Státní správa je součástí správy veřejné a patří sem ministerstva, český statistický úřad, nejvyšší kontrolní úřad, úřad na ochranu hospodářské soutěže, dále úřady práce, živnostenské, školské, stavební, sociálního zabezpečení.Samospráva je rovněž veřejná správa, ale není řízená státem a patří sem města, obce a kraje.

Obec Nemojov, cyklostezka, tok řeky Labe, fotbalové hřiště, tenisové kurty, Královehradecký kraj
Obec Nemojov se nachází severozápadně od Dvora Králové nad Labem v Královehradeckém kraji. Součástí obce je také Dolní Nemojov, Horní Nemojov, Nový Nemojov a Starobucké Debrné.
Obec Březské okres Žďár nad Sázavou, kopcovitá krajina, kaplička, boží muka, Býčí skála, rybník Halda
Obec Březské se nachází na území okresu Žďár nad Sázavou a v současné době má cca. 185 obyvatel. První písemná zmínka o obci pochází z roku 1349.
Obec Letonice okres Vyškov, Jihomoravský kraj
Obec Letonice se nachází v jihozápadní části okresu Vyškov v Jihomoravském kraji. Letonice jsou velkou obcí a najdeme ji v oblasti Litenčické pahorkatiny.
Obec Dlouhopolsko okres Nymburk, Dlouhopolský rybník, obora, národní přírodní památka Dlouhopolsko
Malá středočeská obec Dlouhopolsko leží v okrese Nymburk. V katastru obce se nachází Dlouhopolský rybník a rovněž do něj zasahuje i chráněné území národní přírodní památky Dlouhopolsko.
Obec Jindřichovice pod Smrkem, turistická cesta i cyklotrasa, naučná stezka okolím Jindřichovic
Obec Jindřichovice pod Smrkem leží ve Frýdlantském výběžku, asi 5 km severně od Nového Města pod Smrkem. Její součástí je i ves Dětřichovec.
Obec Domanín na Slovácku - poutní místa, kostel sv. Václava a nedaleký rybník Svět
Obec Domanín na Slovácku v okrese Hodonín se nachází v malebném prostředí mezi Opatovickým rybníkem a rybníkem Svět a láká výletníky na poutní místa nebo kulturní památky.
Obec Dalešice, Jablonecko, Jizerské hory, Český ráj, historické památky, nejstarší obec
Obec Dalešice je jedna z nejstarších obcí Jablonecka a pyšní se strategickou polohou mezi Jizerskými horami na severu a Českým rájem na jihu. Obec se rozkládá na jihozápadním svahu Dalešického vrchu.
Obce Čím - cyklistické a turistické trasy, nádrž Slapy a výlet na Karlštejn
Obec Čím se nachází v okrese Příbram a můžete z ní vyrazit na krásné cyklo a turistické trasy, lovit ryby v nádrži Slapy nebo se podívat na Hrad Karlštejn.
Obec Kolšov - ráj pro turistiku i cykloturistiku, rodinné výlety
Obec Kolšov se nachází nedaleko města Zábreh v okrese Šumperk. Okolí obce je jako stvořené pro turistiku, cykloturistiku, rodinné výlety či výlety s dětmi.
Obec Staré Sedliště, okres Tachov, Plzeňský kraj
Obec Staré Sedliště leží jihovýchodně od Tachova v Plzeňském kraji. Obcí prochází cyklotrasy i turistické trasy.
Obec Krchleby - Olomoucký kraj, výlety na běžkách, trasy pro cyklisty, turistické trasy
Obec Krchleby se jsou malou zemědělskou lokalitou ležící asi 8 km od Mohelnice a 11 km od Zábřehu na Moravě v okrese Šumperk v Olomouckém kraji. První písemná zmínka o obci pochází z roku 1273.
Obec Křinice, malebná vesnice na Broumovsku s památkovou rezervací a naučnou stezkou
Obec Křinice je poklidná vesnice v Královéhradeckém kraji s typickými tradičními usedlostmi. V obci se nachází několik pamětihodností, přírodních zajímavostí a koná se zde řada kulturních akcí.
Obec Nivnice láká turisty Nivnickou riviérou, horskou turistikou a lidovými obyčeji
Obec Nivnice leží nedaleko města Uherský Brod v části zvané jako Moravské Slovácko a na jižní a východní straně je obklopena pohořími Bilých Karpat a Velkého Lopeníku.
Obec Králova Lhota, Královehradecký kraj
Obec Králova Lhota se nachází v okrese Rychnov nad Kněžnou, Královehradecký kraj.
Malebná obec Pracejovice v Jihočeském kraji
Naše obec se nachází nedaleko města Strakonice a je tvořena dvěma částmi, a to Pracejovicemi a Makarovem. Pyšníme se téměř 350 obyvateli a bohatou občanskou vybaveností.
Sedlečko u Soběslavě v okrese Tábor, rybníky - Řezník, Dítě, Petřík, Návesák
Obec Sedlečko u Soběslavě se nachází na pravém břehu Černovického potoka, zhruba tři kilometry severovýchodně od Soběslavi v okrese Tábor v Jihočeském kraji.
Obec Ponědrážka je skvělým místem, kam vyrazit na ryby nebo na kolo
V okrese Jindřichův Hradec leží obec Ponědrážka, která svou lokalitou láka rybáře i pěší a cyklo turisty. V okolí najdete plno rybníků a turistických a cyklo tras.
Obec Domamil z okresu Třebíč - vítězná obec z roku 2011 v ocenění Vesnice roku
Obec Domamil leží v okrese Třebíč, který se nachází v kraji Vysočina. Obec vyhrála v roce 2011 cenu ze nejlepší vesnici a disponuje rozličnými zajímavostmi a památkami.
Obec Svatoslav - závod horských kol Údolím Bílého potoka - "Svatoslavská Šlapka"
Obec Svatoslav se nachází v severozápadním výběžku Jihomoravského kraje, okres Brno - venkov na hranicích s krajem Vysočina. Obec pořádá Údolím Bílého potoka závod horských kol "Svatoslavská Šlapka".
Půvabná obec v okolí hradu Kost
Malá obec na hranicích Českého ráje, klidné místo pro život v obci Dobšín v okrese Mladá Boleslav, historická a kulturní vesnice.
Obec Dobšín
Kulturní zázemí v obci Církvice - divadelní ochotnický spolek Divoch
Obec Církvice se nachází asi 5 km východně od okresního města Kutná Hora ve Středočeském kraji a skládá se ze dvou místních částí – Církvice a Jakub.
Obec Mohelnice nad Jizerou - okres Mladá Boleslav (Středočeský kraj)
Obec Mohelnice nad Jizerou se nachází v okrese Mladá Boleslav ve Středočeském kraji a nachází se na soutoku řeky Jizery a Mohelky, zhruba 4 km severně od Mnichova Hradiště.
Obec Horní Paseka - okres Havlíčkův Brod (kraj Vysočina)
Obec Horní Paseka leží v Kraji Vysočina nedaleko města Ledeč nad Sázavou a je součástí přírodního parku Melechov.
Obec Kváskovice - okres Strakonice (Jihočeský kraj)
Obec Kváskovice se nachází v okrese Strakonice v Jihočeském kraji a rozkládá se asi třináct kilometrů jihovýchodně od Strakonic. Současné Kváskovice patří ke členům svazku obcí Dolního Pootaví.
Obec Smolnice - okres Louny
Malá obec Smolnice se nachází v okrese Louny v Ústeckém kraji. Za zmínku i návštěvu stojí především místní pamětihodnosti, např. nově opravený Kostel sv. Bartoloměje.