Státní správa je součástí správy veřejné a patří sem ministerstva, český statistický úřad, nejvyšší kontrolní úřad, úřad na ochranu hospodářské soutěže, dále úřady práce, živnostenské, školské, stavební, sociálního zabezpečení.Samospráva je rovněž veřejná správa, ale není řízená státem a patří sem města, obce a kraje.

Horní Jiřetín – malebné město nedaleko německých hranic
Krušnohorské město s perfektní občanskou vybaveností, bohatým kulturním životem, nevídanou přírodou – to a mnohem více v Horním Jiřetíně.
Město Horní Jiřetín
Město Tovačov, Zámek Tovačov, kostel sv. Václava, Tovačovská jezera, naučná stezka, Spanilá věž
Město Tovačov, Zámek Tovačov, kostel sv. Václava, Tovačovská jezera, naučná stezka, Spanilá věž, radnice, kašna, měšťanské domy, koupání a rybolov na jezerech, minigolf.
Malá obec Pracejovice nedaleko Strakonic v Jihočeském kraji
Chcete poznat malebné místo v okrese Strakonice? Navštivte malou obec Pracejovice, která se nachází jen půl hodiny od města Písek v Jihočeském kraji a ukrývá ideální místo pro život.
Obec Milý, okres Rakovník, Přírodní rezervace Milská stráň, přírodní park Džbán, kaple sv. Michala
Obec Milý, okres Rakovník, Přírodní rezervace Milská stráň, přírodní park Džbán, kaple sv. Michala, usedlosti z přelomu 19. a 20. století v centru obce, stožár v podobě umělé borovice.
Obec Milý obecní úřad
Obec Oselce, správné místo pro život v Plzeňském Kraji
Malá obec s bohatou kulturní a občanskou vybaveností, obec zajišťující bohaté společenské vyžití, Oselce – místo pro turisty, která vítá i nové občany a návštěvníky.
Turistické město Moravské Budějovice, pamětihodnosti a krásná příroda
V malebné přírodě na rozmezí Vysočiny a jižní Moravy se nachází historické město Moravské Budějovice s řadou památek v památkové zóně města.
Neotřelé místo pro život – malebná obec v krásné jihočeské přírodě
Obec Krašlovice, obec se 158 obyvateli v okrese Strakonice, půl hodiny cesty z Českých Budějovic. Malá obec nedaleko řeky Blatnice, turistické místo vhodné pro cyklisty, vodáky a nadšené cestovatele.
Obec Lovečkovice a její zajímavosti, okres Litoměřice
Obec Lovečkovice se spolu s přidruženými obcemi rozléhá v CHKO České středohoří v Ústeckém kraji. Je zde spousta zajímavých pamětihodností a krásná příroda.
Obec Lipová-lázně s hornatým okolím vhodným pro turistiku, cykloturistiku, lyžování a běžkování
Obec Lipová-lázně s hornatým okolím vhodným pro turistiku, cykloturistiku, lyžování a běžkování, vyhlášené Schrothovy léčebné lázně, chráněná krajinná oblast Jeseníky.
Obec Horní Dubňany, okres Znojmo, Kostel svatého Petra a Pavla, zřícenina hradu Rabštejn
Obec Horní Dubňany, okres Znojmo, Kostel svatého Petra a Pavla, zřícenina hradu Rabštejn, zrenovované kostelní zvony, kulturní památky Moravskokrumlovsko.
Obec Vstiš v Plzeňském kraji, turistické trasy, Bayerův důl, komplex budov starého mlýna
Obec Vstiš v Plzeňském kraji, turistické trasy, Bayerův důl, komplex budov starého mlýna, tradiční pohádkový Bubules, cyklostezky.
Obec Vstiš obecní úřad
Krásné město na úpatí Krušných hor, Horní Jiřetín
Historické město s řadou památek, rozmanitou přírodou a krásnými lesy v podhůří Krušných hor, to je město Horní Jiřetín v okrese Most.
