Státní správa je součástí správy veřejné a patří sem ministerstva, český statistický úřad, nejvyšší kontrolní úřad, úřad na ochranu hospodářské soutěže, dále úřady práce, živnostenské, školské, stavební, sociálního zabezpečení.Samospráva je rovněž veřejná správa, ale není řízená státem a patří sem města, obce a kraje.

Město Ledvice  - poklidné město v oblasti Krušných hor a Podkrušnohoří
Město Ledvice se nachází v okrese Teplice, v ústeckém kraji v oblasti Krušných hor a Podkrušnohoří v nadmořské výšce 204m. První písemná zmínka o Ledvicích pochází již z roku 1209.
Městský úřad Budyně nad Ohří - městská památková zóna na pravém břehu řeky Ohře
Máte rádi historii a zajímáte se o ni? Město Budyně nad Ohří se pyšní nejstarší písemnou zprávou již z roku 1173.
Obec Velké Březno, malebná oblast CHKO České středohoří se státním zámkem i pivovarem
Východně od okresního města Ústí nad Labem se nachází malá obec Velké Březno. V obci se nachází známá cyklotrasa Labská stezka i několik dalších turistických tras.
Obec Horní Habartice, vesnice v CHKO České středohoří s hřištěm i turistickými trasami
Obec Horní Habartice je malá vesnice s dlouhou historií, kostelem sv. Jana Křtitele, knihovnou i mateřskou školou. Ideální místo pro milovníky turistiky a dalších sportovních aktivit.
Město Lom, vyhledávaná lokalita pro stavbu rodinných domů s mnoha kulturními památkami
Na hranicích okresů Most a Teplice leží malebné město Lom, jehož historie je úzce spojena s těžbou hnědého uhlí. Obec je významná svými kulturními památkami a pamětihodnostmi.
Obec Stebno s kaplí i významným kostelem sv. Šimona a Judy, státem chráněnou kulturní památkou
Obec Stebno je malá vesnice rozprostírající se na náhorní planině Českého středohoří jen pár kilometrů od okresního města Ústí nad Labem. Ideální místo pro milovníky procházek a klidu.
Obec Černčice na Lounsku s památným stromem i kostelem, součást mikroregionu Perucko
Obec Černčice je malá vesnice na Lounsku s významnou dominantou v podobě kostela sv. Vavřince pocházejícího ze 12. století. V obci funguje řada spolků i kulturních a sportovních klubů.
Obec Píšťany, okres Litoměřice, turistika, vodní sporty, windsurfing
Obec Píšťany v okrese Litoměřice, v CHKO České Středohoří, turistika, cyklotrasy, vodní sporty, windsurfing a rekreace u Žernoseckého jezera.
Město Chřibská, České Švýcarsko, přírodní a historické zajímavosti
Město Chřibská leží v CHKO Lužické hory a na okraji NP Českého Švýcarska. Je zde spousta zajímavostí jako lesní divadlo, muzeum Tadeáše Haenkeho, kostel, radnice či mlýn na koření.
Obec Liběšice v okrese Louny, vesnice v mikroregionu Žatecko
Obec Liběšice, vesnice v Přírodním parku Džbán, v mikroregionu Žatecko s bohatým společenským životem, historickými památkami a turistickými trasami.
Obec Lovečkovice – kulturní a společenské akce
Bohatým společenským životem žije díky mnoha kulturním akcím Obec Lovečkovice na Litoměřicku, která pořádá plesy, divadla, besedy a akce pro děti.
Horní Jiřetín, bohatý kulturní i sportovní život, památky a turistika
Horní Jiřetín, město na úpatí Krušných hor v okrese Most s bohatým společensko-kulturním i sportovním životem, historickými památkami a turistickými stezkami.
Město Horní Jiřetín
Obec Smolnice na Lounsku, s památnou lípou a barokním kostelem s románskou věží
Obec Smolnice je vesnice nacházející se nedaleko města Louny a místo s důležitým historickým významem. V obci se nachází řada památek, jsou to Wiehlova vila, kaple na návsi či kamenný kříž.
Obec Lovečkovice, turistická oblast na Litoměřicku, České středohoří
Obec Lovečkovice je turistická oblast na Litoměřicku, která se nachází uprostřed CHKO České středohoří. Nad obcí z krajiny vystupuje druhá nejvyšší hora oblasti zvaná Sedlo.
Město Horní Jiřetín, místo s Mariánskou poutní tradicí a zámkem Jezeří
Město Horní Jiřetín a jeho části je nachází v Podkrušnohoří. Je to místo s Mariánskou poutní tradicí, zámkem Jezeří, kostelem a dalšími architektonickými památkami.
Město Horní Jiřetín
Želkovice, obec v okrese Louny, s chráněnou kulturní památkou, Kostelem svatých Petra a Pavla
Želkovice, malebná vesnice ležící jen pár kilometrů od města Louny, významná svou chráněnou kulturní památkou České republiky, rotundou sv. Petra a Pavla ze 13. století.
Kostomlaty pod Řípem leží v Ústeckém kraji v okrese Litoměřice
Obec Kostomlaty pod Řípem se nachází v Ústeckém kraji v okrese Litoměřice, v nížinné oblasti Polabí nedaleko hory Říp. Obec je členem mikroregionu Podřípsko.
Obec Lovečkovice,  vesnice v Českém středohoří, chráněné krajinné oblasti
Obec Lovečkovice, spolu s přidruženými obcemi, se nachází v Ústeckém kraji v okrese Litoměřice, na území chráněné krajinné oblasti České středohoří. V obcích naleznete zajímavé historické památky.
Obec Rokle, Hradec, Želina, Nová Víska, Krásný Dvoreček na Chomutovsku
Obec Rokle a její části Hradec, Želina, Nová Víska, Krásný Dvoreček nalezneme v okrese Chomutov, jihovýchodním směrem od města Kadaň, na levém břehu řeky Ohře.
Obec Janská, v okrese Děčín, turistika, přírodní a historické památky
Obec Janská, v Ústeckém kraji v okrese Děčín, je turisticky vyhledávanou vesnicí pro historické památky jako podzemní továrny a koncentrační tábor, ale i pro významná přírodní chráněná území.
Obec Všestudy se zříceninou kostela svatého Michaela archanděla ze 14. století
Zříceninu kostela svatého Michaela archanděla ze čtrnáctého století či kříž z 18. století naleznete v obci Všestudy na Chomutovsku.
Obec Želkovice s novorománským kostelem s rotundou v Českém středohoří
Novorománský kostel svatého Petra a Pavla se zachovalou rotundou a sochu svatého Josefa můžete navštívit v malebné obci Želkovice v Českém středohoří.
Staňte se členy OHK Most
Cílem úřadu OHK Most je poskytovat profesionální informační servis a sdružovat podnikatele.