hranicích – České Velenice
Nejlepší místo pro život v Jihočeském kraji - České Velenice - je tu pro právě pro Vás s širokou škálou občanské vybavenosti, krásných míst a nejlepších služeb.
Město České Velenice
Městys Křemže v Jihočeském kraji, zřícenina hradu Dívčí kámen, kostel archanděla Michaela
Městys Křemže v Jihočeském kraji, zřícenina hradu Dívčí kámen, kostel archanděla Michaela, kaple sv. Voršily, chráněné přírodní rezervace.
Městys Křemže
Obec Lety u Písku Jihočeský kraj, Návesní kaple, Boží muka, člen Dobrovolného svazku obcí
Obec Lety u Písku Jihočeský kraj, Návesní kaple, Boží muka, člen Dobrovolného svazku obcí, pomník padlým ve světové válce, Romský památník.
Město Dačice v Jihočeském kraji, pomník kostky cukru, zámek Dačice, muzeum, kostel sv. Vavřince
Město Dačice v Jihočeském kraji, pomník kostky cukru, empírový zámek Dačice, Městské muzeum a galerie, kostel sv. Vavřince, Letecké muzeum Viléma Götha, kostel sv. Antonína Paduánského.
Obec Přehořov - nepřeberné možnosti rekreace, turistiky a sportu v Jihočeském kraji
Obec Přehořov se nachází 3,5 km jihovýchodně od Soběslavi v okrese Tábor v Jihočeském kraji.
Obec Mirkovice, obecní úřad, knihovna, sportovní hřiště, levné ubytování
Obec Mirkovice Jihočeský kraj, možnost levného ubytování, obecní úřad, knihovna, sportovní hřiště, pohostinství.
Město Suchdol nad Lužnicí v CHKO Třeboňsko s krásnou přírodou i řadou turistických tras
Město Suchdol nad Lužnicí je nevelká obec rozprostírající se v lokalitě CHKO Třeboňsko, která je známá svou ryzí přírodou, bohatými sportovními možnostmi i velmi dobrou občanskou vybaveností.
Město Vlachovo Březí s městskou památkovou zónou
Město Vlachovo Březí v Jihočeském kraji má spousty historických pamětihodností a krásnou přírodu, která je protkána řadou značených turistických i cyklistických tras.
Obec Pracejovice, vesnice s dětským i sportovním hřištěm a kulturním domem, okres Strakonice
Zajímavé pamětihodnosti společně s úchvatným výhledem do údolí řeky Otavy umožňuje Obec Pracejovice v okresu Strakonice. Obec je rodným místem významného politika Rudolfa Berana.
Historie a vznik obce Kraselov v podhůří Šumavy
V malebné krajině jižních Čech v okrese Strakonice najdete obec Kraselov, o jejímž vzniku a historii se více dozvíte na našich stránkách.
Krašlovice, obec v okrese Strakonice, krásná krajina, turistika
V malebné krajině jižních Čech najdeme malou obec Krašlovice, která láká turisty, cykloturisty i vodáky. Spousty zajímavostí a památek v okolí.
Obec České Velenice s česko-rakouským komunitním centrem FENIX i kulturním domem Beseda
Město České Velenice je malá obec rozprostírající se na území českého příhraničního regionu jižní Čechy. Obec je významná svou česko-rakouskou spoluprací, díky níž pořádá řadu kulturních akcí.
Město České Velenice
Krásná příroda v CHKO Šumava v malebné obci Zbytiny, turistika
Zachovalá krajina CHKO Šumava v obci Zbytiny, pohostinství, ubytování pro turisty, cyklotrasy a turistické stezky do krásných lesů a podmáčených luk.
Obec Hornosín s kaplí sv. Floriána, místní lidovou knihovnou i hospůdkou
Prázdninovou pohodu a klid typické jihočeské vesnice Vám poskytne obec Hornosín. Obec se zajímavou historií opředenou mnoha pověstmi, SDH a vlastní obecní samosprávou.
Obec Krašlovice - historie a současnost
Malou obec Krašlovice naleznete v okrese Strakonice v Jihočeském kraji, na levém břehu řeky Blanice. Je vzdálena necelé 4 km severozápadně od Vodňan.
Vesnice Zálší, obec v malebné chráněné krajině Borkovických blat v jižních Čechách
Obec Zálší je typická jihočeská vesnice nacházející se nedaleko města Tábor, významná především svými selskými domy, jež v současnosti patří ke kulturním památkám ČR.
Obec Sudoměřice u Tábora, vstupní brána do jihočeského kraje
Obec Sudoměřice u Tábora se nachází podél dálnice D3 jako vstupní brána do jihočeského kraje. Malebná krajina lesů a rybníků, cyklotrasy, přírodní a historické zajímavosti.
Obecní úřad Kraselov
Obecní úřad Kraselov poskytuje svým občanům v úředních hodinách a prostřednictvím internetu důležité informace o dění v obci a okolí.