Řemeslo patří k nepostradatelné výrobní činnosti a manuální dovednosti prováděné především ručně, ale také s pomocí strojů a specializovaných nástrojů a pomůcek. Patří sem nejen lidová řemesla, ale i řemesla jako kovářství, krejčovství, zámečnictví, truhlářství, hodinářství, řeznictví, pekařství, zednictví, klempířství, malířství a další řemesla.

Řezání betonu, železobetonu, konstrukcí, řezání panelů diamantem, kvalitní práce
Řezání panelů diamantem, řezání betonu, železobetonu, konstrukcí, jádrové vrtání betonu diamantovými nástroji to vše provádí firma BBG-BENDA s.r.o., z Brna.
BBG-BENDA, s.r.o.
Upínací a uchopovací technika, upínače nástrojů - výroba, velkoobchod a servis
Specialista na upínací a uchopovací techniku firma Schunk Intec s.r.o. Brno zajišťuje výrobu, velkoobchod i servis upínačů nástrojů a dodávku systémů a technologií pro obrábění.
Jádrové vrtání betonu, železobetonu diamantovým nástrojem, řezací technikou Brno
Jádrové vrtání betonu a železobetonu diamatovým nástrojem. Vytváření prostupů pro rozvody, otvory pro kotvení a vývrty pro zkoušky pevnosti provádí firma BBG-BENDA, s.r.o., z Brna.
BBG-BENDA, s.r.o.
Hydrogeologické posudky a průzkumy, ekologie, hodnocení vlivu staveb, ekologické audity
Kompletní služby v oblasti ekologie, hydrogeologie a vodního hospodářství poskytuje společnost ENVI-AQUA, s.r.o. z Brna. Provádíme preventivní a kontrolní opatření včetně realizací.
Zdrsňování povrchu chodníku v živočišné výrobě – kravíny, vepříny, stáje
Vyšší protiskluzovost povrchů chodníků zajistí společnost Blatrysk z Brna. Zdrsnění povrchu pomocí bezprašného tryskání je ideální volbou v živočišné výrobě, jako jsou kravíny, vepříny či stáje.
Geodetické a zeměměřičské práce, vytyčování hranic pozemků, geometrické plány, Brno
Zaměření pozemků a další geodetické úkony provádí společnost s bohatými zkušenostmi Ing. Pavel Tuček z Brna Tuřany. Zajistíme veškeré pozemkové práce, inženýrské sítě i podklady pro projektanty.
Nerezové, ocelové zábradlí, schodiště na zakázku, výplně, realizace, montáž, Brno
Výrobu, montáž zábradlí a schodiští na zakázku, prodej výplní, povrchovou úpravu nerezového zábradlí, ocelového zábradlí provádí firma RS evostyl s.r.o., se sídlem Brně.
Lokální odstranění zaolejování – sanace olejových skvrn okolo strojů
Lokálním odstraněním zaolejovaní a sanací olejových skvrn okolo strojů bez přerušení provozu se zabývá společnost Blatrysk, specialista na mechanickou úpravu všech typů vodorovných povrchů.
Řezání panelů diamantem. Vaše rekonstrukce bytu či domu - nové otvory do stěny.
Řezání panelů diamantem zaručuje rovný a čistý řez. Nové otvory do stěny od firmy BBG-BENDA, s.r.o., Brno jsou bezkonkurenční. Ani železobeton je nezastaví.
BBG-BENDA, s.r.o.
Čištění kanalizace Brno a okolí, spolehlivé revize kanalizace kamerou, moderní technologie
Spolehlivé vyčištění kanalizace zajišťuje společnost Kanalizace Kukačka sídlící v Brně v části Staré Brno. Čištění odpadů provádíme tlakovým vozem i frézovací technikou.
Rychlé opravy prasklin a trhlin průmyslových podlah bez přerušení provozu
Na opravy prasklin a trhlin polymetylmetakrylátových litých průmyslových podlah (PMMA) při nízkých teplotách se specializuje společnost Blatrysk s.r.o. z Brna.
