Krajské, městské a obecní úřady zastávají důležitou funkci pro danou oblast, která spočívá v podávání informací obyvatelům, plnění úkolů uložených radou či zastupitelstvem, pomáhání výborům a komisím, udržování pořádku a podobně. Součástí těchto úřadů jsou i další odbory a organizační složky, například Městská policie, knihovna či Požární ochrana.

Nádherné prostředí Podkrkonoší, turistické výlety a lidová architektura v Obci Šárovcova Lhota
Šárovcova Lhota leží v okresu Jičín a je to krásná vesnička obklopená nádhernou přírodou a lidovou architekturou, která ji zajistila první místo Vesnice roku v roce 2015.
Obec Budíkov ležící nedaleko města Humpolce, příjemná vesnička v okrese Pelhřimov
Obec s první písemnou zmínkou už v roce 1226. Pomník padlých postaven v roce 1936 a to není vše. Obec Budíkov má mnohem více zajímavostí.
Město Hrušovany nad Jevišovkou, regionální středisko Dyjsko-svrateckého úvalu, cukrovar, cukrovarnictví
Město Hrušovany nad Jevišovkou se nachází v okrese Znojmo v Jihomoravském kraji v blízkosti hranic s Rakouskem. Protéká jím řeka Jevišovka, která nedaleko ústí do Dyje.
Obec Bednárec Jihočeský kraj – zajímavá místa a plno památek
Malá obec v Jihomoravském kraji, nabízí mnoho zajímavých míst a její historie sahá až do roku 1377. Dnes obec Bednárec dříve nazývaná Velký Bednárec se nachází nedaleko údolí potoka Žirovnička.
Výlet na Horu Říp a další kulturní a přírodní památky do malebné vesničky Zubrnice
Obec Zubrnice leží v malebné krajině CHKO České středohoří nedaleko města Ústí nad Labem a láká turisty na svou krásnou lidovou architekturu, panenskou přírodu a kulturní památky.
Obec Býkovice Jihomoravský kraj – vodní mlýn, krásné ubytování a plno sportovních aktivit
Obec plná života, krásné památky, kulturní akce a sportovní vyžití to je obec Býkovice v Jihomoravském kraji, do které se budete velmi rádi vracet.
Obec Staňkovice Ústecký kraj – velmi atraktivní turistické trasy a cyklotrasy
Obec Staňkovice leží ve velmi krásném prostředí Českého středohoří, které je velmi hojně navštěvované. V okolí vede mnoho turistických tras a cyklotras.
Obec Žďár - na výlet do přírody za pamětihodnosti a do malebné krajinářské oblasti
Obec Žďár ležící nedaleko města Písek se nachází v klidné a krásné krajině, která láká k výletům do přírody, podívat se na pamětihodnosti i do chráněných oblastí.
Obec Stvolová Jihomoravský kraj – krásné místo k rekreačnímu bydlení
Obec Stvolová je výborným místem k rekreačnímu či vesnickému bydlení, jsou tu dostupné cyklotrasy a nesmí chybět ani turistické značené stezky.
Obec Březí u Říčan  - ideální výletní místo do přírody v nedalekém okolí města Prahy
Obec Březí u Říčan nedaleko hlavního města Prahy Vás zve na malebné toulky středočeskou krajinou s možností výletů do kostela Sv. Bartoloměje nebo na hradiště.
Obec Bohuňov -  malebná obec na Vysočině láka na výlety, lyžařské i cyklo trasy
Obec Bohuňov leží v okrese Žďár nad Sázavou v nádherném prostředí Vysočiny a nabízí se jako skvělý výchozí bod pro okolní výlety na hrady, zámky a zříceniny.
Obec Příkosice Plzeňský kraj – klasická vesnická zástavba i moderní stavby
Obec Příkosice má 440 obyvatel, 178 čísel popisných a převažují zde vesnické zástavby, ty jsou doplněny o moderní stavby o které je neustálý zájem.
