Máte rádi umění a kulturu a rádi se díváte na různé druhy uměleckých díl či zajímavých prvků? Vaše potřeby uspokojí muzea, galerie a výstavní síně. Najdete zde nádhernou podívanou na různé památeční a historické předměty, sbírky, expozice, výtvarné umění jako sochy a obrazy, exponáty vědy a techniky, fotografie, automobily a mnoho dalšího.

Minimuzeum Lovečkovice a Rozhledna Náčkovice - skvělý tip na výlet
Rádi byste podnikli zajímavý výlet, ale nevíte kam? Právě pro Vás máme tip na výlet do Minimuzea Lovečkovice a na Rozhlednu Náčkovice.
Ve science centru Alternátor se bude bavit celá Vaše rodina
Příjemné chvilky společně stráveného času obohacené drobným interaktivním vzděláním si může užít celá Vaše rodina v ekotechnickém centru Alternátor v Třebíči
Stálá expozice Historie města Dvora Králové nad Labem a Tradice výroby vánočních ozdob.
Chcete okusit vánoce teď na jaře nebo se vydat po stopách minulosti Dvora Králové nad Labem? Městské muzeum Dvůr Králové nad Labem pořádá tyto dvě stále expozice.
Umělecká galerie Praha, obrazy přírody, portréty
Jedna z nejvyhledávanějších českých malířek Ivana Kotýnková Vás zve do své prodejní galerie Art ateliér Kotynkova, V Olšinách 709/45 v Praze – Strašnicích.
Muzeum Kralupy nad Vltavou s archeologickou expozicí, pravěkou dílnou i program pro děti
Nálezy archeologických kultur na území Čech představuje Městské muzeum v Kralupech nad Vltavou. Stálá expozice s historickými texty, obrazy a filmy od doby paleolitu.
Muzeum a galerie, expozice se zaměřením na tehdejší život v Krkonoších, řemeslné výrobky
Nelehký život tehdejších obyvatel v Krkonoších vyobrazuje stálá expozice Starý kravín o.s. v Rokytnici nad Jizerou. Připravenou máme dobovou zemědělskou techniku, řemeslné výrobky i nástroje.
Předvánoční dílna - výroba vánoční dekorace, zdobení perníčků
Muzeum Kroměřížska pořádá 7.12. od 10 - 17 hod. předvánoční dílničky v obci Rymice. Akce je pro děti i dospělé nejen z okolí Kroměříže - dílna je zaměřena na výrobu vánoční dekorace, zdobení perníčků.
Čím více návštěv v Alternátoru, tím více zážitků
Nevšední zážitky a spousta nových informativní na Vás čekají v Ekotechnickém centru Alternátor v Třebíči. Přijďte nás navštívit naše expozice a výstavy.
Programy pro základní školy – v Alternátoru se žáci učí zážitkem
Zábavné výukové programy navržené speciálně pro žáky druhých stupňů základních škol pořádá Ekotechnické centrum Alternátor v Třebíči.
Navštivte rodný dům J. G. Mendela - návštěvnické centrum Moravského Kravařska
Detaily ze života slavného přírodovědce J. G. Mendela se dozvíte, pokud navštívíte rodný dům a muzeum J.G. Mendela v obci Vražné – návštěvnické centrum regionu Moravské Kravařsko.
Muzeum zemědělské techniky pořádá akci Žňový den - Žně našich dědů
V areálu zemědělského podniku Pravčice proběhne 25.8.2018 akce Žně našich dědů, kterou pořádá Muzeum zemědělské techniky našich dědů, Josef Netopil a synové. Srdečně všechny zveme na Žňový den.
Švestková povidla Jiří Netopil www.svestkovapovidla.cz
Muzeum stavebnice MERKUR, vláčky, historie, expozice, e-shop
Muzeum stavebnice MERKUR s výstavou Ocelového města, plechovými vláčky a jinými exponáty, e-shop nejznámější hračky se nachází v Polici nad Metují.
Národopisné muzeum Žiželice – stálá vlastivědná expozice řemesel a cechů
Navštivte národopisné muzeum v Žiželicích se stálou expozicí, která zachycuje slavnou dobu rozkvětu řemesel a cechů.
Krematorium na Židovském hřbitově
Až neuvěřitelných 30 000 obětí bylo v Krematoriu Židovského hřbitova zpopelněných v letech 1942 – 1945. Připomínku této hrozné doby mohou dnes návštěvníci vidět prostřednictvím stálé expozice.
Památník Terezín
Muzeum veteránů, expozice starých automobilů a motocyklů s dobovými artefakty
Historické automobily, motocykly, modely, nářadí, audiovizuální program o automobilovém průmyslu můžete shlédnout v Muzeu U Veterána, Olomoucký kraj.
Magdeburská kasárna
Přiblížit kulturní život lidí v židovském ghettu, zavzpomínat na osobnosti této doby a ukázat podmínky, ve kterých vězni žili, se snaží zrekonstruovaná Magdeburská kasárna Památníku Terezín.
Památník Terezín
Stálá expozice historie textilního průmyslu v Městském muzeu na královéhradecku
Expozici historie města Dvůr Králové nad Labem a textilního průmyslu si Vaše rodina nemůže nechat ujít. Navštivte muzeum s ukázkami historických platidel, hraček i skleněných výrobků a fotoaparátů.
Modlitebna – unikátní prostor s nástěnnými malbami a texty
Neobyčejný dojem na své návštěvníky udělá unikátní prostor modlitebny z doby bývalého židovského ghetty, který je vyzdoben unikátními nástěnnými malbami a texty.
Památník Terezín
Památník Terezín u Litoměřic – památník židovských obětí z dob nacistické okupace
Čas od času je třeba si připomenout i temné stránky naší historie, poučit se z chyb. Součástí naší historie je i místo dnešního Památníku Terezín u Litoměřic.
Památník Terezín
Vesnické muzeum Želechovice, obec s historií a archeologickým nalezištěm v okrese Olomouc
Obec Želechovice s historií, archeologickým nalezištěm, kaplí sv. Cyrila a Metoděje, Vesnickým muzeem Želechovice se nachází poblíž města Uničov v okrese Olomouc.
Městské muzeum a výstavní galerie ve Dvoře Králové nad Labem, stále i prozatímní expozice
Městské muzeum, Dvůr Králové nad Labem, nabízí zhlédnutí stálých expozic jako jsou výstavy vánočních ozdob či historie města a textilního průmyslu, galerie olejomaleb od J. V. Bergla.
Muzeum ghetta Terezín - vznik v budově bývalé terezínské školy v Památníku Terezín
Muzeum ghetta je součást Památníku Terezín, vzniklo ve spolupráci s bývalými vězni v tehdejší budově terezínské základní školy. Expozice je věnována životům tehdejších Židů.
Památník Terezín
Památník Terezín - navštivte národní kulturní památku
Navštivte národní kulturní památku Památník Terezín, který vznikl jako vzpomínka na utrpení z koncentračního tábora pro desetitisíce lidí z roku 1947.
Památník Terezín
Expozice Památník Terezín - Malá pevnost, věznice pražského gestapa
Památník Terezín - Národní kulturní památka Vás zve na expozici Malé pevnosti (hlavní sídlo památníku), kde v letech 1940-1945 sloužila jako věznice pražského gestapa.
Památník Terezín
Koncentrační tábor Terezín a jeho hrůzy připomíná památník - národní kulturní památka
Na tuto bolestivou část historie není snadné vzpomínat, avšak jde o události, které by neměly být nikdy zapomenuty. Proto byl v místech bývalého koncentračního tábora zřízen Památník Terezín.
Památník Terezín