Řemeslo patří k nepostradatelné výrobní činnosti a manuální dovednosti prováděné především ručně, ale také s pomocí strojů a specializovaných nástrojů a pomůcek. Patří sem nejen lidová řemesla, ale i řemesla jako kovářství, krejčovství, zámečnictví, truhlářství, hodinářství, řeznictví, pekařství, zednictví, klempířství, malířství a další řemesla.

Potisk a dekorování kovů pomocí sublimace - Decoral systém
Decoral systém - jedinečná technologie pro designově náročný vzhled. Jedná se o potisk a dekorování kovů pomocí sublimace, které Vám zajistí firma ASTOM TRADE s.r.o. se sídlem v Brně.
ASTOM TRADE s.r.o.
Nouzové otevírání bytů, aut a zabouchnutých dveří nonstop, Brno, Vyškov a okolí
Nouzové otevírání bytů, aut a zabouchnutých dveří nonstop, Brno, Vyškov a okolí
Komplexní podlahový servis pro stavební firmy a developery
Společnost LGI podlahy s.r.o., sídlící v Brně, zajistí pro stavební firmy i developery kompletní podlahový servis rychle, kvalitně a spolehlivě.
Kovové formy, výroba slévárenských modelů Brno, Jihomoravský kraj
Kovové formy, výroba slévárenských modelů a jejich opracování, dodávka strojních dílů za příznivou cenu od firmy USOB s.r.o. v Brně.
Povrchové úpravy kovů, žárové nástřiky pro antikorozní ochranu kovů
Povrchové úpravy kovů, metalizaci, žárové nástřiky pro antikorozní ochranu kovů, broušení, tryskání, ochranu kovů proti okolním vlivů zajišťuje společnost ALONISSO s.r.o., Brno.
Zemní a výkopové práce, strojní i ruční výkopy, demolice
Zemní a výkopové práce, hloubení základů, bazénů, rýh pro inženýrské sítě, terénní úpravy, strojní i ruční výkopy, demolice realizuje Jakub Daniel, Hodonín.
Vodoinstalace, rekonstrukce koupelen, výměna ohřívače vody, montáž a realizace
Vodoinstalace, rekonstrukce koupelen, výměnu ohřívačů vody, montáž systémů vody a kanalizace do bytových objektů, do komerčních a průmyslových prostor, zajistí HUK instalace s.r.o., z Brna.
HUK instalace s.r.o.
Řezání podlah, řezání komunikací a zpevněných ploch spárovou pilou.
Řezání podlah, řezání komunikací a zpevněných ploch spárovou pilou se specializuje firma BBG-BENDA, s.r.o. z Brna. Řezačky spár diamantovým řezným kotoučem.
BBG-BENDA, s.r.o.
Nejmodernější technologie pro rychlou rekonstrukci potrubí
Rychlou a levnou rekonstrukci stávajícího a nevyhovujícího potrubí pro Vás díky nejmodernější technologii zajistí společnost Flow Jet s.r.o. sídlící v Brně.
Sanace území a objektů obsahujících azbest a sanace ekologických zátěží
Společnosti SUEZ Využití zdrojů a.s. nabízí sanace území a objektů obsahujících azbest a sanace ekologických zátěží pro veřejný i soukromí sektor od vyřízení legislativních kroků po odstranění odpadu.
Letecké snímkování a následné propojení s geodetickými plány - geodetické práce v Brně
Brněnská firma ADITIS s.r.o. se zabývá správou datových skladů, digitalizací dokumentace, zaměřením rozvodů inženýrských sítí, kompletní poradenskou činností v oboru geodézie a katastru nemovitostí.
ADITIS s.r.o. Geodetické práce Brno
Bezpečnostní skla, montáž výloh, skleněných obkladů, prosklených přístřešků
Bezpečnostní skla do interiérů a exteriérů, montáž výloh, skleněných obkladů, prosklených přístřešků, zábradlí, stěn realizuje společnost ATLAS INVEST, spol. s r.o., Brno.