Průmyslové podlahy – pokládka, renovace, opravy, srovnávání nerovných povrchů
Na pokládku, renovace, opravy a srovnávání nerovných povrchů průmyslových podlah se zaměřuje společnost Blatrysk, s.r.o. z Brna. Systém OPEN FLOOR zajišťuje rychlost a kvalitu za nízkou cenu.
Laserové skenování mostních  konstrukcí a inženýrských staveb - inženýrská geodezie
Brněnská firma ADITIS s.r.o. poskytuje služby v oblasti laserového skenování mostních konstrukcí a inženýrských staveb. Tvorba 2D a 3D map, pasportů a inženýrská geodezie.
ADITIS s.r.o. Geodetické práce Brno
Strojní obrábění odlitků, CNC obrábění, dodávky odlitků, opracování
Hledáte-li společnost z Brna, zabývající se CNC obráběním, pak oslovte firmu USOB s.r.o. v Brně - Zajistí vám strojní obrábění odlitků, dodávky odlitků a opracování.
Klasické, CNC, strojní obrábění, odlitky -  dodávka, prodej
Klasické i CNC obrábění a výrobu odlitků vám zajistí společnost USOB s.r.o. z Brna.
Geodetické práce Brno - zaměření geografických informačních systému a projekční činnost
Brněnská firma ADITIS s.r.o. se zabývá zaměřením staveb, pozemků a poskytuje komplexní služby v oboru geodézie, vytyčovací práce, projekční činnost a inženýrské sítě.
ADITIS s.r.o. Geodetické práce Brno
Rekonstrukce, revitalizace podlah a podlahových krytin – poradenství, realizace
Na rekonstrukce a revitalizace podlah a podlahových krytin, včetně poradenství v oblasti pokládky podlah se zaměřuje společnost LGI podlahy s.r.o. z Brna.
Kovovýroba, zámečnictví, nerez, výroba, montáž schodišť, zábradlí
Kovovýroba, zámečnictví,na montáže schodišť i zábradlí se specializuje firma RS evostyl s.r.o, která má sídlo v Brně. Kvalitní výrobky za dostupnou cenu.
Zasklívání lodžií a balkonů, rámový i bezrámový systém, zaměření
Zasklívání lodžií, balkonů, zimních zahrad rámovými i bezrámovými systémy, s bezpečnostními a izolačními skly se zaměřením zdarma realizuje CABAL Moravia s.r.o., Brno.
CABAL Moravia s.r.o. Zasklívání lodžií, balkónů Brno
Zámečnická výroba, moderní zámečnictví -  výroba kovových výrobků na zakázku
Zámečnická výroba, moderní zámečnictví - výroba kovových výrobků na zakázku, brány, ploty, pergoly, schránky od firmy RS evostyl s.r.o. v Brně.
Decoral System - povrchové úpravy hliníku, dekorování kovových předmětů
Povrchové úpravy hliníku, dekorování kovových předmětů pomocí Decoral System zajistí v prvotřídní kvalitně firma ASTOM TRADE s.r.o.
ASTOM TRADE s.r.o.
Odlakování za studena, odstranění nátěrů pomocí chemie
Odstraňování nátěrů pomocí chemie, odlakování za studena, tryskání, pískování, povrchové úpravy a další technologii zajistí firma ASTOM TRADE s.r.o.
ASTOM TRADE s.r.o.
Podlahy, podlahové systémy – odborné poradenství pro architekty a stavební firmy
Odborné poradenství pro architekty a stavební firmy ohledně návrhů, výběru i pokládky podlah a podlahových systémů zajistí v okolí Brna společnost LGI podlahy s.r.o.
Laserové řezání plechu, řezání dílů z konstrukční oceli, nerezy
Laserové řezání plechu, výroba komponentů a řezání dílů z konstrukční oceli metodou High Speed, nerezy, žárového zinku provádí společnost Technologické centrum a.s., Brno.
Výroba kovových forem pro voskové modely dle Vašich požadavků
Dle Vašich požadavků firma USOB s.r.o., Brno zpracuje konstrukční návrh a vyrobí kovovou formu pro voskové modely ve špičkově vybavené nástrojárně. Vyrábí formy pro všechna odvětví průmyslu.