Do oblasti energetických surovin patří především nerosty jako uhlí, ropa, zemní plyn a uran, z kterých se získává další energie pro účely vytápění, výroby elektrické energie a pohonných hmot. Jejich zpracování a další využití i formou polotovarů nachází uplatnění i v dalších odvětvích průmyslu jako chemický, strojírenský či stavební.

Tkalcovna - tkaní, výroba technických tkanin ze skelných vláken, skelného rovingu
Společnost UNIQUE Textiles je tkalcovna specializující se na tkaní technických tkanin ze skelných vláken, skelného rovingu i kombimateriálů. Výroba je umístěna v Holešově nedaleko Zlína i Kroměříže.
Rovingové tkaniny, skelné výztuže do kompozitů-výroba a prodej
Společnost UNIQUE Textiles vyrábí rovingové tkaniny, které se využívají jako skelné výstuže do kompozitů. Výroba je v Holešově, 20km od Zlína.
Tkaniny, výztuže ze skelného vlákna, hybridní tkaniny - i nestandardní konstrukce, šíře
Firma UNIQUE Textiles vyrábí tkaniny a výztuže ze skelného vlákna. Vyhoví požadavkům zákazníka i na nestandardní konstrukce, šíře tkanin či hybridní tkaniny. Sídlo firmy je v Holešově - Zlínský kraj.
Moderní světlá patina ve stylu Provence, Scandia u fóliovaných dvířek
U foliovaných dvířek je velmi oblíbená moderní světlá patina ve stylu Provence, Scandia. Netradiční provedení dvířek můžete pořídit přímo od výrobce, firmy Trachea.
Akrylátová dvířka matná T.acrylic mat-bezotiskový povrch
Oblíbená dvířka od firmy Trachea Holešov, vhodná pro potisk Overface, jsou akrylátová dvířka T.acrylic matná. Mají bezotiskový povrch-otisky prstů už Vás trápit nebudou.
Technologie OVERFACE-aplikace grafického motivu na nábytková dvířka
U firmy Trachea Holešov můžete vybírat z galerie nábytkových dvířek u nichž je provedena aplikace grafického motivu na nábytková dvířka - využívá se technologie OVERFACE.
Zpracování plechů - dělení, pálení, stříhání, ohýbání, svařování, laserové výpalky
Společnost KAMAX - METAL s.r.o. provádí zpracování plechů - svařování, dělení, pálení, stříhání, ohýbání plechů, laserové výpalky. Působíme v Kroměříži, Olomouckém kraji - Prostějov, Vyškov, Přerov.
Velkoobchod, prodej hutního materiálu - plechů, trubek, kari sítí, pletiva
Firma KAMAX-METAL s.r.o. se zabývá i velkoobchodním prodejem hutního materiálu - plechů, trubek, kari sítí, pletiva, profilů. Klientelu máme z regionu Kroměříž, Prostějov, Vyškov, Olomouc.
Sleva na fóliovaná dvířka - zlevněné dekory fólií nábytkových dvířek
Společnost Trachea a.s. zlevňuje téměř desetinu dekorů fólií nábytkových dvířek - sleva na fóliovaná dvířka je více jak 100Kč na každý m2. Naše firma sídlí v Holešově - Zlínský kraj.
Výroba a dodávka pitné vody, odvádění a čištění odpadních vod, akreditovaná laboratoř Kroměříž
Výroba a dodávka pitné vody, odvádění a čištění odpadních vod, akreditovaná laboratoř, poskytujeme nepřetržité služby - Vodovody a kanalizace Kroměříž, a.s.
Míchací centrum - míchání, tónování barev, fasádních omítek na počkání
Firma TERMO zateplení, s.r.o. je prodejce zateplovacích systémů a barev, využívají nás firmy hlavně z regionu Kroměříž, Přerov. Naše míchací centrum provádí míchání, tónování barev, omítek na počkání.
Prodej písku, posypové soli, drceného kameniva-odběr v libovolném množství
U firmy Správa a údržba silnic Kroměříž můžete zakoupit sypké hmoty. Nabízí prodej písku, posypové soli, drceného kameniva. Odběr v libovolném množství.