Geodetické a zeměměřičské práce, vyhotovení geometrických plánů, Brno
Geodetické a zeměměřičské práce, vyhotovení geometrických plánů při prodeji pozemků, zápisu dostavěné budovy do katastru a ke kolaudaci provádí společnost Ing. Pavel Tuček – GEOkomplex, Brno.
Geodézie, vytyčování pozemků, staveb, projektování pozemkových úprav, Brno
Geodézie, zeměměřičské práce, vytyčování pozemků, staveb, inženýrských sítí, projektování pozemkových úprav zajišťuje společnost Ing. Pavel Tuček – GEOkomplex, Brno – Tuřany.
Poradenství v oblasti zápisu nemovitostí na katastru, geodetické služby, Brno
Poradenství v oblasti zápisu nemovitostí na katastru, zaměření pozemků a budov, vyhotovení geometrického plánu a kompletní geodetické služby poskytuje společnost Ing. Pavel Tuček – GEOkomplex, Brno.
Údržba, servis a montáž klimatizací a vzduchotechniky jižní Morava
Společnost Energy Control s.r.o. z Brna působí po celé Moravě a zajistí Vám kvalitní údržbu a servis klimatizace, vzduchotechniky, výměnu vzduchových filtrů i revizi požárních klapek.
Práce ve výškách, výškové práce, malby, nátěry ve výškách
Výškové práce, práce ve výškách, malby a nátěry, čištění, umývání, vysokotlaké čištění ocelových konstrukcí, mytí světlíků, montáž billboardů Brno.
GA-SYSTÉM - celohliníkové světlíky, výroba na CNC strojích
GA-SYSTÉM a DOSTING - celohliníkové světlíky, různé typy střešních světlíků, odborná a rychlá montáž, výroba na CNC strojích od firmy DOSTING, spol. s r.o. v Brně.
Podlahářské práce - vinylové plovoucí a PVC podlahy
zajištění odborných podlahářských prací, položení plovoucích a vinylových podlah, PVC i koberců a další poskytuje v Kuřimi firma KB komplet servis, s.r.o.
Pokládka podlah, podlahářské práce, laminátové podlahy
koberce, PVC, přírodní linoleum, plovoucí, laminátové, vinylové podlahy, pokládka, obvodové a přechodové lišty, montáž podlahových krytin zajistí v oblasti Brna KB komplet servis, s.r.o.
Sekání nápisů do kamene, kamenické práce, výroba nových pomníků
Sekání nápisů do kamene, opravy starých nápisů, zlacené i stříbřené písmo,urny z kamene, výroba pomníků a uren, pamětní desky, nové nápisy zajistí Jaroslav Zavřel
Kamenictví, kamenické služby- výroba a renovace pomníků
Výroba a renovace nových i stávajících pomníků a zákrytových desek, různé kamenické služby zajistí na Brněnsku Kamenosochařství Sedlák
Kamenosochařství Brno Radim Sedlák
Dodávka a montáž rozvodů plynu, plynovodů, plynoinstalace
O nové rozvody plynu jak v rodinných domech, tak i v bytech, dále i v průmyslových a komerčních objektech se Vám postará firma HUK instalace s.r.o., z Brna.
HUK instalace s.r.o.
Průmyslové podlahy, rozebíratelný podlahový systém, zátěžové podlahové panely - oprava, prodej a montáž
Průmyslové podlahy,rozebíratelný podlahový systém, zátěžové podlahové panely, prodej, montáž, pokládky i opravy podlah od firmy PODLAHY Liška, s.r.o. , z Brna.
PODLAHY Liška, s.r.o.
Geologické služby, měřičské, kontrolní práce, měření a průzkumy, Brno
Geologické služby, měřičské a kontrolní práce, měření a průzkum plání a vrstev budoucích cest a silnic a další provádí firma HIG geologická služba, spol. s r.o., z Brna.