Kulturní akce, turistika a volný čas ve městě Žirovnice - sportovní vyžití a mnoho akcí
Město Žirovnice se rozkládá na pomezí Českomoravské vrchoviny v nadmořské výšce 567 m, nabízí sportovní vyžití a mnoho kulturních akcí po celý rok.
Obec Seloutky, turistika, cykloturistika, Prostějovská kotlina
Obec Seloutky se nachází v Olomouckém kraji v okrese Prostějov. V okolí obce je několik značených pěších i cyklotras.
Město Třemošná se základní, mateřskou a uměleckou školou - vhodné bydlení pro rodiny s dětmi
Město Třemošná se nachází v Plzeňském kraji nedaleko rozhledny Krkavec. Ve městě se nachází několik škol a díky tomu je to vhodné místo na bydlení pro rodiny s dětmi.
Obec Drahov Jihočeský kraj - kostel nanebevzetí Panny Marie a ráj pro cyklisty
Na nejvyšším vrcholu obce Drahov leží v nadmořské výšce 441 m kostel Nanebevzetí Panny Marie chráněný památkovým ústavem. A to není vše obec v Jihočeském kraji, vám toho může nabídnout mnohem více.
Obec Malhostovice Brno-venkov - první písemná zmínka již v roce 1320
Malebná obec jejíž součástí je také vesnice Nuzířov, se nachází v Jihomoravském kraji poblíž Tišnova a je vzdálena 21 km severozápadně od Brna.
Počedlice, Orasice, Volenice, mikroregion Perucko, řeka Ohře, koupání a rekreace, kostel sv.Havla
Obec Počedělice se nachází v malebném údolí řeky Ohře asi 7 kilometrů východně od města Loun. Součástí Počedělic jsou také obce Orasice a Volenice. Obce jsou součástí Mikroregionu Perucko.
Obec Linhartice – malebná vesnice s bohatou historií nacházející se v Pardubickém kraji
Linhartice, leží poblíž města Moravská Třebová a její historie je opravdu velmi bohatá. Obec se pyšní první zmínkou už v roce 1365.
Obec Otvov - výlety na Otvovickou skálu, k Hradu Okoř nebo na Zámek Veltrusy
Obec Otvovice v okrese Kladno je protkána mnoha turistickými stezkami a v jejím okolí můžete navštívit chráněné území Otvovická skála nebo Zříceninu Hradu Okoř.
Vinařská oblast s vinnými stezkami, kulturními a přírodními památkami - Obec Sedlec u Mikulova
Obec Sedlec u Mikulova se nachází v Mikulovské vinařské oblasti a návštěvníky láka nejen na skvělé víno, ale tak kulturní a přírodní památky, které stojí za vidění.
Obec Sedlec Sedlec u Mikulova
Obec Bynovec - chráněná krajinná oblast spadající pod Labské pískovce
Cítíte, že si Vaše tělo potřebuje odpočinout od starostí všedních dnů? Milujete přírodu, ale v okolí Vašeho bydliště máte jen nákupní centra? Vyražte do obce Bynovec.
Obec Dolní Lhota v okrese Zlín, turistické stezky, památky
Obec Dolní Lhota leží cca 6 km severovýchodně od Luhačovic v okrese Zlín, na úpatí chráněné krajinné oblasti Bílé Karpaty.
Obec Mikulůvka - sportovní a společenské vyžití ve Zlínském kraji
Chcete si pořádně dát do těla? Navštivte sportoviště Mikulůvka a zahrajte si s přáteli basketbal, tenis a mnoho dalšího. Nebo raději odpočíváte?
Obec Nemojov, cyklostezka, tok řeky Labe, fotbalové hřiště, tenisové kurty, Královehradecký kraj
Obec Nemojov se nachází severozápadně od Dvora Králové nad Labem v Královehradeckém kraji. Součástí obce je také Dolní Nemojov, Horní Nemojov, Nový Nemojov a Starobucké Debrné.