Krajské, městské a obecní úřady zastávají důležitou funkci pro danou oblast, která spočívá v podávání informací obyvatelům, plnění úkolů uložených radou či zastupitelstvem, pomáhání výborům a komisím, udržování pořádku a podobně. Součástí těchto úřadů jsou i další odbory a organizační složky, například Městská policie, knihovna či Požární ochrana.

Obec Rudná na Svitavsku, turistická a rekreační oblast mikroregionu Brněnec
Obec Rudná, malá vesnička na Svitavsku, jež je součástí mikroregionu Brněnec. Ideální místo pro milovníky panenské přírody a venkovského klidu v Pardubickém kraji.
Moravská Třebová, město nabízející bohatý kulturní i sportovní život, okres Svitavy
Obdivuhodné město Moravská Třebová, jež si získá srdce nejednoho turisty svou bohatou historií, kulturním i sportovním životem. Město, které nezná nudu a dokáže potěšit všechny Vaše smysly.
Zámek Moravská Třebová, významná renesanční památka z 13. století s bohatou nabídkou expozic
Zámek Moravská Třebová patří k nejvýznamnějším památkám ve střední Evropě. Poznejte životní styl tehdejší doby a pronikněte do zákoutí mučírny či tajemství elixíru života.
Město Moravská Třebová, centrum Moravskotřebovska a Jevíčska, regionu s malebnou krajinou
Moravská Třebová, menší město ležící na pomezí Čech a Moravy, které nabízí široké spektrum šancí pro osobní rozvoj, potěšení všech smyslů, ale i příležitostí pro sport, turistiku a ekonomický rozvoj.
Obec Študlov, Pardubický kraj, okres Svitavy, Českomoravská vrchovina
Obec Študlov leží v Pardubickém kraji v okrese Svitavy, na hranici s krajem Jihomoravským. Krásná oblast na okraji Českomoravské vrchoviny s historickými památkami v okolí.
Obec Vortová leží v Pardubickém kraji v okrese Chrudim, člen Mikroregionu Hlinsko
Obec Vortová se nalézá v Pardubickém kraji v okrese Chrudim a je členem Sdružení obcí mikroregionu Hlinecko. Díky přírodním a historickým krásám je obec velmi zajímavá pro turisty.
Obec Jedlová, okres Svitavy, základní škola, zdravotní středisko, památky i turistika
Obec Jedlová, nacházející se v okrese Svitavy, je zajímavá nejen svými kulturními a historickými památkami, ale i turistikou v krásné přírodě.
Obec Jedlová