Krajské, městské a obecní úřady zastávají důležitou funkci pro danou oblast, která spočívá v podávání informací obyvatelům, plnění úkolů uložených radou či zastupitelstvem, pomáhání výborům a komisím, udržování pořádku a podobně. Součástí těchto úřadů jsou i další odbory a organizační složky, například Městská policie, knihovna či Požární ochrana.

Obec Březské okres Žďár nad Sázavou, kopcovitá krajina, kaplička, boží muka, Býčí skála, rybník Halda
Obec Březské se nachází na území okresu Žďár nad Sázavou a v současné době má cca. 185 obyvatel. První písemná zmínka o obci pochází z roku 1349.
Obec Letonice okres Vyškov, Jihomoravský kraj
Obec Letonice se nachází v jihozápadní části okresu Vyškov v Jihomoravském kraji. Letonice jsou velkou obcí a najdeme ji v oblasti Litenčické pahorkatiny.
Obec Dlouhopolsko okres Nymburk, Dlouhopolský rybník, obora, národní přírodní památka Dlouhopolsko
Malá středočeská obec Dlouhopolsko leží v okrese Nymburk. V katastru obce se nachází Dlouhopolský rybník a rovněž do něj zasahuje i chráněné území národní přírodní památky Dlouhopolsko.
Obec Jindřichovice pod Smrkem, turistická cesta i cyklotrasa, naučná stezka okolím Jindřichovic
Obec Jindřichovice pod Smrkem leží ve Frýdlantském výběžku, asi 5 km severně od Nového Města pod Smrkem. Její součástí je i ves Dětřichovec.
Obec Domanín na Slovácku - poutní místa, kostel sv. Václava a nedaleký rybník Svět
Obec Domanín na Slovácku v okrese Hodonín se nachází v malebném prostředí mezi Opatovickým rybníkem a rybníkem Svět a láká výletníky na poutní místa nebo kulturní památky.
Obec Dalešice, Jablonecko, Jizerské hory, Český ráj, historické památky, nejstarší obec
Obec Dalešice je jedna z nejstarších obcí Jablonecka a pyšní se strategickou polohou mezi Jizerskými horami na severu a Českým rájem na jihu. Obec se rozkládá na jihozápadním svahu Dalešického vrchu.
Obce Čím - cyklistické a turistické trasy, nádrž Slapy a výlet na Karlštejn
Obec Čím se nachází v okrese Příbram a můžete z ní vyrazit na krásné cyklo a turistické trasy, lovit ryby v nádrži Slapy nebo se podívat na Hrad Karlštejn.
Obec Kolšov - ráj pro turistiku i cykloturistiku, rodinné výlety
Obec Kolšov se nachází nedaleko města Zábreh v okrese Šumperk. Okolí obce je jako stvořené pro turistiku, cykloturistiku, rodinné výlety či výlety s dětmi.
Obec Staré Sedliště, okres Tachov, Plzeňský kraj
Obec Staré Sedliště leží jihovýchodně od Tachova v Plzeňském kraji. Obcí prochází cyklotrasy i turistické trasy.
Obec Krchleby - Olomoucký kraj, výlety na běžkách, trasy pro cyklisty, turistické trasy
Obec Krchleby se jsou malou zemědělskou lokalitou ležící asi 8 km od Mohelnice a 11 km od Zábřehu na Moravě v okrese Šumperk v Olomouckém kraji. První písemná zmínka o obci pochází z roku 1273.
Obec Křinice, malebná vesnice na Broumovsku s památkovou rezervací a naučnou stezkou
Obec Křinice je poklidná vesnice v Královéhradeckém kraji s typickými tradičními usedlostmi. V obci se nachází několik pamětihodností, přírodních zajímavostí a koná se zde řada kulturních akcí.
Obec Nivnice láká turisty Nivnickou riviérou, horskou turistikou a lidovými obyčeji
Obec Nivnice leží nedaleko města Uherský Brod v části zvané jako Moravské Slovácko a na jižní a východní straně je obklopena pohořími Bilých Karpat a Velkého Lopeníku.
Obec Králova Lhota, Královehradecký kraj
Obec Králova Lhota se nachází v okrese Rychnov nad Kněžnou, Královehradecký kraj.
Malebná obec Pracejovice v Jihočeském kraji
Naše obec se nachází nedaleko města Strakonice a je tvořena dvěma částmi, a to Pracejovicemi a Makarovem. Pyšníme se téměř 350 obyvateli a bohatou občanskou vybaveností.
Sedlečko u Soběslavě v okrese Tábor, rybníky - Řezník, Dítě, Petřík, Návesák
Obec Sedlečko u Soběslavě se nachází na pravém břehu Černovického potoka, zhruba tři kilometry severovýchodně od Soběslavi v okrese Tábor v Jihočeském kraji.
Obec Ponědrážka je skvělým místem, kam vyrazit na ryby nebo na kolo
V okrese Jindřichův Hradec leží obec Ponědrážka, která svou lokalitou láka rybáře i pěší a cyklo turisty. V okolí najdete plno rybníků a turistických a cyklo tras.
Obec Domamil z okresu Třebíč - vítězná obec z roku 2011 v ocenění Vesnice roku
Obec Domamil leží v okrese Třebíč, který se nachází v kraji Vysočina. Obec vyhrála v roce 2011 cenu ze nejlepší vesnici a disponuje rozličnými zajímavostmi a památkami.
Obec Svatoslav - závod horských kol Údolím Bílého potoka - "Svatoslavská Šlapka"
Obec Svatoslav se nachází v severozápadním výběžku Jihomoravského kraje, okres Brno - venkov na hranicích s krajem Vysočina. Obec pořádá Údolím Bílého potoka závod horských kol "Svatoslavská Šlapka".
Půvabná obec v okolí hradu Kost
Malá obec na hranicích Českého ráje, klidné místo pro život v obci Dobšín v okrese Mladá Boleslav, historická a kulturní vesnice.
Obec Dobšín
Kulturní zázemí v obci Církvice - divadelní ochotnický spolek Divoch
Obec Církvice se nachází asi 5 km východně od okresního města Kutná Hora ve Středočeském kraji a skládá se ze dvou místních částí – Církvice a Jakub.
Obec Mohelnice nad Jizerou - okres Mladá Boleslav (Středočeský kraj)
Obec Mohelnice nad Jizerou se nachází v okrese Mladá Boleslav ve Středočeském kraji a nachází se na soutoku řeky Jizery a Mohelky, zhruba 4 km severně od Mnichova Hradiště.
Obec Horní Paseka - okres Havlíčkův Brod (kraj Vysočina)
Obec Horní Paseka leží v Kraji Vysočina nedaleko města Ledeč nad Sázavou a je součástí přírodního parku Melechov.
Obec Kváskovice - okres Strakonice (Jihočeský kraj)
Obec Kváskovice se nachází v okrese Strakonice v Jihočeském kraji a rozkládá se asi třináct kilometrů jihovýchodně od Strakonic. Současné Kváskovice patří ke členům svazku obcí Dolního Pootaví.
Obec Smolnice - okres Louny
Malá obec Smolnice se nachází v okrese Louny v Ústeckém kraji. Za zmínku i návštěvu stojí především místní pamětihodnosti, např. nově opravený Kostel sv. Bartoloměje.
Obec Krčmaň - okres Olomouc
Obec Krčmaň se nachází v okrese Olomouc. Leží při potoce Loučka necelých 11 km jihovýchodně od Olomouce a nachází se v chmelařské oblasti Tršicko. V okolí obce je spousta možností na výlety.