Do oblasti energetických surovin patří především nerosty jako uhlí, ropa, zemní plyn a uran, z kterých se získává další energie pro účely vytápění, výroby elektrické energie a pohonných hmot. Jejich zpracování a další využití i formou polotovarů nachází uplatnění i v dalších odvětvích průmyslu jako chemický, strojírenský či stavební.

Výroba krovů z jehličnatého dřeva, kompletní krovy na míru
Společnost Zemědělské stavby Jihlava, a.s. se zabývá výrobou krovů z jehličnatého dřeva především ze smrku a jedle. Realizuje kompletní krovy na míru.
Dekorační látky a tkaniny pro čalouníky - originální bytový design
Dekorační látky pro čalouníky prodává velkoobchodní čalounická galanterie BS - textil s.r.o. z Jihlavy. Dodáváme různé tkaniny včetně kovového příslušenství pro originální bytový design.
BS-textil s.r.o.
Průmyslová sériová výroba nábytkových dílců a desek CNC formátováním
Komponenty pro výrobce nábytku dodává společnost VAREX CZECH, s.r.o. z Polné. Zaměřujeme se na průmyslovou sériovou výrobu dílců a desek CNC formátováním a jinými technologiemi.
Netkaná a technická rouna - nehořlavá, voděodolná a s tepelnou a zvukovou izolací
Společnost JILANA, a.s. z Jihlavy se specializuje na vývoj a výrobu netkaných a technických roun, které najdou využití při výrobě obuvi, nábytku nebo v průmyslu.
Dřevovýroba a pilařské práce - výroba dřevostaveb a prodej palivového dříví
Pila Rozsochatec s.r.o. z Havlíčkova Brodu zajišťuje dřevařské a pilařské práce, mezi její spektrum patří i výroba dřevostaveb a prodej palivového dříví.
Plošné materiály pro výrobu nábytku, které formátujeme na CNC strojích
Zpracováním plošných materiálů pro výrobu nábytku provádí na Vysočině společnost VAREX CZECH s.r.o. z Polné u Jihlavy. Pro CNC formátování využíváme moderní nářezové centrum Homag Holza.
Zpracování a prodej dřeva Moravské Budějovice – kvalitní služby pro širokou veřejnost
Pokud se chystáte k výstavbě pergoly a nevíte jaké stavební řezivo je na tento projekt potřeba zastavte se na pile v Moravských Budějovicích, kde vám rádi poradí a řezivo rovnou připraví.
Plastové obrubníky a hřeby pro neviditelné zakončení okrajů zámkové a zatravňovací dlažby
Plastové obrubníky v různých výškách pro zakončení okrajů zámkové a zatravňovací dlažby nebo oddělení zatravněných ploch včetně hřebů pro jejich ukotvení pořídíte na e-shopu andel.cz.
Anděl CZ, s.r.o.
Prodej volně sypaného palivového dřeva
Společnost Wood Rakušan vyrábí a prodává volně sypané palivové dříví z různých dřevin jako smrk, borovice, dub, buk v Třebíči a okolí.
Wood Rakušan Marek Rakušan
Sloupky pro nerezová zábradlí
Kvalitní příslušenství a komponenty, jako jsou například sloupky pro nerezová zábradlí, zakoupíte u výrobce zábradlí Andělcz, s.r.o.
Anděl CZ, s.r.o.
Hutní a železářské materiály – profily, jekly, úhelníky, plechy, trubky a příruby
Hutní a železářské materiály zakoupíte v okolí Jihlavy a Třebíče v prodejně TRADE LUKÁŠ s.r.o. Najdete u nás profily, jekly, úhelníky, plechy, trubky i příruby.
Pila Ostrov nad Oslavou, pořez kulatiny, prodej stavebního řeziva, prodej palivového dříví
Nabízíme pořez kulatiny, prodej palivového dříví a pilin, provádíme stavbu střech a specializujeme se na stavbu dřevěných konstrukcí.