Město Horní Jiřetín
Obec Dlouhá Ves, okres Klatovy, turistika v okolí Šumavy, kempování na řece Otavě
Obec Dlouhá Ves, okres Klatovy, turistika v okolí Šumavy, kempování na řece Otavě, autokemping Nové Městečko, ubytování v soukromí nebo v penzionech.
Obec Němčičky okres Břeclav, bobová dráha, lyžařský vlek, vinný sklep - lisovna se sýpkou
Obec Němčičky okres Břeclav, bobová dráha, lyžařský vlek, vinný sklep - lisovna se sýpkou, kaple, Schejbalův památník, vinařství a vinařská stezka.
Obec Němčičky
Obec Jedlá u Ledče nad Sázavou, krásná příroda
Malebná víska Jedlá v kraji Vysočina spadá do Mikroregionu Ledečsko, krásná a rozmanitá příroda, zajímavé lesy a zákoutí, historická kaple a památky v okolních obcích.
Město Zbýšov plné kulturních památek a přírodní krásy, muzeum průmyslových železnic
Město Zbýšov plné kulturních památek a přírodní krásy, muzeum průmyslových železnic, přírodní památka Rybičková skála, kostel sv. Martina, kříž, věž dolu Simson, věž dolu Jindřich II.
Obec Olbramice v Olomouckém kraji, zvonička, sloup se sochou sv. Jana Nepomuckého, cyklotrasy
Obec Olbramice v Olomouckém kraji, zvonička, sloup se sochou sv. Jana Nepomuckého, cyklotrasy, vítání občánků, besedy pro důchodce.
Město Modřice, okres Brno, Jihomoravský kraj, obchodní a zábavní centrum Olympia, městské muzeum
Město Modřice, okres Brno, Jihomoravský kraj, obchodní a zábavní centrum Olympia, městské muzeum, víceúčelová hala, bruslení, památky, Modřická tvrz.
Město Březnice – správné místo pro život
Město Březnice ve Středočeském kraji – bohaté kulturní vyžití, občanská vybavitelnost, společenské akce, informační kanály pro občany, městský úřad a knihovna, vzdělávací zařízení.
Město Březnice
Obec Troubky-Zdislavice, okres Kroměříž, zámek Zdislavice, hrobka Marie von Ebner-Eschenbach
Obec Troubky-Zdislavice, okres Kroměříž, zámek Zdislavice, hrobka Marie von Ebner-Eschenbach, sokolská zahrada, hospůdka Troubky.
Obec Troubky-Zdislavice
Významný orgán výkonu státní správy ve věcech regionální politiky
Chcete se ucházet o evropské či národní dotační prostředky na podporu bydlení, cestovního ruchu či podporu pro neziskové organizace?
Město uprostřed nádherné přírody plzeňského kraje – to je Nepomuk
Advent ve městě Nepomuk stojí za to! Česká mše vánoční J.J. Ryby, výstava betlémů i retrospektivní výstava Evy Hubatové – Naděje. Město proslavené místním rodákem sv. Janem Nepomuckým.
Ústřední orgán státní správy České republiky pro oblast životního prostředí
Státní orgán Ministerstvo životního prostředí, ochrana přírody, klimatické změny, voda v krajině, dotace související s životním prostředím, legislativní předpisy a normy, právní záležitosti.
Ministerstvo životního prostředí
Turistická obec Srní v centru NP Šumava s historickými stavbami
Milujete hory ať v zimě na lyžování či v létě na turistiku a rádi u toho prozkoumáte krásnou přírodu? Zavítejte na Šumavu, kde leží i obec Srní.
Malebné městečko na rakousko-českých hranicích – České Velenice
Nejlepší místo pro život v Jihočeském kraji - České Velenice - je tu pro právě pro Vás s širokou škálou občanské vybavenosti, krásných míst a nejlepších služeb.
Město České Velenice