Galanterní klempířství-dekorativní, ozdobné klempířské prvky
V oboru galanterní klempířství působí Josef Kolínek z regionu Kroměříž. Vyrobí dekorativní, ozdobné klempířské prvky na zakázku z různých druhů plechu.
Písek, oblázky, kamenivo - sypké hmoty pro zahradní účely, terénní úpravy
Správa a údržba silnic Kroměříž zřídila pro zákazníky z regionu Zlínský kraj prodejní sklad, kde jsou na prodej sypké hmoty, písek, oblázky, kamenivo pro zahradní účely či terénní úpravy.
Práškové plasty-výroba, prodej pro odběratele v ČR i v zahraničí
Firma Melbax plastic z regionu Kroměříž-Zlínský kraj vyrábí práškové plasty recyklací plastových odpadů z výroby. Tyto práškové plasty jsou následně určeny na prodej.
Plechové střešní krytiny - pozinkované, hliníkové, trapézové plechy, střešní šablony
SALVATOR STŘECHY s.r.o. je Váš spolehlivý partner pro stavbu a rekonstrukci střech. Nabízíme kvalitní plechové krytiny, pozinkované, hliníkové, trapézové plechy a střešní šablony v Kroměříži a okolí.
Povrchové úpravy, hoblování dřeva, impregnace řeziva na Pile Lubná
Povrchové úpravy dřeva impregnací si můžete nechat provést na Pile Lubná a tím ochránit řezivo proti hnilobě či hmyzu. Provádíme i hoblování.
Pila LUBNÁ - Zdeněk Vavřík www.pila-lubna.cz
Výroba, prodej technických plastů, plastových polotovarů - technické díly z UHMW-PE 1000
Významný český výrobce a prodejce technických plastů, plastových polotovarů z UHMW-PE je firma ALIMAX s.r.o. Kroměříž. Technické díly z UHMW-PE 1000 mají široké uplatnění.
Kamenný koberec v exteriéru - mramorový kamínek v různých barvách
Společnost JK Kámen Kroměříž pokládá kamenný koberec v exteriéru, na výběr mramorový kamínek v různých barvách. Realizují i náročnější zakázky, působí v lokalitě Zlínský, Olomoucký kraj, Brno.
Přírodní, kamenná podlaha-na balkon, terasu, do vjezdu, pod pergolu
Firma JK Kámen dodá kamennou podlahu na balkon, terasu, do vjezdu i pod pergolu. Kamenná podlaha je beze spár, má snadnou údržbu. Působíme v regionu Zlín, Brno, Olomouc.
Prodej hutního materiálu - železa, plechů, trubek, jeklů, tažené, profilové oceli
Zámečnictví Smolinka Kroměříž se mimo jiné zabývá prodejem hutního materiálu - železa, plechů, trubek, jeklů, tažené a profilové oceli.
Kamenný koberec na míru - litá podlaha z kamínků
Litá podlaha z kamínků má široké využití v interiéru i exteriéru a je velmi praktická. V regionu Zlínský, Olomoucký kraj se ohledně realizace obraťte na firmu JK Kámen - dodá kamenný koberec na míru.
Výroba práškových plastů recyklací plastových odpadů
Firma Melbax plastic z regionu Kroměříž se zaměřuje na výrobu práškových plastů. Práškové plasty získané recyklací plastových odpadů z výroby jsou určeny k prodeji v ČR i do zahraničí.
Kamenný, mramorový koberec, kamínek-na zem, stěny, strop
Firma JK Kámen Kroměříž pokládá kamenný, mramorový koberec v interiéru i exteriéru. Kamínek lze aplikovat na zem, stěny i strop. Působíme po celé ČR - často v okrese Zlín, Olomouc.
Konstrukce, dodávky normalií pro výrobu forem
Firma EUROFORM a.s. nabízí konstrukce a dodávky normalií pro výrobu forem, normalizované díly pro výrobu nástrojů. Sídlo máme v Chropyni - okres Kroměříž, Zlínský kraj.