Kompletní nerezová zábradlí – madla, šprušle, sloupky výplně – prodej přes e-shop
Veškeré díly pro stavbu kompletního nerezového zábradlí, jako jsou nerezová madla, šprušle, sloupky a výplně, a dokonce také koncovky či spojovací materiál, zakoupíte na e-shopu ANDĚL CZ, s.r.o.
Anděl CZ, s.r.o.
Kvalitní kovové nerezové zábradlí pro balkony, schodiště, lodžie a terasy
Kovové nerezové zábradlí vhodné pro balkony, schodiště, lodžie i terasy, které vyniká svou prvotřídní kvalitou vyrábí a po celé České republice dodává společnost JSW Bohemia s.r.o.
Polotovary pro snadnou montáž kovového a hliníkové zábradlí
Jsme společnost JSW Bohemia s.r.o. z Jihlavy, která dodává kvalitní polotovary, jako jsou madla, drážky, příruby a jiné nezbytné komponenty pro kovové a hliníkové zábradlí se snadnou montáží.
Velkoobchodní prodej hutního materiálu Vysočina
Společnost FERRUM s.r.o. poskytuje velkoobchodní prodej hutního materiálu, který nabízí v dobré kvalitě, široké škále a výhodné ceně. V sortimentu sežente plechy, ocelové tyče a profily a další.
FERRUM s.r.o. Hutní materiály
Specializovaný prodej barev Žďár nad Sázavou, fasádní omítky, ochranné  nátěry na dřevo i kov
Ve Žďáru nad Sázavou naleznete specializovaný prodej barev a široký sortiment nátěrových hmot od renomovaných výrobců z tuzemska i ze zahraničí.
Materiál pro kvalitní výrobu zábradlí z kovu a eloxovaného hliníku
Společnost JSW Bohemia s.r.o. z Jihlavy vyrábí a dodává kovové či eloxované hliníkové zábradlí z kvalitního materiálu. Své služby realizuje pro soukromé i občanské stavby z Vysočiny a okolí.
Protipožární poklopy REW 90 pro zátěžové prostory - metro  Vysočina
Protipožární poklopy s vysokou odolností a velkou únosností REW 90 pro zátěžové prostory - metro, nádraží chodníky od firmy ALFEKO s.r.o. na Vysočině
Prodej hoblovaného dřeva a řeziva - podlahová, palubková prkna
Výroba a prodej sušeného řeziva určeného pro truhlářskou a stavební činnost. Hoblování dřeva, hoblované řezivo, palubková prkna dodává WOOD RAKUŠAN.
Wood Rakušan Marek Rakušan
Dodávky průmyslových lepidel Žďár nad Sázavou, výroba průmyslových lepidel, disperzní lepidla
Nabízíme sortiment kvalitních produktů, které uspokojí potřeby výrobců v mnoha odvětvích průmyslu.
3D modely pro automotive, dřevěné a plastové formy pro prototypy - výroba
Výrobou 3D modelů pro automotive a dřevěných a plastových forem pro prototypy se v okolí Vysočiny zabývá společnost Plastpol, s.r.o. z Nové Vsi u Nového Města na Moravě.
Formy pro automobilový průmysl – výroba podle negativů a modelů
Formy pro automobilový průmysl dodává společnost Plastpol, s.r.o. z Nové Vsi u Nového Města na Moravě. Jejich výrobu provádíme podle negativů nebo konkrétních modelů.
Výroba nábytkových dílců a deskových materiálů Humpolec, laminátové desky, dýhované desky
Výroba nábytkových dílců a deskových materiálů na bázi dřeva Humpolec, laminátové desky, dýhované desky, stavební desky, dřevotřískové desky, výkup dřevní hmoty, jehličnaté řezivo.
Malířské, fasádní a průmyslové barvy Žďár nad Sázavou, tónovací centrum, nátěrové hmoty
Malířské, fasádní a průmyslové barvy Žďár nad Sázavou, tónovací centrum, nátěrové hmoty, barvy na dřevo, barvy na kov, barvy na beton, penetrace, protiplísňové přípravky, bezbarvé, lazurovací laky.