Řemeslo patří k nepostradatelné výrobní činnosti a manuální dovednosti prováděné především ručně, ale také s pomocí strojů a specializovaných nástrojů a pomůcek. Patří sem nejen lidová řemesla, ale i řemesla jako kovářství, krejčovství, zámečnictví, truhlářství, hodinářství, řeznictví, pekařství, zednictví, klempířství, malířství a další řemesla.

Položení obrubníků, kladení betonových dlaždic, zámkové dlažby a další zemní práce
Hledáte-li společnost, která by se Vám postarala o položení obrubníků a pokládku zámkové dlažby či betonových dlaždic, můžete se obrátit na Eltom s.r.o. z Ostravy, zaměřující se na veškeré zemní práce
Eltom, s.r.o.
Řezání, dělení profilů, trubek, svitků a plošného materiálu laserem i pilou
Potřebujete-li rozřezat či rozdělit plošný materiál, profily, trubky nebo svitky, můžete se obrátit na společnost KOVONA SYSTEM, a.s. z Českého Těšína, která je jednou z nejstabilnějších firem v ČR.
KOVONA SYSTEM, a.s.
Montáž, výměna podlahového vytápění, radiátorů, topení a teplovodních kotlů - rodinné domy i komerční objekty
Firma Revize tlakových zařízení s.r.o. z Ostravy realizuje montáž podlahového vytápění, radiátorů, topení a teplovodních kotlů. Kvalitní práci provádíme v rodinných domech i v průmyslových objektech.
Revize tlakových zařízení s.r.o. Milan Hoch
Výroba schodiště, schodů se schodnicí, sedlové schody, schodišťová madla
Nejen výrobou nábytku na míru, ale také výrobou schodišť se zabývá Truhlářství a sklenářství Hranol v Ostravě. Díky moderními typu výroby dokáží splnit ty nejnáročnější požadavky na design a kvalitu.
Truhlářství a sklenářství Hranol Martin Vaněk
Precizní omítky s nadčasovým designem vhodné i pro alergiky
Firma De.Mann realizuje sádrové hladké gletované omítky, které vytvoří velmi rovný a hladký povrch bez bublin, prasklin nebo fleků. Práce provádíme v Ostravě, Olomouci, Zlíně a okolí.
De.Mann Group s.r.o.
Zpracování nerezi, oceli a barevných kovů - zakázková výroba
Společnost Roman Mička, se sídlem v Opavě Zlatníkách se specializuje na zakázkovou výrobu a zpracování kovů, především nerezi, oceli a barevných kovů.
Roman Mička Umělecké zámečnictví Opava
Komplexní služby kamenictví na míru - zajistíme vše od návrhu, až po realizaci a montáž
BETON. A KAMEN. AUG-FRED je opavská firma, která se zabývá výrobou a zpracováním přírodního i umělého kamene. Poskytneme komplexní služby kamenictví, zajistíme vše od návrhu, až po realizaci a montáž.
BETON. A KAMEN. AUG-FRED Schlischka & Wollný
Řezání vodním paprskem je vhodná metoda pro obrábění materiálů jako je ocel, guma, dlažba
Technologie řezání vodním paprskem je moderní, ekologická metoda obrábění jakýchkoliv materiálů, které nejsou náchylné na poškození vodou. Řezání vodou zajistí společnost TALPA-RPF, s.r.o. v Ostravě.
TALPA - RPF, s.r.o.
Řezání nerezových výpalků vodním paprskem přenechejte profesionálům
Řezání nerezových výpalků vodním paprskem přenechejte společnosti AK 1324 s.r.o. ze Studénky. Specializují se více než 20let na řezání vodním paprskem a pálení plazmou na nejmodernějších strojích.
AK 1324, s.r.o. nerez ocel
Veškeré kominické práce - výroba, čištění a montáž komínů
ZAMZE - spol. s r.o. je klempířská firma která se zabývá výrobou a montáži komínů. Nabízíme veškeré kominické práce po celém území naší republiky.
ZAMZE - spol. s r.o. KOMÍNY OPAVA
Povrchové úpravy – mokré i suché tryskání kovů – možnost tryskání i nadrozměrných kusů
Specialistou na mokré i suché tryskání kovů a na celkové povrchové úpravy je společnost Lason CZ se sídlem v Ostravě, ale působí v celém Moravskoslezském kraji.
Lason CZ s.r.o.
Profesionální kanalizace - montáž, úpravy terénu, projekční práce
Montáž, úpravy terénu, projekční práce a kompletní profesionální služby v oblasti kanalizací zajišťuje společnost HYDROSPOR spol. s.r.o., která působí kromě Ostravy, například i v okolí Staré Bělé.
HYDROSPOR spol. s r.o.
