Krajské, městské a obecní úřady zastávají důležitou funkci pro danou oblast, která spočívá v podávání informací obyvatelům, plnění úkolů uložených radou či zastupitelstvem, pomáhání výborům a komisím, udržování pořádku a podobně. Součástí těchto úřadů jsou i další odbory a organizační složky, například Městská policie, knihovna či Požární ochrana.

Obec Smidary, rodiště spisovatele Jiřího Šotoly a MUDr. Babáka, zakladatele VŠ v Brně
Na soutoku řeky Cidliny a Javorky se nalézá malá obec Smidary patřící do okresu Hradec Králové. Vesnice je významná svou řadou historických památek i bohatým společenským životem.
Velký Vřešťov na Královédvorsku, ráj pro rybáře, turisty, autokemp
Městys Velký Vřešťov na Královédvorsku je rájem pro rybáře u Velkovřešťovského rybníku s autokempem, turistické a historické zajímavosti, krásná příroda.
Vesnice Kunčice na Královéhradecku s blízkým zámkem Hrádek u Nechanic a hustými lesy
Vesnici s několika rybníky a kouzelnou krajinou naleznete v okolí malé obce Kunčice u krajského města Hradec Králové. Obec s centrem volného času, prodejnou, hostincem i fotbalovým hřištěm.
Lodín, vesnice na Královéhradecku, oblíbená turistická oblast s kempem a koupalištěm
Navštivte jednu z nejstarších vesnic v České republice a poznejte krásy obce Lodín s několika rozlehlými rybníky, kempem, ale také okolními hrady a zámky. Ideální místo pro všechny věkové kategorie.
Obec Osice, rodiště Františka Škroupa, skladatele národní hymny
Obec Osice v okrese Hradec Králové je rodiště českého skladatele národní hymny Františka Škroupa, k jeho památce je zde zbudována pamětní síň a pomník.
Obec Úbislavice - vesnice bohatá na lidovou architekturu
Obec Úbislavice se nachází v Královéhradeckém kraji, zhruba 5 km jihozápadně od Nové Paky, naleznete zde dřevěné chalupy nebo roubené domky.
Město Jičín, CHKO Český ráj, turistika, rekreace, památková rezervace
Město Jičín v Královohradeckém kraji je jako brána do Českého ráje, ideální místo pro turistiku, rekreaci, poznání městské památkové rezervace, historických objektů.
Obec Lejšovka, pořádání volejbalových i fotbalových turnajů i tradičních rybářských závodů
Obec Lejšovka je malá a klidná vesnice nedaleko Jaroměře. V obci obklopené hustými lesy se nachází náveský rybník, knihovna a moderní sportovní areál s malým fotbalovým hřištěm.
Obec Osice, součást mikroregionu Urbanická Brázda, rodiště Františka Škroupa
Obec Osice spolu s přidruženými obcemi Trávníky a Polizy najdete v Královohradeckém kraji a náleží do mikroregionu Urbanická Brázda. Turistickým lákadlem se stala síň rodáka Františka Škroupy.
Obec Lejšovka, okres Hradec Králové, Mikroregion Černilovsko
Obec Lejšovka se nachází v Polabí, nedaleko okresního města Hradec Králové. Obec se zařadila do Mikroregionu Černilovsko a je významná díky sportovnímu areálu a památkám v okolí.
Obec Pšánky, Královohradecký kraj, Mikroregion Nechanicko, rybářský spolek
Obec Pšánky se nachází v Královohradeckém kraji a je součástí Mikroregionu Nechanicko. V obci naleznete hostinec, rybníky, selská stavení, sochy a zvoničku.
Obec Křinice v okrese Náchod, turistika, ubytování, přírodní a historické památky
Obec Křinice, nacházející se v Královéhradeckém kraji v okrese Náchod, láká svými kulturními památkami, přírodními zajímavostmi či turistikou.
Obec Osice, příbuzné obce Trávníky a Polizy v okrese Hradec Králové
Obce Osice, Trávníky a Polizy se najdete v okrese Hradec Králové, náleží do mikroregionu Urbanická brázda. Nachází se zde dům Františka Škroupa, kostel Nanebevzetí Panny Marie a další zajímavosti.
Obec Lodín s moderním koupalištěm a možností ubytování
Obec Lodín v Královéhradeckém kraji, vzdálená jen 17 km od města Hradec Králové, nabízí nevšední zážitky na nově zbudovaném moderním koupališti s ubytováním.
Obec Všestary s vysokou občanskou vybaveností láká na bohatý kulturní život.
Vysokou občanskou vybaveností, bohatým kulturním životem a turistickými zajímavostmi vyniká obec Všestary, sedm kilometrů západním směrem od krajského města Hradec Králové.