Zemní a výkopové práce - veškeré terénní úpravy s moderní a výkonnou technikou
Společnost Černohorský s.r.o. provádí zemní a výkopové práce v celém moravskoslezském kraji, především pak také v Ostravě a Frýdku - Místku. S naši výkonnou technikou nabízíme veškeré terénní úpravy.
ČERNOHORSKÝ s.r.o. Jeřábnické a zemní práce Opava
Elektromontážní a zemní práce, veřejné osvětlení Ostrava
Elektromontážní práce v Ostravě a v celém Moravskoslezském kraji provádí firma ELTOM, s.r.o., včetně projekce, spolehlivě, kvalitně, odborně a profesionálně.
Eltom, s.r.o.
Kyslíko-palivový hořák uspoří plyn i čas, a tím vaše finance
Kyslíko-palivové hořáky mají nespočet výhod, především ušetří nejen čas ale díky výhřevnosti i úsporu spotřeby plynu. Kyslíko-palivové hořáky dodává firma Pires s.r.o. se sídlem v Třinci.
PIRES s.r.o.
Opravy a renovace hrobů - profesionální rekonstrukce a obnova starších hrobů
BETON. A KAMEN. AUG-FRED je kamenictví, které Vám poskytne opravu hrobů v celém Moravskoslezském kraji, převážně v Opavě a Ostravě. Jsme odborníci na zpracování přírodního i umělého kamene.
BETON. A KAMEN. AUG-FRED Schlischka & Wollný
Ohraňování, ohýbání plechů, tvarových výpalků moderními stroji a zkušeným týmem
Společnost MSC MetPro a.s. se zabývá ohraňováním a ohýbáním plechů, tvarových výpalků. K ohýbání velkých a těžkých dílů využíváme ohraňovací lis. Klademe velký důraz na kvalitu a termíny dodání.
MSC MetPro a.s. Zpracování plechů a výpalků
Vložkování a frézování komínu - komínové vložky, veškeré komínové práce
ZAMZE - spol. s r.o. je klempířská firma, se specializací na vložkování a frézování komínu. Nabízíme komínové vložky a veškeré kominické práce v okolí Krnova a Hlučína.
ZAMZE - spol. s r.o. KOMÍNY OPAVA
Řezání vodním paprskem - zpracování oceli, kamene, skla i plastu
Řezání vysokostlakým vodním paprskem Vám nabízí naše firma Roman Mička se sídlem v Opavě, která se zabývá řezáním oceli, kamene, skla i plastu.
Roman Mička Umělecké zámečnictví Opava
Řezání železobetonu stěnovou pilou pro dodatečné vyřezání otvorů
Potřebujete-li dodatečně vyřezat otvor pro dveře, okna nebo rozvody, tak vám tyto speciální práce zajistí firma DAGETT 66, s.r.o., která provádí řezání železobetonu stěnovou pilou.
DAGETT 66, s.r.o.
Rozvody elektroinstalací v rodinných domech a bytech – komplexní a profesionální elektrikářské práce
Na rozvody elektroinstalací v rodinných domech a bytech a komplexní elektrikářské práce se zaměřuje společnost ADAMEC - ADRO s.r.o. působící nejen v okolí Opavy a Ostravy.
ADAMEC - ADRO s.r.o. Adamec Lukáš
Svařování hliníku, zakružování, ohýbání hliníkových profilů ohýbačkou plechů
Svařování, zakružování i ohýbání hliníkových profilů ohýbačkou plechů zajišťuje společnost HaP Polykarbonáty v Ostravě, která se specializuje na hliník a práci s ním.
H&P Polykarbonáty
Svěřte se zkušenému týmu s vodoinstalačními prácemi, rozvody vody a kanalizací
Spolehlivá a kvalitní firma, která se zabývá vodoinstalacemi, přípojkami, rozvody vody a kanalizací ve Frýdku-Místku je společnost Roman Lupík. Ohledně instalačních prací se obraťte na nás.
Dotace Roman Lupík
Vyřezání otvoru do panelu, řezání a vrtání betonu od profesionálů – precizně i s úklidem
Řezání a vrtání betonu, vyřezávání otvoru do panelu od profesionálů společnosti ARBE s.r.o. se sídlem v Ostravě, ale působí po celém Moravskoslezském kraji, v okolí Frýdku-Místku, Orlové, Karviné.
ARBE Vrtání betonu Ostrava
Dřevěné obklady na stěnu i na strop vhodné do interiérů i exteriérů. kryty na radiátory
Výrobou a montáží dřevěných obkladů na stěny a stropy, kryty na radiátory, obklady ze dřeva vhodné do interiérů i exteriérů, se zabývá společnost Truhlářství a sklenářství Hranol v Ostravě.
Truhlářství a sklenářství Hranol Martin Vaněk